Toimintakentät

Toimintakentät

Erittäin itsenäinen ja mukautuva – nämä ovat älykkään tuotannon tärkeitä ominaisuuksia tulevaisuudessa.

Millainen älykkään tuotannon pitää tulevaisuudessa olla? Me näytämme sen - ja tarjoamme tuotteet, joiden avulla Industrie 4.0:n viitoittamaa tietä voidaan kulkea jo tänään.

Tulevaisuuden älykäs tuotanto on:

Yhtenäinen digitaalinen kuvaus

Nopea ja taloudellinen pääsy kaikkiin tietoihin  

Nopea ja taloudellinen pääsy kaikkiin tietoihin

Kaikkien prosessivaiheiden, kuten suunnittelun, asennuksen ja tuotannon, tukemista arvoketjussa yhtenäisellä digitaalisella kuvauksella tuotteen koko elinkaaren ajan. Vain standardoituja ja avoimia liitäntöjä käytetään ECAD Engineering Tools -työkaluissa ja Product Lifecycle Management (PLM) -järjestelmissä.

Tuotteet ja prosessit luodaan ensin virtuaalisesti ja ne ovat täysin läpinäkyviä. Perusedellytys tälle on, että koko valmistussuunnitelma ja valmistusprosessi on kuvattu digitaalisesti. Tuotantoa voidaan sen optimoimiseksi simuloida tai konfiguroida helposti koska tahansa.

Tiedonsiirtokykyinen ja turvallinen

Tiedot käytettävissä oikeaan aikaan oikeassa paikassa  

Tiedot käytettävissä oikeaan aikaan oikeassa paikassa

Älykkäät mekatroniset järjestelmät kommunikoivat julkisten tai yksityisten verkkorakenteiden kautta paikasta ja yrityksestä riippumatta. Tämä Ethernetiin ja Internetiin perustuva tiedonsiirto varmistaa tuotannon korkean käytettävyyden ja on joustavien, itsenäisesti optimoituvien tuotantoprosessien perusedellytys.

Luvattoman käytön ja sähköisten häiriöiden luotettava estäminen on välttämätöntä. Phoenix Contact kehittää jatkuvasti teollisuuden käyttöön sopivia sovelluksia langatonta tiedonsiirtoa, Ethernetiä, PROFINETiä sekä turvajärjestelmiä (esim. palomuurit) varten.

Itsenäinen ja mukautuva

Monimutkaisten prosessien helpompi ja parempi käsittely  

Monimutkaisten prosessien helpompi ja parempi käsittely

Kuvitellaan seuraavaa tilannetta: vielä tuotannon aikana konfiguraatiota muutetaan. Valmistussuunnitelmaan tulee uusi versio tai tuotteiden kappalemäärä muuttuu. Tai aiemmin tuntematon tuotantomahdollisuus pitää ottaa huomioon, esimerkiksi uuden tuotantovälineen vuoksi.

Järjestelmä reagoi viipymättä ja mukauttaa tuotantoprosessia vastaavasti. Tämä on Industrie 4.0:n ydinajatus: keskitetyn ohjauksen sijaan älykäs vuorovaikutus. Odottamattomat tapahtumat eivät johda tuotannon keskeytymiseen tai laadun heikentymiseen. Eräkoon 1 tuotanto voidaan toteuttaa sarjatuotannon alhaisilla kustannuksilla.

Helppo asennus

Tuotantoa voidaan seurata jatkuvasti  

Tuotantoa voidaan seurata jatkuvasti

Pienennä kustannuksia ja lyhennä asennusaikoja johtimien nopealla ja virheettömällä kytkennällä.

Phoenix Contactin innovatiiviset liitäntätekniikat, pistoliitettävät asennusjärjestelmät ja ammattityökalut helpottavat käsittelyä sekä tarjoavat huomattavia säästömahdollisuuksia energian ja datan asennusprosesseissa.

Phoenix Contactilta on saatavana kaikkien laitteiden luotettavaa, vuorovaikutteisessa järjestelmässä toimivaa tiedonsiirtoa varten ratkaisuja teollisuuden Ethernet-verkkoja varten, kuten esim. PROFINET. Hybridikaapelointijärjestelmät yhdistävät verkon ja tehon johdotuksen. Hajautettujen laitteiden verkottamiseen käytetään pistoliittimiä, jotka on esikalustettu tai jotka voidaan asentaa kentällä ilman työkaluja.

CLIP PROJECT -ohjelmistosta siirrettävien tietojen avulla ammattimaiset merkinnät luodaan automaattisesti. Ne tukevat älykkäitä laitteisto- ja suunnittelujärjestelmiä.

Helppokäyttöinen

Avustettu käyttäjätuki ja visualisoidut ratkaisuskenaariot  

Avustettu käyttäjätuki ja visualisoidut ratkaisuskenaariot

Tuleeko kaikesta monimutkaisempaa käyttäjälle? Ei. Järjestelmän korkea älykkyys ja oppimiskyky johtavat siihen, että vaadittavat tiedot tarjotaan etukäteen. Käyttäjä saa siten ajankohtaisessa tilanteessa tarvittavat tiedot ja vaihtoehdot.

Lisäksi käyttäjän kokemukset analysoidaan, jotta tietojen valintaa voidaan jatkossa parantaa edelleen. Ohjauksesta ja päätöksenteosta tulee helpompaa, ei vaikeampaa.

Resurssitehokkuus

Resurssit käytettävissä tarpeen mukaan ja automaattisesti  

Resurssit käytettävissä tarpeen mukaan ja automaattisesti

Myös energian ja materiaalien käyttö voidaan räätälöidä tarkasti. Järjestelmä tunnistaa itse senhetkisen energiantarpeen ja sovittaa energiansyötön optimaalisesti sen mukaan. Siten vain todella tarvittava energia käytetään. Vastuullinen tehdas vaikuttaa positiivisesti myös tuotannon infrastruktuuriin ja logistiikkaan.

Toiminta yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi kuuluu Phoenix Contactin perusperiaatteisiin.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Palvelut

Industrie 4.0

Tulevaisuuden älykäs tuotanto

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje