Phoenix Contactin Industrial-Wireless-Ethernet-teknologia huolehtii luotettavasta tiedonsiirrosta Lucas Oil -stadionilla

Yhteenveto

Liikkuva seinä Lucas Oil -stadionilla  

Liikkuva seinä stadionin sisällä rakennusvaiheen aikana

  • Uni-Systems on liikkuviin arkkitehtuurisiin ratkaisuihin erikoistunut yritys. He tarvitsivat Indianapolis Colts kotistadionilla, Lucas Oil -stadionilla selkeää tiedonsiirtoa kameroiden ja ohjauskeskuksen välille stadionin liikkuvan katon sekä kuudella seinäelementillä varustetun liikkuvan ikkunaseinän välille.
  • Rakennuksen eri kohtiin sijoitettiin useita Phoenix Contactin Industrial-Wireless-Ethernet-antennimoduuleita, joilla saadaan aikaan luotettava ja tarkka tiedonsiirto.

Asiakasprofiili

Uni-Systems aloitti yli 40 vuotta sitten ilmailu- ja avaruusteollisuuden liikkuvien arkkitehtuuriratkaisujen valmistuksella ja laajensi vastikään toimintaansa urheilun viihdepuolelle.

Yritys on toimittanut liikutettavia kattoja useisiin Pohjois-Amerikan stadionprojekteihin. Uni-Systemsin kokemus on vaikuttanut viidessä suuressa stadion-projektissa: University of Phoenix, Minute Maid Park, Reliant Stadium, Lucas Oil Stadium ja Dallas Cowboysien uusi stadion.

Sovellus

Ympärisäteilevä antenni  

Ympärisäteilevä antenni

Lucas Oil -stadion on NFL:n Indianapolis Colts -joukkueen kotistadion. Stadion on varustettu liikutettavalla ja modernin rakennustekniikan omaavalla katolla. Lisäksi siinä on kuudella liikkuvalla seinäelementillä varustettu liikkuva ikkunaseinä.

Seuraavat vaikeudet ovat tulleet esille käytössä:

  • Kaksi liikutettavaa kattoelementtiä, molemmissa neljä kameraa, jotka ovat toisistaan yli 180 metrin etäisyydellä.
  • Muunneltavalla taajuuskäytöllä (VFD) ja I/O-moduulilla varustettu ikkunaseinäelementti tarvitsi nopean ja luotettavan tiedonsiirron ohjauskeskukseen.
  • Stadionin teräksinen runko ja ikkunaseinä estivät kameroiden videosignaalin komentopisteeseen sekä kameroiden välillä.
  • Kuuden seinäelementin sekä samanaikaisesti liikkuvan katon ja seinäelementin välisen tiedonsiirron johdosta ei kiinteästi asennetulle antennimoduulille ollut mahdollista asentaa yhtä ainoaa tukikohtaa.

Ratkaisu

Lucas Oil -stadionin liikkuva seinä ulkopuolelta  

Lucas Oil -stadionin liikkuva seinä ulkopuolelta

Kattoelementin kameroiden kanssa tarvittiin selkeää tiedonsiirtoa, jonka johdosta kummankin avautuvan kattoelementin väliseen kiinteään rakennelmaan asennettiin 10 dBi:n ympärisäteilevillä antenneilla varustettu pääantennimoduuli. Tämä ulkotilaan sijoitettu antenni asennettiin suorassa linjassa kummankin kattoelementin kameraparin kanssa. IP54-luokitellut Industrial-Wireless-Ethernet-moduulit säädettiin 5 GHz:n taajuusalueelle, koska tällä alueella on vähemmän häiriösignaaleita.

Seinäelementtien ongelma ratkaistiin asentamalla kannatuskiskoon asennettava antennimoduuli ja jokaiseen elementtiin yksi ainoa 10 dBi-ympärisäteilevä antenni, jolloin kuutta seinäelementtiä ohjataan yhteensä kahdeksalla Industrial-Ethernet-antennimoduulilla. Kaksi kiinteää antennimoduulia muodostavat tiedonsiirron yksittäisten elementtien liikkuvien antennimoduuleiden kanssa.

Yhteenveto

Lucas Oil -stadionin liikutettavan katon rakenne  

Liikutettavan katon rakennetta ohjataan Phoenix Contactin Ethernet-moduulilla

Phoenix Contactin Industrial-Ethernet-ratkaisu Lucas Oil -stadionilla on osoittautunut Uni-Systemsin menestykseksi. Liikkuva seinä siirtää datan mutkattomalla, tarkalla ja luotettavalla tavalla näkyvyyden katkeamatta. Tämä kaikki ilman kiinteää kaapelointia sekä sen tuomia ongelmia. Liikkuvaa kattoa valvotaan luotettavalla videolähetyksellä, joka auttaa tunnistamaan ja ehkäisemään ongelmat hyvissä ajoin. Katon yleiskatsaus on mahdollista suorittaa videolähetyksenä, jolloin työntekijät eivät joudu vaaratilanteisiin manuaalisen tarkastuksen johdosta.

Industrial-Wireless-Ethernet-teknologia on mahdollistanut myös muita valvonta- ja ohjausominaisuuksia, jotka olisivat olleet mahdottomia perinteisillä kiinteillä kaapeloineilla.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje