Älykäs pumppujen automaatio etäkäyttöyhteydellä

Yleistä

Jätevesipumppuasema  

Jätevesipumppuasema

 • Jätevesiteknisten pumppuasemien suunnittelijoiden, rakentajien ja käyttäjien haasteena on uudistaa vanhat rakennukset ja liittää ne ohjausjärjestelmien valvontaan.
 • Phoenix Contact tarjoaa asennusvalmiin kytkentäkaappiratkaisun, joka huolehtii kaikista hajautettujen pumppuasemien ohjaus- ja säätötehtävistä.
 • Toteuta pumppuasemien tehokas automaatio esim. säiliöiden tyhjentämiseksi asettamalla ja parametroimalla pumpunohjaus helposti paikan päällä.

Sovellus

Jätevesipumppuasemat ovat tärkeä osa luotettavaa jätevedenkäsittelyä. Rakennuksia tarvitaan silloin, kun vesi ei pääse korkeuserojen takia virtaamaan itsenäisesti. Suunnittelussa on pitkäikäisyyden ja käyttöturvallisuuden lisäksi tärkeää huomioida ulkoaseman energiatehokkuus. Jätevesiteknisten järjestelmien suunnittelijoiden, rakentajien ja käyttäjien on siten pyrittävä jätevesipumppuasemien yksittäisten pumppujen mahdollisimman energiatehokkaaseen käyttöön. Lisäksi hajautettujen rakennusten seisokkiajat on minimoitava jatkuvan valvonnan avulla.

Nämä haasteet edellyttävät jätevesipumppuasemien automaatiota. Ulkoiset tekijät, kuten voimakkaat sateet, kasvava infrastruktuuri ja rakennusten erityistoiminnot on huomioitava. Erilaiset vaatimukset johtavat jätevesiteknisten järjestelmien kompleksiin ohjaukseen. Korkean joustavuuden lisäämä kustannuspaine vaatii uusia ohjauskonsepteja ja ratkaisumalleja hajautettujen rakennusten automaatioon jätevedenkäsittelyssä.

Ratkaisu

Phoenix Contact tarjoaa asennusvalmiin kytkentäkaappiratkaisun, joka huolehtii kaikista hajautettujen pumppuasemien ohjaus- ja säätötehtävistä. Järjestelmä voi vaihtaa tietoja ohjauskeskuksen kanssa matkapuhelinverkon kautta.

Pumpunohjaus voidaan integroida OPC-tiedonsiirtoprotokollan kautta helposti ylempitasoiseen ohjausjärjestelmään, jossa sen jatkuva valvonta on mahdollinen. Ulkoasema ilmoittaa kaikki tärkeät mittausarvot, häiriöt ja käyttötiedot.

Pumppujen automaatio voidaan asentaa helposti ja kaikki parametrit asettaa nopeasti visualisoinnin avulla. Yksinkertaisten digitaalisten signaalien liitäntä minimoi ulkoaseman asennustyöt. Standardoitu tuote vähentää seisokkiaikoja ja häiriöitä. Kytkentäkaapin virransyötön lisäksi käyttäjän on liitettävä ainoastaan korkeustason, virtausmäärän ja virranmittauksen anturit sekä tavanomaisten painikkeiden ja kytkimien erilaiset tulosignaalit tai muut signaalit.

Topologia: jätevesipumppaamot  

Ratkaisut jätevesipumppaamoille: moottorinhallinnasta turvalliseen tiedonsiirtoon

PumpControl – joustava pumpunohjaus jätevesialalle

Pumpunohjauksen kytkentäkaappi  

Luotettava pumpunohjaus jätevedenkäsittelyyn

Phoenix Contactin PumpControl-pumpunohjauksen helppo, integroidun visualisoinnin tukema parametrointi nopeuttaa käyttöönottoa.

 • Standardoidut liitännät sovelluskohtaisen mittaus-, säätö- ja ohjaustekniikan integrointiin.
 • Integroitu kosketuspaneeli nopeaan parametrointiin ja helppoon diagnostiikkaan.
 • Alakohtaiset toiminnot yksittäisten ja kaksoispumppuasemien optimaaliseen käyttöön ja valvontaan.
 • Integroidun etäkäyttöliitännän avulla tehokas integrointi ylempitasoiseen ohjausjärjestelmään ja tekstiviestilähetykset.

Edut

 • Pumppujen tarvekohtainen käyttö parantaa tehokkuutta
 • Pumpunohjauksen joustava asennus ja nopea parametrointi web-selaimen avulla
 • Asennusvalmis kytkentäkaappi vähentää suunnittelutöitä
 • Vikaturvalliset etäkäyttöprotokollat ulkoasemien etädiagnostiikkaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje