Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään

Yleistä

Kentälle asennettu aurinkopaneelijärjestelmä  

Kentälle asennettu aurinkopaneelijärjestelmä

  • Suunnittelijoiden ja järjestelmän käyttäjien haasteena on optimoida järjestelmän suunniteltu tuotto ja käytettävyys.
  • Phoenix Contactin aurinkopaneelien liitäntäkotelot ovat testattuja ja siten turvallinen ratkaisu.
  • Vaivaton asennus ja helppo liitäntä järjestelmän infrastruktuuriin ovat muita etuja.

Sovellus

Photon-aikakauslehden suorittaman kyselyn mukaan asiantuntijat arvioivat 70 % saksalaisista aurinkopaneelijärjestelmistä puutteellisiksi. Asennusvirheiden vuoksi aurinkopaneelijärjestelmän ennustettu tuotto ja siten ROI saavutetaan viiveellä. Odotettu tuotto investoinnille syöttötariffin kautta jää ensin saamatta.

Työntekijä asiakasneuvottelussa  

Aurinkopaneelien liitäntäkoteloiden oikea suunnittelu ratkaisee

Aurinkopaneelien liitäntäkotelo (engl. Combiner Box) on liitäntä-, mittaus- ja suojaustoimintojensa vuoksi ratkaiseva elementti aurinkopaneelijärjestelmän taloudellisen suunnittelun ja pitkäikäisen käytettävyyden välillä. Aurinkopaneelien liitäntäkotelo jää kuitenkin usein kustannussyistä hankkimatta. Laatua ja pitkäikäisyyttä ei aseteta tärkeään asemaan.

Suunnittelijoiden ja asentajien pitää turvallisia ja laadukkaita liitäntäkoteloita valitessaan huomioida tuotteiden norminmukaisuus. Aurinkopaneelien liitäntäkoteloon sovelletaan standardia EN 61439, joka määrittää rakenteen, komponenttien valinnan ja vaadittavat testit. Standardi edellyttää myös kattavaa dokumentaatiota teknisistä ominaisuuksista, käyttöolosuhteista sekä oikeasta asennuksesta ja huollosta. Kaikki tiedot tulee liittää laitteeseen käyttömaan kielellä laadittuna asennusohjeena.

Ratkaisu

Phoenix Contactin kytkentälaiteyhdistelmät varmistavat aurinkopaneelijärjestelmien häiriöttömän käytön. Optimaalisesti toisiinsa sopivien komponenttien ja tiedonsiirtoliitäntöjen avulla yhdistät aurinkopaneelien liitäntäkotelot nopeasti ja helposti ylempitasoiseen aurinkopuiston hallintaan. Ammattitaitoinen, kaikista olennaisista yritysalueista koostuva tiimi laatii kanssasi yksilölliset ratkaisut.

Suunnitteluselvitys asiakkaan kanssa  

Kytkentäkaappiratkaisut asiakaskohtaisesti räätälöityinä

Suunnittelu
Suunnitteluselvitys suoritetaan kaikilla alueilla tiiviisti asiakkaiden kanssa, jotta halutut vaatimukset voidaan toteuttaa parhaalla tavalla. Erityiset haasteet tunnistetaan ajoissa. Näin suunnitteluprosessi toteutetaan tavoitteellisesti ja tehokkaasti.

Kun selvitys on tehty, alkaa konstruktiovaihe. Tämä vaihe päättyy testattavien prototyyppien valmistukseen. Tulokset käytetään ratkaisun optimointiin.

Testausprosessi
Lämpötilatestin avulla selvitetään esim. hotspotit. Sen tuloksena kaikki komponentit järjestetään optimaalisesti. Termisen ylikuormituksen aiheuttama vika voidaan näin estää.

Phoenix Contactin testilaboratorioissa prototyypit altistetaan sähköisille ja mekaanisille testeille. Testien avulla varmistetaan, että ratkaisut toimivat virheettömästi aiotussa asennusympäristössä.

Termografiset kuvat aurinkopaneelien liitäntäkoteloista vertailussa  

Kytkentäkaapin lämpötilaoptimoitu rakenne estää termisen ylikuormituksen aiheuttaman vian

Tuotanto
Kun kaikki olennaiset testit on suoritettu suunnittelu-/konstruktiovaiheessa, tuote hyväksytään tuotantoon. Komponentit valmistetaan One-Piece-Flow-menetelmällä, jotta jokainen yksittäinen vaihe voidaan suorittaa tehokkaasti. Muuttuviin rakenteisiin ja eräkokoihin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti. Laadunvarmistuksen edellyttämät tiedot ovat nähtävisssä yhdellä silmäyksellä, ja varmistavat näin kitkattoman tuotannon ja asennusprosessin.

 

Laatu
Tuotantolinjalla käytetään apuvälineitä, jotka mahdollistavat kaikkien tuotteiden toistuvan tuotannon. Kiristysmomentin valvonnalla varustetut ruuvinvääntimet varmistavat luotettavat ja turvalliset liitännät. Näin taataan jokaisen aurinkopaneelin liitäntäkotelon tasaisena pysyvä laatu. Viimeisessä tuotantovaiheessa suoritetaan IEC 61439:n mukainen lopputarkastus. Lopuksi laaditaan tarkastuspöytäkirja. Kaikissa kytkentälaiteyhdistelmissä ja niiden sähkökomponenteissa on sarjanumerot, joiden avulla ne voidaan tunnistaa yksiselitteisesti koska tahansa.

SCB compact ja SCB next generation  

Kaksi älykästä ratkaisukonseptia: piirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo kytkentäkaapin ulkopuolella 32 piirille sekä vakiopiirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo 16 piirille

Edut

  • Sovelluskohtainen analyysi ja neuvonta
  • Ylijännitesuojan optimaalinen sijoitus
  • Parhaiden liitäntätekniikoiden ja soveltuvien komponenttien käyttö
  • Alhaiset kustannukset, vähän johdotustöitä
  • Erillistä teholähdettä kentällä ei tarvita
  • Kompakti rakenne säästää asennustilaa
  • Sovelluskohtainen analyysi ja neuvonta

Tuotteet

KuvausTyyppiTuotenumero
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 32 piirille, varustettu inline-sulakkeellaSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-222403683
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 16 piirille, varustettu vakiopiirisulakkeellaSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-112403682
KuvausTyyppiTuotenumero
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 32 piirille, varustettu inline-sulakkeellaSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-22
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 16 piirille, varustettu vakiopiirisulakkeellaSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-11

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje