Kaapeliratkaisut junan ohjauslaitteelle

Kaapeliratkaisut junien ohjauslaitteille

Turvallinen ja häiriötön verkko

Ethernet-verkkoerottimet ja valetut pistoliittimet häiriöttömiä ohjauslaitteita varten.

Edut: valetut pistoliittimet

  • Nopeat asennukset SPEEDCON M12:lla
  • Rautatiekäytön kestävät pistokkeet ja johdot oikeilla materiaalivalinnoilla EN 45545-2 -direktiivin mukaan
  • Turvallisesti lukittu erityisen tärinäjarrun avulla
  • Kestää lämpötilavaikutuksia ja lämpötilashokkeja – testattu laajalla lämpötila-alueella

Edut: FL ISOLATOR M12

  • Verkkokomponenttien luotettava suoja galvaanisella erottamisella korkeintaan 4 kV:n potentiaalieroissa
  • Tärinän kestävä M12-liitäntätekniikka ja SPEEDCON-pikalukitus
  • Hyväksyntä rautatiekäyttöön (pyörivä materiaali) direktiivin EN 50155 ja EN 50121 mukaan

Käyttötarkoitus

Junanohjausjärjestelmä  

Junanohjausjärjestelmä

Ohjausjärjestelmä on usein muodostettu hierarkkisesti. Se edellyttää useita ohjaustasoja ja erilaisia toimintoja sekä asettaa vaatimuksia.

Junaväylä
Ylin johtotaso, niin sanottu junaväylä, kattaa koko junan ja mahdollistaa kaikkien junanosien keskinäisen tiedonsiirron. Koska siirtonopeudet tällöin ovat kohtalaisia, tiedonsiirto suoritetaan luokan 5 Ethernetin kautta. Johtotaso on olennainen turvallisuuden ja hyväksyntöjen kannalta, ja sen toimivuus ja käytettävyys on oltava jatkuvasti taattu. Siksi kaapeleille ja muille infrastruktuurikomponenteille on asetettu korkeat vaatimukset.

Vaunuväylä
Toinen taso on vaunuväylä, joka on liitetty junaväylään ja toimii ohjaustasona. Tällä tasolla suoritetaan junatoimintojen ohjaus sekä esimerkiksi jarrujen, ovien ja ilmastointilaitteen turvallisuuden kannalta olennainen valvonta. Vaatimukset tällä tasolla koskien turvallisuutta, hyväksyntää ja saatavuutta vastaavat junaväylän vaatimuksia. Teknisesti tämä toteutetaan usein luokan 5 PROFINETiin perustuen.

Lisäjärjestelmät
Junassa on lisäksi muita järjestelmiä, jotka eivät ole olennaisia turvallisuuden tai hyväksyntöjen kannalta. Niiden liitäntä suoritetaan ajoneuvon porttien kautta. Tällaisia järjestelmiä ovat kieli- ja tietojärjestelmät (radio tai nopeus), valvontajärjestelmät (kamerat) tai junassa käytettävissä oleva media (Internet). Nämä asettavat käytettävyys- ja nopeusvaatimuksia – ne eivät ole olennaisia turvallisuuden tai hyväksyntöjen kannalta. Siksi usein käytetään luokan 6A 10 Gb:n Ethernetiä.

Ratkaisu

M12 RAIL -sarja  

M12 RAIL -sarjan valetut pistoliittimet

 

Phoenix Contactin M12 Rail -sarjan valetut pistoliittimet tarjoavat junan kaikkia ohjaustasoja varten luotettavan kaapelijärjestelmän, esimerkiksi

  • anturi-/toimilaitekaapelointi A-koodauksessa
  • Ethernet-/ PROFINET-kaapelointi 4-napaisessa D-koodatussa mallissa
  • X-koodattu M12 suurempia nopeuksia varten (10 GB/s).

Tässä yhteydessä on huomioitava erityisesti käytettyjen muovimateriaalien ja johtojen sopivuus paloturvallisuuden kannalta. Nämä materiaalit täyttävät EN 45545-2 -direktiivin vaatimukset ja siksi niitä voidaan ongelmitta käyttää junissa.

Rautatieteollisuuskumppanina Phoenix Contact tarjoaa M12-kaapeleita, jotka on täysin sähkötestattuja. Monimutkaista ja kallista vianetsintää kiskoajoneuvoissa ei tarvitse suorittaa kuten manuaalisen kokoonpanon yhteydessä olisi välttämätöntä.

FL ISOLATOR  

FL ISOLATOR parantaa sisäisen verkon häiriönsietoa

FL ISOLATOR muodostaa kupariseen Ethernet-datajohtoon galvaanisen erotuskohdan. Häiriönkestävyys teollisessa kuormituksessa lisääntyy huomattavasti korkealaatuisella erotuksella 4 kV saakka.

Verkkokomponentit ja kalliit laitteet suojataan potentiaalieroja vastaan. Mahdolliset siirtonopeudet ovat luokkaa 10/100 MBit/sek. Passiivista laitetta ilman teholähdettä voidaan välittömästi käyttää. Tätä varten FL ISOLATOR integroidaan suoraan suojaavaan laitteeseen tai välittömästi vaunukytkentää ennen tai sen jälkeen verkossa. Tämä estää eri potentiaalien tasaamisen yksittäisten junavaunujen välillä Ethernet-kaapelin kautta.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260