Kytkentäkaapin valmistus juomateollisuudessa: taloudellisesti myös eräkoossa 1

Yleistä

Krones luottaa ClipX-konseptiin

Krones luottaa ClipX-konseptiin

  • Täyttö- ja pakkausjärjestelmien maailmanlaajuinen valmistaja Krones AG optimoi ratkaisujensa lisäksi jatkuvasti myös tuotantoprosessejaan.
  • Phoenix Contactin konsepti mahdollistaa jatkuvasti kasvavan kytkentäkaappimäärän nopean, virheettömän ja taloudellisen valmistuksen.

Sovellus

Järjestelmäsuunnittelu Industrie 4.0:n periaatteiden mukaan  

Krones kehittää innovatiivisia järjestelmiä

Krones-konserni suunnittelee, kehittää ja valmistaa koneita sekä kokonaisia järjestelmiä prosessi-, täyttö- ja pakkaustekniikan aloille. Aikaisemmin tuotantolinjan vaatimat, täysin kalustetut liitinkiskot koottiin manuaalisesti useassa työvaiheessa.

Asennuskisko katkaistiin ja tarvittavat riviliittimet kiinnitettiin sen jälkeen paikoilleen. Sitten työntekijät kalustivat ja asensivat merkintämateriaalin sekä pistokkeet, sillat ja muut lisätarvikkeet.

Ratkaisu

eCl@ss ja AutomationML  

Yhtenäiset standardit eCl@ss ja AutomationML

Phoenix Contactin suunnittelemassa laitteistossa yhdistyvät yrityksen oman koneenrakennuksen kehittämät tekniikat Clipx-Cutter ja Clipx-Loader.

Syöttölippaassa olevat asennuskiskot katkaistaan yksilöllisesti ja kulutusoptimoidusti vaadittuun pituuteen. Jäännöskappaleet voidaan syöttää laitteistoon manuaalisesti lisälaitteen avulla. Seuraavassa vaiheessa syöttölippaan viimeistelty tekniikka varustaa asennuskiskot täysautomaattisesti jopa 50 erilaisella liitintyypillä. Tuotteiden patentoidun logistiikkaratkaisun vuoksi työntekijä voi täyttää syöttölippaan käytön aikana tai vaihtaa sen tarvittaessa kokonaan. Käyttöhenkilöstölle tarkoitettu asennusavustaja mahdollistaa muiden liitintyyppien ohjatun integroinnin ilman laitteiston ohjelmointia tai aikaa vieviä toimenpiteitä.

Automatisoidut tehtävät suunnittelualueelta ja valmistajan tilausluettelosta suoritetaan Clipx-Control-ohjausjärjestelmän avulla ilman välivaiheita, ja työntekijät saavat jatkuvasti tietoja laitteiston tilasta. Laitteisto tarkistaa lisäksi, voidaanko tilaus valmistaa tai onko suunnittelussa virhe palauttaen tarvittaessa tehtävän korjausta varten.

Tässä yhteydessä jatkuvalla tiedonsiirrolla – käytettävästä E-CAD-ohjelmistosta aina tuotannon ohjaukseen saakka – on olennainen merkitys. Näin yksi Industrie 4.0 -tulevaisuusprojektin aspekteista on integroitu ratkaisuun: tuotteiden valmistus eräkoossa 1 sarjatuotannon kappalekustannuksilla.

Johtopäätös

Krones ja Phoenix Contact kehittävät jo konsepteja kytkentäkaapin valmistuksen muille osaprosesseille, joista myös muut kytkentäkaappivalmistajat voivat hyötyä.

Esimerkiksi tuotetietoja pyritään yhtenäistämään eCl@ss-luokittelustandardin perusteella. Kun identtisistä tuotekuvauksista käytetään tulevaisuudessa yhtenäistä kuvauskieltä (esim. AutomationML), myös heterogeenisessa, erilaisia laitteistoja ja työkaluja sisältävässä järjestelmäympäristössä kulloinkin tarvittavat tiedot ovat saatavilla oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje