Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään

Yleiskatsaus

Kentälle asennettu aurinkopaneelijärjestelmä  

Kentälle asennettu aurinkopaneelijärjestelmä

  • Suunnittelijoiden ja järjestelmän käyttäjien haasteena on optimoida järjestelmän suunniteltu tuotto ja käytettävyys.
  • Phoenix Contactin aurinkopaneelien liitäntäkotelot ovat testattu ja näin turvallinen ratkaisu.
  • Vaivaton asennus ja helppo liitäntä järjestelmän infrastruktuuriin ovat muita etuja.

Sovellus

Photon-aikakauslehden kyselyn mukaan asiantuntijat arvioivat 70 % saksalaisista aurinkopaneelijärjestelmistä puutteellisiksi. Asennusvirheiden vuoksi aurinkopaneelijärjestelmän ennustettu tuotto ja näin ROI saavutetaan viiveellä. Odotettu tuotto investoinnille syötön kautta jää ensin saamatta.

Työntekijä asiakasneuvottelussa  

Aurinkopaneelien liitäntäkoteloiden oikea suunnittelu ratkaisee

Aurinkopaneelien liitäntäkotelo (engl. Combiner Box) on liitäntä-, mittaus- ja suojaustoimintojensa vuoksi ratkaiseva elementti aurinkopaneelijärjestelmän taloudellisen suunnittelun ja pitkäikäisen käytettävyyden välillä. Aurinkopaneelien liitäntäkotelo jää kuitenkin usein kustannussyistä hankkimatta. Laatua ja pitkäikäisyyttä ei aseteta tärkeään asemaan.

Suunnittelijoiden ja asentajien pitää turvallisia ja laadukkaita liitäntäkoteloita valitessaan huomioida tuotteiden norminmukaisuus. Aurinkopaneelien liitäntäkoteloon sovelletaan standardia EN 61439, joka määrittää rakenteen, komponentit ja vaadittavat testit. Standardi edellyttää myös kattavaa dokumentaatiota teknisistä ominaisuuksista, käyttöolosuhteista sekä oikeasta asennuksesta ja huollosta. Kaikki tiedot tulee liittää laitteeseen käyttömaan kielellä laadittuna asennusohjeena.

Ratkaisu

Phoenix Contactin kytkentälaiteyhdistelmät varmistavat aurinkopaneelijärjestelmien häiriöttömän käytön. Optimaalisesti toisiinsa sopivien komponenttien ja tiedonsiirtoliitäntöjen avulla yhdistetään aurinkopaneelien liitäntäkotelot nopeasti ja yksinkertaisesti ylempitasoiseen aurinkopuiston hallintaan. Ammattitaitoinen, kaikista olennaisista yritysalueista koostuva tiimi laatii kanssasi yksilölliset ratkaisut.

Suunnitteluselvitys asiakkaan kanssa  

Kytkentäkaappiratkaisut asiakaskohtaisesti räätälöityinä

Suunnittelu
Suunnitteluselvitys tehdään kaikilla alueilla tiiviisti asiakkaiden kanssa, jotta halutut vaatimukset toteutetaan parhaalla tavalla. Erityiset haasteet tunnistetaan ajoissa. Näin suunnitteluprosessi toteutetaan tavoitteellisesti ja tehokkaasti.

Kun selvitys on tehty, konstruktiovaihe alkaa. Tämä vaihe päättyy testattavien prototyyppien valmistukseen. Tulokset käytetään ratkaisun optimointiin.

Testausprosessi
Lämpötilatestillä selvitetään esim. hotspotit. Sen avulla kaikki komponentit järjestetään optimaalisesti. Termisen ylikuormituksen aiheuttama vika voidaan näin estää.

Phoenix Contactin testilaboratorioissa prototyypeille tehdään sähköiset ja mekaaniset testit. Testeillä varmistetaan, että ratkaisut toimivat virheettömästi aiotussa asennusympäristössä.

Laboratorion termografisella testillä havaitaan mahdolliset hotspotit ja sijoitellaan komponentit optimaalisesti aurinkopaneelin liitäntäkoteloon. Termisen ylikuormituksen aiheuttama vika voidaan näin estää.

Termografiset kuvat aurinkopaneelien liitäntäkoteloista vertailussa  

Kytkentäkaapin lämpötilaoptimoitu rakenne estää termisen ylikuormituksen aiheuttaman vian

Tuotanto
Kun kaikki olennaiset testit on suoritettu suunnittelu- ja konstruktiovaiheessa, tuote hyväksytään tuotantoon. Komponentit valmistetaan one-piece-flow-menetelmällä, jotta jokainen vaihe voidaan suorittaa tehokkaasti. Muuttuviin rakenteisiin ja eräkokoihin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti. Laadunvarmistuksen edellyttämät tiedot ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä ja varmistavat näin kitkattoman tuotannon ja asennusprosessin.

 

Laatu
Tuotantolinjalla käytetään apuvälineitä, jotka mahdollistavat kaikkien tuotteiden toistuvan tuotannon. Kiristysmomentin valvonnalla varustetut ruuvinvääntimet varmistavat luotettavat ja turvalliset liitännät. Näin taataan jokaisen aurinkopaneelin liitäntäkotelon tasaisena pysyvä laatu. Viimeisessä tuotantovaiheessa suoritetaan IEC 61439:n mukainen lopputarkastus. Lopuksi laaditaan tarkastuspöytäkirja. Kaikissa kytkentälaiteyhdistelmissä ja niiden sähkökomponenteissa on sarjanumerot, joiden perusteella ne voidaan tunnistaa yksiselitteisesti milloin tahansa.

SCB compact ja SCB next generation  

Kaksi älykästä ratkaisukonseptia: piirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo kytkentäkaapin ulkopuolella 32 piirille sekä vakiopiirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo 16 piirille

Edut

  • Sovelluskohtainen analyysi ja neuvonta
  • Ylijännitesuojan optimaalinen sijoitus
  • Parhaiden liitäntätekniikoiden ja soveltuvien komponenttien käyttö
  • Pienet kustannukset, vähän johdotustöitä
  • Erillistä teholähdettä kentällä ei tarvita
  • Kompakti kapea rakenne säästää asennustilaa
  • Sovelluskohtainen analyysi ja neuvonta

Tuotteet

KuvausTyyppiTuotenro
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 32 piirille, varustettu inline-sulakkeellaSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-222403683
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 16 piirille, varustettu vakiopiirisulakkeellaSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-112403682
KuvausTyyppiTuotenro
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 32 piirille, varustettu inline-sulakkeellaSOL-SC1-32-0-FI-VMC-T1-SD1-22
Aurinkopaneelien liitäntäkotelot 16 piirille, varustettu vakiopiirisulakkeellaSOL-SC1-16-0-F-VM-T1-SD1-11

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje