Barsinghausenin kaivojärjestelmän yksinkertainen modernisointi WellControlin avulla

Yleiskatsaus

Pohjaveden käsittely  

Käsittelyn aikana pohjavedestä poistetaan esimerkiksi rauta ja magnaani.

  • Barsinghausenin energialaitokset ovat toimittaneet vuonna 2017 noin 1,7 miljoonaa m3 juomavettä.
  • Vastaavien järjestelmien moderni automatisointi varmistaa turvallisen vedenjakelun myös pitkään jatkuvien kuivien kausien kuin myös voimakkaasti vaihtelevan kulutuksen aikana.
  • Phoenix Contactin WellControl tarjoaa käyttöön ratkaisun, joka realisoi syväkaivon automatisointialueen kokonaan.
  • WellControlin luotettavuuden sekä Phoenix Contactin tuen lisäksi ratkaisun yksinkertainen konfigurointi ovat vakuuttaneet toiminnanharjoittajan.

Asiakasprofiili

Eckerden vesilaitos  

Eckerdessä vesi johdetaan kuudesta kaivojärjestelmästä ja puhdistetaan

Barsinghausen käsittää 18 kuntaa, jotka kattavat yhteensä noin 103 km². Kunnan oma energialaitos toimittaa juomaveden n. 35.500 asukkaalle sekä yrityksille. Suurin osa juomavedestä saadaan Eckerden vesilaitokselta, jossa erittäin laajaan pohjavesikerrostumaan on liitetty kuusi kaivojärjestelmää.

Sovellus

Eckerden vesilaitos  

WellControl on esikonfiguroitu ja käyttäjän muokattavissa oleva ratkaisu

Uuden syväkaivon porauksen suunnittelun puitteissa energialaitoksen vastuuhenkilöt päättivät hankkia uuden automatisointijärjestelmän tuotantolaitoksiin. Modernisointi oli välttämätöntä, koska aikaisemmin käytössä ollut ratkaisu ei ollut enää ajankohtaisen tekniikan mukainen. Automatisoinnin lisäksi valvomossa käytössä oleva visualisointijärjestelmä on vaihdettava. Uuden automaatioratkaisun edellytysten laatimisen yhteydessä kävi ilmi, että vaatimukset ovat erittäin moninaisia. Sen tarkoituksena ei olisi vain antaa kattavia prosessitietoja työntekijöille, vaan muodostaa myös diagnoosit järjestelmän tilasta sekä mahdollistaa ulkoasemien käyttö valvomosta käsin. Tärkeänä osana on järjestelmien luotettava toiminta, mutta huomiota tulee kiinnittää myös syntyviin käyttökuluihin. Markkinoilla olevien järjestelmien kattavan analysoinnin jälkeen energialaitos valitsi Phoenix Contactin WellControl-automatisointiratkaisun.

Ratkaisu

Kattava ratkaisutapa  

Ratkaisu kattaa Axiocontrol AXC 1050 -ohjauksen lisäksi myös lukuisia muita Phoenix Contactin komponentteja

WellControl on esivalmistettu ohjauskaappi, joka huolehtii kaikista tarvittavista ohjaus- ja säätötoiminnoista. Ratkaisu siis panee syväkaivon automatisointiosan kokonaan täytäntöön. Järjestelmän rakentajan tai sen käyttäjän tulee ainoastaan suunnitella ja toteuttaa tehoalue. Lopuksi molemmat osat yhdistetään toisiinsa standardisoitujen ja dokumentoitujen liitäntöjen kautta ja järjestelmä yhdistetään valvomoon. Sovelluksen käyttöönotossa on välttämätöntä ainoastaan kenttälaitteiden ja toimintojen konfigurointi. Työntekijöillä ei tarvitse olla minkäänlaista ohjelmointitietämystä eikä erikoisten ohjelmistojen hankinta ole tarpeellista. Konfigurointi suoritetaan AXC 1050-ohjauksessa kulkevan verkkovisualisoinnin kautta suoraan paikan päällä tai etäkäyttönä.

WellControliin asennetut laitteet tarjoavat käyttöön kattavia diagnoosiominaisuuksia, jotka mahdollistavat tilaan perustuvan kunnossapidon. Näin keskeytymättömillä teholähteillä varustetut IQ Technology ja Quint Power sekä ylijännitesuojakomponentit Plugtrab PT-IQ toimittavat niiden jatkuvan yleiskuvan lisäksi myös tietoa niiden jäljelläolevasta käyttöajasta. Näin kunnossapito voidaan organisoida paremmin. Sen lisäksi kenttälaitteiden tilailmoitukset arvioidaan ohjauksessa ja siirretään valvomoon. Barsinghausenin energialaitoksen työntekijöillä on näin ollen järjestelmän tila aina hallussa. Modernisoidun kaivojärjestelmän tiedonsiirtoon käytetään yrityksen omia kaapeleita. Koska reduntantin nelijohdinkäytön ansiosta voidaan olla varmoja turvallisesta yhteydestä, ovat vastuuhenkilöt päättäneet ottaa käyttöön Modbus TCP-protokollan. Mikäli tulevaisuudessa tarvitaan yhteyttä etäkäyttöprotokollan IEC 60870-5-104 kautta, voidaan se muodostaa muutamalla asetuksella.

Yhteenveto

Modernisoitu järjestelmä otettiin käyttöön kesällä 2017 ja toimii siitä lähtien häiriöittä. René Bloise, Eckerden vesilaitoksen päällikkö toteaa lopuksi: WellControlin luotettavuuden sekä Phoenix Contactin kattavan tuen lisäksi ratkaisun yksinkertainen konfigurointi ovat tehneet minuun vaikutuksen. Järjestelmän parametrit voidaan todella nopeasti sopeuttaa muuttuneisiin puitteisiin sopiviksi." Standardisoitujen automatisointiratkaisujen pohjalta voidaan loputkin kaivot saattaa ajankohtaisen tekniikan tasolle. Yhdessä Phoenix Contactin kattavan tuotevalikoiman kanssa tulevaisuuden laajennukset sekä modernisoinnit voidaan niin ikään integroida kokonaisjärjestelmään.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje