Erasmus-silta: alituskorkeuden luotettava laskenta ja tiedonsiirto

Yleistä

Erasmus-silta Rotterdamissa  

Vuonna 1996 avattu Erasmus-silta on Rotterdamin maamerkki

  • Pohjanmeren vuorovesien vuoksi kaikki laivat eivät voi kaikkina vuorokauden aikoina alittaa Erasmus-siltaa Rotterdamissa.
  • Laivojen ja sillan vaurioiden estämiseksi kuusi näyttötaulua osoittaa ajankohtaisen alituskorkeuden.
  • Näyttötaulujen analogiset arvot saadaan AXC 1050 -pienohjauksesta langattoman Radioline-järjestelmän kautta.

Asiakasprofiili

Projektipäällikkö Richard Hecker  

ÆVO:n Richard Hecker vastaa mittaus- ja ilmoitusjärjestelmien integroinnista

Erasmus-silta yhdistää Rotterdamin keskustan Kop an Zuidin kaupunginosaan. 802 metriä pitkän sillan eteläinen sisääntulo voidaan avata, jotta korkeat laivat mahtuvat ajamaan sillan alitse.

Ajankohtaisesta vedenkorkeudesta riippuvainen enimmäisalituskorkeus esitetään miehistöille kuudella näyttötaululla.

Sovellus

Erasmus-sillan valvomo  

Valvomossa ohjataan nostosiltaa ja valvotaan laivaliikennettä

Kuudella näyttötaululla olevien arvojen perusteella laivan päällystö voi päättää, ajetaanko suljetun sillan alitse vai odotetaanko käännettävän osan aukeamista.

Aikaisempi ratkaisu perustui kiinteään yhteyteen, se oli vikaherkkä ja työläs huoltaa. Kun salamaniskut rikkoivat järjestelmän vuonna 2014, ÆVO B.V. sai tehtäväkseen modernisoida sen. Valmiit visualisointikomponentit oli tarkoitus säilyttää. Lisäksi vaadittiin yhteyttä uuteen valvomoon.

Projektin aikana haasteeksi muodostui sarjatietoliikenne kuuteen näyttötauluun. Tämä johtui siitä, että aiemman konseptin ja näyttöjen ohjauksen dokumentaatio puuttui. Sen vuoksi projektin alussa piti selvittää bitti kerrallaan, kuinka tiedot saadaan siirrettyä näytöille. Tämän pohjalta ammattilaiset päättelivät, mitkä komponentit soveltuivat parhaiten tehtävään.

Ratkaisu

Pienohjaus Axiocontrol AXC 1050  

Valvomon kytkentäkaappiin on AXC 1050 -pienohjauksen lisäksi asennettu I/O-moduuleja

Ajankohtaisen vedenkorkeuden mittaavat kaksi paineanturia, tulos muunnetaan analogiseksi arvoksi ja lähetetään analogiseen AXL F AI4 -tulomoduuliin. Axioline-aseman osana tulomoduuli luovuttaa tiedot tyypin Axiocontrol AXC 1050 pienohjaukseen, joka analysoi ne. Merenpinnan ja Erasmus-sillan absoluuttisen korkeuden erosta lasketaan sitten enimmäisalituskorkeus, joka esitetään näyttötauluilla.

Sarjatiedonsiirron toteuttamiseksi visualisointikomponentteihin AXC 1050 -ohjausta laajennettiin sarjatietoliikennemoduulilla AXL F RS UNI, joka siirtää alituskorkeuden lasketun arvon sarjamuotoisena signaalina langattoman Radioline-järjestelmän kautta kuuteen näyttötauluun.

ÆVO on asentanut jokaiseen Erasmus-sillan visualisointikomponenttiin point-to-point-yhteyden valvomon katolle kiinnitettyine suunta-antenneineen. Myös kuuteen näyttötauluun asennettiin suunta-antennit, jotka vastaanottavat sarjamuotoiset signaalit niin, että laskettu alituskorkeus voidaan näyttää. Ylijännitevahinkojen estämiseksi ja ratkaisun vikaturvallisuuden parantamiseksi koaksiaalisiin signaaliliitäntöihin on asennettu Lambda/4-tekniikkaa käyttävät välipistokkeet.

Hollantilaisen Phoenix Contact BV -tytäryhtiön automaatioammattilaiset ovat lisäksi suorittaneet kaikki ohjelmointitehtävät ÆVO:n ohjeiden mukaan. AXC 1050 -pienohjauksessa käytettiin IEC 61131-3:n mukaan standardoitua PLC-ohjelmointikieltä. Kansainvälisessä standardissa harmonisoidaan automaatiojärjestelmien ohjelmointikielet, käskykannat ja arkkitehtuurit. Siksi laaditut ohjelmaan voidaan siirtää helposti erilaisille alustoille ja käyttää niillä. Phoenix Contactin hollantilaisen tytäryhtiön työntekijät ovat lisäksi konfiguroineet langattoman Radioline-ratkaisun ja liittäneet sen ohjausjärjestelmään.

Johtopäätös

Erasmus-sillan enimmäisalituskorkeuden visualisointiratkaisussa käytetään useita komponentteja ja järjestelmiä Phoenix Contactin laajasta valikoimasta.

Optimaalinen ratkaisu Rotterdamille suunniteltiin yhdessä ÆVO-tiimin kanssa, hyödyntäen infrasovellusammattilaisten monivuotista ja perusteellista tietotaitoa. Hyväksymistestauksen (SAT-testi) jälkeen sovellus integroitiin ÆVO:n säännönmukaiseen huolto-ohjelmaan ja 24/7-päivystyspalveluun.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Lisätietoa

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje