Takaisin

Isku- ja tärinätestaus

IEC 60068-2-27 mukainen iskutestaus

Iskudiagrammi, 3 ms/350 g  

Iskudiagrammi

Iskut (voimakkuus DIN EN 50155 mukaan)

Testillä tutkitaan ja dokumentoidaan, miten puristusliitos kestää epäsäännöllisesti toistuvia, energiamäärältään erilaisia iskuja. Testattaessa käytetään DIN EN 50155 tai DIN EN 61373 (rautatiekohteiden eurooppalainen normi) mukaisia voimakkuusasteita kiskoliikenteen kuormituksen simulointiin.

Iskun määrittelyä varten ilmoitetaan kiihtyvyys ja kesto. IEC 60068-2-27 mukaan vaaditaan kolme positiivista ja negatiivista iskua joka akselin (x, y, z) suunnassa. Simuloidut kiihtyvyydet ovat 50 m/s² ja iskun kesto on 30 ms. Puristusliitoksessa ei saa olla vaurioita, jotka vaikuttavat liitoksen käyttöön. Koekappaleiden kosketuskäytöstä valvotaan testauksen aikana. Rautatienormia sovellettaessa ei sallita yli >1 µs kosketuskatkoksia.

Phoenix Contactin riviliittimet kestävät tämän iskukuormituksen ja soveltuvat äärimmäiselle tärinälle altistuviin kohteisiin.

Takaisin ylös

DIN EN 61373 mukainen tärinätestaus

DIN EN 61373 mukainen tärinätestaus  

DIN EN 61373 mukainen tärinätestaus

Laajakaistakohina (voimakkuusaste DIN EN 50155 mukaan)

Riviliittimet alistuvat liikennetekniikassa aina tärinälle ja iskuille. Koekappaleet alistetaan laajakaistaisille kohinamaisille heilahteluille, joilla jäljitellään käytännön läheisesti tärinäkuormituksia. Riviliittimeen ja siihen liitettyihin johtimiin kohdistuu todellisuutta vastaavia kiihtyvyyksiä.

Kategorian 1b koekappaleet käyvät läpi taajuusalueen 5 Hz - 150 Hz. Kiihtyvyyden tehollinen arvo on jopa 5,72 m/s². Koekappaleita testataan jokaisen kolmen akselin (x, y, z) suunnassa viisi tuntia. Tärinän lisäksi testin aikana valvotaan sähköistä kosketusta. Riviliittimissä ei saa olla vaurioita, jotka vaikuttavat liitännän käyttöön. Testauksen aikana ei sallita 1 µs kosketuskatkoksia.

Phoenix Contactin kaikkien liitäntätekniikoiden riviliittimet täyttävät tämän tärinänkestovaatimuksen.

Takaisin ylös

IEC 60068-2-6 mukainen tärinätestaus

IEC 60068-2-6 mukainen tärinätestaus  

IEC 60068-2-6 mukainen tärinätestaus

Tällä testillä osoitetaan puristusliitoksen tärinänkestävyys, kun liitäntään vaikuttaa jatkuva tärinä. Koekappaleeseen kohdistetaan pyöriviä, sykkiviä tai oskilloivia voimia, joilla simuloidaan harmonisia sinimuotoisia värähtelyjä. Koekappale testaan kaikkien akselien (x, y z) suunnassa.

Koekappaleet käyvät läpi taajuusalueen 5 Hz - 150 Hz, nopeus yksi oktaavi minuutissa. Kiihtyvyyden tehollinen arvo on jopa 50 m/s². Koekappaleita testataan jokaisen kolmen akselin (x, y, z) suunnassa kaksi tuntia. Tärinän lisäksi testin aikana valvotaan sähköistä kosketusta. Riviliittimissä ei saa olla vaurioita, jotka vaikuttavat liitännän käyttöön. Testauksen aikana ei myöskään sallita > 1 µs kosketuskatkoksia.

Kaikki liitäntätekniikat saavuttavat normin vaatimukset sähköisen kosketuksen katkeamatta. Ne soveltuvat siksi erityisesti vaativiin käyttökohteisiin, joissa puristusliitoksen varma toiminta on taattava myös äärimmäisten iskujen vaikutuksen alaisena.

Takaisin ylös

Takaisin
Muut testaukset

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje