Sulkujen automaatio Zeebrüggen satamassa varmistaa sujuvan laivaliikenteen

Yleistä

Sulkulaitteisto Zeebrüggen satamassa  

Sulkulaitteisto Zeebrüggen satamassa

  • Zeebrüggessä sijaitsee yksi Euroopan tärkeimmistä satamista. Se on Belgian toiseksi suurin ja nykyaikaisin merirahdin lastauspaikka.
  • Kasvaneet turvallisuusvaatimukset edellyttävät sulkulaitteistossa luotettavaa merkinantojärjestelmää, jolle voidaan suorittaa vianmääritys.
  • Phoenix Contact on kehittänyt kenttäväyläominaisuudella varustettuja merkinantovaloja, jotka voidaan integroida sulkulaitteistoon.
  • Phoenix Contactin komponentit, järjestelmät ja ratkaisut mahdollistavat Pierre-van-Damme-sulun turvallisen läpiajon ja sujuvan tavaranvaihdon.

Asiakasprofiili

Pierre-van-Damme-sulku Zeebrüggen satamassa  

Pierre-van-Damme-sulku Zeebrüggen satamassa

Zeebrüggen satamassa laivataan erilaisten tavaroiden lisäksi pääasiassa eri valmistajien henkilöautoja kuljetettaviksi kaikkialle maailmaan.

Konttilaivat kuljettavat sieltä 2,2 miljoonaa autoa vuodessa kaikkialle maailmaan ja ovat näin tehneet belgialaisesta kaupungista maailman suurimman henkilöautojen solmukohdan. Zeebrügge on Euroopan tärkein satama myös ro-ro-liikenteessä (roll-on, roll-off).

Sovellus

Merkinantovalot Zeebrüggen satamassa  

Merkinantovalot näyttävät tärkeimmät komennot

Kasvaneiden turvallisuusvaatimusten takia Zeebrüggen sataman vastuuhenkilöt halusivat sulkulaitteistoon luotettavan merkinantoratkaisun, jolle voidaan suorittaa vianmääritys. Tärkeitä vaatimuksia olivat redundanttinen jännitteensyöttö, redundanttinen kenttäväyläjärjestelmä, korkea käytettävyys ja vianmääritysmahdollisuus.

Lisäksi merkinantovalojen piti täyttää IALA E200-1:n ja EN 12699:n vaatimukset sekä soveltua vaativiin meriolosuhteisiin.

Ratkaisu

Inline-kontrolleri  

Inline-ohjaukset tiedonsiirtoon merkinantovalojen kanssa

Phoenix Contact kehitti kenttäväyläominaisuudella varustetut merkinantovalot, jotka asennettiin sulkulaitteistoon yhdessä järjestelmäintegroijan kanssa. CSD-SL-tuoteperheen merkinantovaloja on saatavana punaisina, vihreinä, keltaisina ja valkoisina, ja ne täyttävät IALA E200-1:n ja EN 12699:n vaatimukset.

Erinomaisen valon kantaman lisäksi merkinantovalojen etuihin kuuluvat redundanttinen jännitteensyöttö ja kenttäväyläjärjestelmä. Kaksi verkkolaitetta ja kaksi erillistä kenttäväylämoduulia varmistavat näin korkean käytettävyyden ja vianmääritysmahdollisuuden. Merkinantovalojen kotelo ja liitäntätekniikka on suunniteltu vaativiin meriolosuhteisiin.

Sulkulaitteisto Zeebrüggen satamassa  

Phoenix Contactin automaatiotekniikka varmistaa turvallisen sisäänajon

PROFINET-pohjainen ja redundanttinen ohjaustekniikka

Sulkulaitteistossa käytettävät Phoenix Contactin ohjaukset siirtävät merkinantovalojen tiedot reaaliaikaisen PROFINET-Ethernet-protokollan kautta ylempitasoiseen ohjausjärjestelmään. Valvomon työntekijät voivat lukea merkinantolaitteiston tiedot, kuten LEDien ajankohtainen luminanssi, virta, jännite ja tila, sekä valoihin vaikuttava valonvoimakkuus.

Merkinantovalojen vianmäärityksen lisäksi jokaista yksittäistä LEDiä voidaan ohjata. Phoenix Contactin ohjaus kirjoittaa analysoidut tiedot suoraan SQL-tietokantaan, mikä takaa turvallisen arkistoinnin. Sulkulaitteiston neljän nostosillan ja niihin kuuluvan turvatekniikan automaatioon käytetään lukuisia muita Phoenix Contactin komponentteja, kuten luotettavia riviliittimiä, releitä, ohjauksia, I/O-moduuleja ja signaalimuuntimia.

Merkinantovaloja ohjataan valokuituyhteyden ja PROFINET-protokollan kautta. Ohjauskomennot siirretään kytkimien kautta PROFINET-kykyiseen pienohjaukseen ILC 171 ETH 2TX. Kaikkiin kahdeksan metriä korkeisiin mastoihin, joihin merkinantovalot on kiinnitetty, kuuluu kaksi ILC 171 ETH 2TX -ohjausta ja kenttäväylä-Master. Jos jokin tiedonsiirtoyhteys katkeaa, toinen ohjaus ottaa sen välittömästi hoitaakseen ja ilmoittaa häiriöstä ohjauskeskukseen.

Johtopäätös

Phoenix Contactin merkinantovalot ja automaatiotekniikka takaavat sulkujen häiriöttömän toiminnan Zeebrüggen satamassa – kaikissa käyttötilanteissa.

Merkinantovalot antavat aluksen päällikölle tärkeimmät komennot prosessin aikana – porttien sulkeutumisesta vedenpinnan laskuun ja alaportin avaamiseen. Phoenix Contactin komponentit, järjestelmät ja ratkaisut mahdollistavat näin Pierre-van-Damme-sulun turvallisen läpiajon sekä nopean ja varman tavaranvaihdon.

Tuotteet

KuvausTyyppiTuotenro
Modulaarinen Inline-ohjaus, jossa Ethernet-pohjaiset protokollat Modbus/TCP ja PROFINETILC 171 ETH2700975
LED-merkinantovalo, 300 mm, punainenCSD-SL 300 RD2701788
LED-merkinantovalo, 300 mm, vihreäCSD-SL 300 GN2701786
LED-merkinantovalo, 300 mm, keltainenCSD-SL 300 YE2701787
INTERBUS-haaroitusliitin lisätarvikkeilla
(liitäntäpistoke ja merkintäkenttä)
IBS IL 24 RB-T-PAC2861441
KuvausTyyppiTuotenro
Modulaarinen Inline-ohjaus, jossa Ethernet-pohjaiset protokollat Modbus/TCP ja PROFINETILC 171 ETH
LED-merkinantovalo, 300 mm, punainenCSD-SL 300 RD
LED-merkinantovalo, 300 mm, vihreäCSD-SL 300 GN
LED-merkinantovalo, 300 mm, keltainenCSD-SL 300 YE
INTERBUS-haaroitusliitin lisätarvikkeilla
(liitäntäpistoke ja merkintäkenttä)
IBS IL 24 RB-T-PAC

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje