Riviliittimet nopeaa johdotusta varten

Riviliittimet nopeaa johdotusta varten

Nopea johdinliitäntä

Läpivientiliittimestä toimintoliittimiin – aina täydellinen liitin juuri sinun käyttötarkoitukseesi.

Edut

  • Nopea ja joustava asennus sekä käyttöönotto pistoliitettävillä liitäntäratkaisuilla
  • Pikaliitäntätekniikka vähentää johdotusaikaa jopa 60 %:lla
  • Push-in-tekniikka mahdollistaa ilman työkaluja suoritettavan johdotuksen ja jopa 50 % vähäisemmät pistovoimat
  • Standardisoidut lisävarusteet säästävät varastointikuluja
  • Riviliittimet on testattu direktiivin EN 50155 mukaan

Käyttötarkoitus

Kiskoajoneuvot on huollettava säännöllisin väliajoin. Tavoitteena on käyttöturvallisuuden takaamisen lisäksi, että ajoneuvo voidaan mahdollisimman pian tuoda jälleen liikenteeseen.

Siksi komponentit, jotka eivät enää vastaa teknisiä vaatimuksia tai joiden turvattu käyttöikä ylittää seuraavan huoltovälin, on vaihdettava nopeasti.

Ratkaisu

Tyypillinen ratkaisu sähkökomponentteja vaihdettaessa ovat pistoliitettävät riviliitinratkaisut. IDC-pika- tai Push-in-liitäntätekniikalla saavutetaan huomattavia johdotusetuja.

Pistoliitettävät liittimet moduulijohdotukseen

Pistoliitettävät liitäntäratkaisut COMBI  

Pistoliitettävät liitäntäratkaisut COMBI

Jos kerralla vaihdetaan koko moduuli, Phoenix Contactin pistoliitettävät liittimet ovat oikea valinta. Moduuleihin voidaan asentaa jo esivalmistusvaiheessa COMBI-pistokkeet. Näin johdotus voidaan suorittaa paikan päällä nopeasti ja yksilöllisten pistokkeen koodausmahdollisuuksien ansiosta myös virheettömästi.

COMBI-pistokkeet on saatavissa aivan kuten riviliittimetkin ruuvi-, jousi-, Push-in- ja pikaliitäntätekniikalla. Jopa nimellisarvoilla 41 A ja 1000 V on olemassa pistokejärjestelmä signaalin ja tehon johdotukseen. Näin järjestelmä kestää suurimpiakin tärinärasituksia. Liittimet ja pistokkeet myös ovat sormikosketussuojattuja. Tarjolla on kattavat lisävarusteet lukitusmekanismeista häiriösuojattuun kytkentään.

Pikaliitäntäliittimet

Riviliittimet pikaliitäntätekniikalla  

Johdotusaika lyhenee pikaliitäntäliittimiä käytettäessä

Pikaliitäntätekniikan olennainen tunnusmerkki on patentoitu leikkauskosketin. Johdinta ei tarvitse kuoria. Vain yhdellä työvaiheella voidaan suorittaa johtimen turvallinen kontaktin muodostus ja liitäntä tilaa säästävän kääntövivun ja ruuvimeisselin avulla.

Koska johdin liitetään ilman esikäsittelyä, ajansäästö on jopa 60 % verrattuna muihin liitäntätapoihin. Pikaliitäntätekniikalla varustetut riviliittimet soveltuvat myös pienissä tiloissa käytettäviksi.

Push-in-riviliittimet

Riviliitin Push-in-tekniikalla  

Johdotus ilman työkaluja Push-in-tekniikalla

Huippukevyt, suora pistoliitäntä on Push-in-liitäntätekniikan etu. Jopa 50 % alhaisempi pistovoima ja ilman työkaluja suoritettava johdotus helpottavat huoltohenkilökuntaa käsittelyssä ja säästävät huomattavasti aikaa.

Push-in-liitännän edut eivät kuitenkaan ole pelkästään asennuksessa. Edes komponentteja vaihdettaessa ei tarvita erikoistyökaluja. Liitetyt johtimet pystytään irrottamaan yksinkertaisesti ja nopeasti integroidun painikkeen avulla.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260