Kauttaaltaan redundanttiset konseptit parantavat siltojen käyttöturvallisuutta

Yleistä

Avattava silta  

Avattavien siltojen luotettava toiminta

  • Avattavien siltojen käyttäjien, suunnittelijoiden ja asentajien haasteena on ohjata sovellusta tilannekohtaisesti ja vikaturvallisesti.
  • Phoenix Contactilta on saatavana ohjaustekniikka, verkkoinfrastruktuuri ja kenttätason integrointi – kaikki samalta toimittajalta.
  • Järjestelmän koosta ja monimutkaisuudesta riippuen redundanttiset järjestelmät voidaan toteuttaa joko sovelluskohtaisesti pienohjauksella tai huipputeho-ohjauksella.

Sovellus

Redundanttiset ohjaukset  

Redundanttinen automaatiotekniikka maksimaaliseen käytettävyyteen

Vesiväylien ylittämiseen käytetään usein avattavia siltoja. Osana tieverkkoa niiden pitää toimia kitkattomasti. Taustalla pitää olla automaatiotekniikka, jonka korkea käytettävyys varmistaa siltojen luotettavan avaamisen ja sulkemisen. Tämä tarkoittaa, että verkkotekniikka, ohjaustekniikka ja tarvittaessa I/O-taso pitää suunnitella redundanttisesti.

Sillat ovat tosin oma automaatioratkaisunsa, mutta ne integroidaan tyypillisesti ylempitasoiseen verkkoon tai ohjausjärjestelmään. Ethernet-pohjainen tiedonsiirto on välttämätön ohjaustekniikassa, mutta sitä voidaan käyttää myös sillan tiedonsiirrossa. Useissa tapauksissa teollisuus-Ethernetin kaapelit pitää korvata langattomilla tekniikoilla, ja siihen soveltuvat sekä WLAN että Bluetooth.

Ratkaisu

Kytkentäkaappi, jossa redundanttinen automaatiojärjestelmä  

Redundanttinen automaatiojärjestelmä, jossa integroitu turvatoiminto

Phoenix Contact tarjoaa maksimaalisen käytettävyyden varmistavia tuotteita ja ratkaisuja erikokoisille redundanttisille järjestelmille. Siltojen automaatioratkaisun perusta on verkkotekniikka, joka tarjoaa eri vaihtoehtoja nopeaan uudelleenkonfigurointiin vikatapauksessa. Verkkotekniikka voidaan integroida saumattomasti paikalliseen tai ylempitasoiseen automaatiojärjestelmään.

Ohjaustekniikka on keskeinen toiminto sillan tiedonsiirrossa. Sovelluksen vaatimuksiin mukautettuna redundanttinen ohjaustekniikka voidaan toteuttaa joustavasti. Phoenix Contact tarjoaa kaikenkokoisille järjestelmille ainutlaatuisen sovellusvalikoiman, joka perustuu valinnan mukaan ohjauslaitteistoon tai sovelluskohtaiseen ratkaisuun. Ohjaustoiminto voidaan näin suunnitella ja mukauttaa vastaamaan liikenneväylän merkitysastetta.

Pienemmissä sovelluksissa järjestelmän sovelluskohtainen redundanttisuus mahdollistaa korkean käytettävyyden järjestelmän toteuttamisen jo modulaarisella Axiocontrol-pienohjauksella. Tässä tapauksessa ohjausta laajennetaan toimintomoduulin avulla redundanttisuudella. Yhdessä joustavan verkkoinfrastruktuurin kanssa muodostetaan näin runko korkean käytettävyyden järjestelmille ja sovelluksille.

Phoenix Contactin RFC-huipputeho-ohjaukset ovat oikea ratkaisu suuremmille järjestelmille. Ne mahdollistavat esimerkiksi koko verkon erittäin nopean uudelleenkonfiguroinnin. Ohjausten välisen yhdyskaapelin avulla jopa 80 kilometrin siirtoetäisyydet ovat mahdollisia.

Redundanttinen ratkaisu, jossa pienohjaus  

Hintakriittisiin sovelluksiin voidaan valita pienohjauksella ja sovelluskohtaisella redundanttisuudella varustettu ratkaisu

Edut

  • Järjestelmän sovelluskohtainen redundanttisuus ei tuota lisäkustannuksia, koska toimintomoduulit ovat vapaasti saatavilla
  • Joustavat järjestelmät mahdollistavat korkean käytettävyyden sovellukset ja nopeat uudelleenkonfigurointiajat
  • Integrointi olemassa oleviin ohjausjärjestelmiin standardoitujen Ethernet-protokollien avulla
  • Täydellisesti sopiva ratkaisu, koska tuotteet ja järjestelmät tulevat samalta toimittajalta

Tuotteet

KuvausTyyppiTuotenro
Axiocontrol-pienohjausAXC 10502700988
Inline-huipputeho-ohjausILC 370 PN2876915
Redundanttinen pienohjausRFC 460R PN2700784
Teollisuus-Ethernet-kytkinFL SWITCH SMN 8TX-PN2989501
ToimintomoduuliRedundancy_ASR V1.00 
KuvausTyyppiTuotenro
Axiocontrol-pienohjausAXC 1050
Inline-huipputeho-ohjausILC 370 PN
Redundanttinen pienohjausRFC 460R PN
Teollisuus-Ethernet-kytkinFL SWITCH SMN 8TX-PN
ToimintomoduuliRedundancy_ASR V1.00 

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje