Sovellusesimerkkejä

Sovellusesimerkkejä

Monipuolisia mahdollisuuksia käyttöösi

Älykkäät ratkaisumme ulkoasemiesi luotettavaan valvontaan.

Energiantuotanto

Laajentimien käyttö lämpövoimaloissa  

Laajentimien käyttö lämpövoimaloissa

Käyttö
Kunnalliset toimittajat ovat vastuussa myös verkon vakaudesta. Verkon kattava valvonta on tarpeellista haittojen ja häiriöiden ehkäisemiseksi. Tila-, varoitus- ja virheilmoitukset tulee kommunikoida luotettavasti valvomoon. Tietosuojalla on siinä aina entistä tärkeämpi merkitys. EEG-hallinta tuottaa enemmän arkaluontoisia tietoja, jotka tulee siirtää ohjausjärjestelmän käyttöön. Tästä johtuen jo tänään on nähtävissä trendi end-to-end-salaukseen.

Ratkaisu
Phoenix Contactin perus- ja hallittavien Ethernet-laajentimien yhdistelmät mahdollistavat tila-, varoitus- ja virheilmoitusten automaattisen lähetyksen valvomoon SNMP:n (Simple Network Management Protocol) kautta.

Lopputulos
Voimassa olevien liittymien sekä laitteiden yhteispeli ei tee järjestelmän käytöstä ainoastaan helppoa ja taloudellista, vaan seuraa myös älykkäiden ja tehokkaiden verkkojen haasteita.

Aurinkoenergia

Syötönhallintasäätimen käyttö aurinkopaneelivoimalassa  

Syötönhallintasäätimen käyttö aurinkopaneelivoimalassa

Käyttö
Myös hajautettujen aurinkopaneelijärjestelmien panos on tärkeä verkon vakauden toteutumiseksi. Verkonhaltijat määräävät aurinkopaneelijärjestelmien liitäntätehoissa noudatettavat verkkotaajuudet ja -jännitteet sekä loistehon. Lisäksi verkonhaltijan tulee olla valmiudessa pystyä laskemaan energian ylitarjontaa tarvittaessa. Nämä järjestelmien asetukset siirretään etäkäyttötekniikan avulla verkonhaltijalta vastaavan aurinkopaneelin vaihtomuuntimeen.

Ratkaisu
Phoenix Contactin Resy+ toimilohkokirjasto laajentaa aurinkopaneelijärjestelmien syötönhallinnan säätimen etäkäyttötekniseksi protokollaksi. Yhdessä modulaarisen ohjaustekniikan kanssa voidaan toteuttaa verkonhaltijan monimuotoiset vaatimukset.

Lopputulos
Phoenix Contact ei tarjoa aurinkopaneelialueella ainoastaan tietoalustakonseptia aurinkopaneelivoimaloiden toteutukseen, vaan laajentaa Resy+ toimilohkokirjastolla syötönhallinnan säätimen etäkäyttötekniseksi protokollaksi.

Vesi- ja jätevesihuolto

PumpControl-ratkaisun käyttö jätevesipumppuasemalla  

PumpControl-ratkaisun käyttö jätevesipumppuasemalla

Käyttö
Jätevesipumppuasemat ovat tärkeä osa luotettavaa jätevedenkäsittelyä. Kunnallisen jätevesijärjestelmän jakeluverkkoon on jaettu hajautettuja jätevesipumppuasemia. Näiden asemien tulee, mikäli tarpeellista, johtaa jätevesi ylempänä sijaitseviin viemäreihin kellon ympäri ja toimia moitteettomasti. Ajankohtaiset käyttötiedot ilmoitetaan yleiseen ohjausjärjestelmään.

Ratkaisu
Asennusvalmis kytkinkaappiratkaisu PumpControl ottaa kaikki hajautettujen jätevesipumppuasemien ohjaus- ja säätötoiminnot hoidettavakseen. Pumppujen kontrolloidun käynnistämisen sekä mittaustulosten keräämisen yhteydessä tärkeitä ilmoituksia lähetetään yleiseen ohjausjärjestelmään OPD:n kautta sekä tekstiviestillä käyttöhenkilökunnalle.

Lopputulos
Käyttämällä PumpControl-ratkaisua voidaan jätevesipumppuasemia ohjata ja säännöstellä kysynnän mukaan. Tämä saa aikaan säästöä kuluissa sekä resurssien optimoinnin. Integroitu etäkäyttöliitäntä tarjoaa tehokkaan integraation yleiseen ohjausjärjestelmään.

Öljy ja kaasu

Toimilaitteet putkiston mittausasemalla  

Toimilaitteet putkiston mittausasemalla

Käyttö
Prosessitekninen järjestelmä käsittää usein satoja, osittain vielä manuaalisesti käytettäviä venttiilejä. Rajakytkimillä varustettuna näiden venttiilien myöhempi valvonta parantaa tuotantolaitoksen valvontaa ja turvallisuutta.

Ratkaisu
Venttiiliryhmän keskelle asetetaan pienempiä IO-järjestelmällä varustettuja kytkinkaappeja. Yhteen venttiiliin sijoitetaan kaksi toimilaitetta, jotka yhdistetään kaapelilla kaappiin. Kentällä kytkinkaappi on langattomassa yhteydessä keskukseen Phoenix Contactin Radioline-järjestelmän kautta. Kompleksi sovelluskohtainen koodaus varmistaa turvallisen tiedonsiirron. Älykäs Mesh-verkko parantaa järjestelmän vakautta.

Lopputulos
Modulaarisen rakenteen ja korkean mahdollisen käyttäjälukumäärän ansiosta tämä järjestelmä voi luotettavasti valvoa pieniä ja erittäin suuria laitteita.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje