Digitaalinen kaksonen

Digitaalinen kaksonen

Toteutuksen ja toteuman vertaaminen

Parempi datalaatu kunnossapidon optimointiin.

Suurlaitosten toimintaan kuuluu jatkuva rakentaminen, laajentaminen ja korjaaminen, ja näin ollen myös improvisointi. Lisäksi PI-kaaviot eivät aina ole ajan tasalla. Tästä kärsivät huolto-, suunnittelu- ja ostoprosessit, mutta sillä voi olla vaikutusta myös turvallisuutta koskevaan havainnointiin. Ratkaisu löytyy ohjelmiston ja kenttälaitteiden online-vertailusta. Modernit CAE-laitteistot mahdollistavat tietojen vertailun ja näin myös poikkeamien tunnistamisen.

Myös vanhemmissa järjestelmissä mahdollistamme takautuvan pääsyn HART-tietoihin ja tarjoamme tarvittavat kenttätiedot OPC-UA-muodossa kitkattomasti käyttöösi. Prosessiteollisuudessa OPC-UA-tietomallina käytetään Companion Standard PA-DIM-mallia.

Edut

  • NOA-vaatimukset täyttävä ja palautteeton laiteparametrien luku, jotka asetetaan käytettäviksi OPC-UA-mallin standardissa (PA-DIM) jatkokäsittelyä varten.
  • Kokonaisia olemassa olevia järjestelmiä voidaan kuvata, koska anturit ja toimilaitteet yhdistetään olemassa olevan ja uuden standardin mukaan, kuten esim. FDT 1.2-2.0 sekä FDI
  • Vähemmän konfigurointia, koska kaikki anturi- ja toimilaitekuvaukset ovat ohjauksessa käytettävissä ilman konfigurointia

Järjestelmän digitaalinen kuvaus

Asennettuja kenttälaitteita vertaillaan tabletilla online-tilassa  

Ohjelmiston ja kenttälaitteiden online-vertailu tekee mahdolliseksi älykkään huollon.

Toimilaitteiden, antureiden sekä muiden laitteiston osien kaikkiin tietoihin on pääsy järjestelmän kautta. Jos vastaavat tiedot ovat olemassa, esim. huoltoja voidaan suorittaa huomattavasti älykkäämmin.

Lisäksi kentälle asennettuja antureita voidaan vertailla helpommin ja paremmin. Näin voidaan helposti havaita, mikä anturi soveltuu omalla mittausalueellaan parhaiten konkreettisen mittaustehtävän suorittamiseen. Tiedot auttavat siten tekemään ratkaisuja.

HART-kenttäväylästä PA-DIM-tietomalliin – Brownfield-järjestelmät

Pilveen kootaan kaikki käytettävissä olevat kuvaustiedostot. Lähes kaikkien HART-yhteensopivien antureiden ja toimilaitteiden tiedot ovat käytettävissä ilman konfigurointia. Nämä tiedot annetaan käyttäjän käyttöön OPC UA -tietomallin mukaisesti ja PA-DIM-standardi huomioon ottaen. Käytettävissä olevien antureiden ja toimilaitteiden asennetun perustan lukemiseen käytetään HART IP -yhdyskäytävää.

Ratkaisuesityksen topologia, päivitettävät ja laajennettavat järjestelmät

Esimerkillinen ratkaisu päivitettäville ja laajennettaville järjestelmille

HART-kenttäväylästä PA-DIM-tietomalliin – uudet järjestelmät

Pilveen kootaan kaikki käytettävissä olevat kuvaustiedostot. Lähes kaikkien HART-yhteensopivien antureiden ja toimilaitteiden tiedot ovat käytettävissä ilman konfigurointia. Nämä tiedot annetaan käyttäjän käyttöön OPC UA -tietomallin mukaisesti ja PA-DIM-standardi huomioon ottaen. Hajautettu IO -järjestelmä rekisteröi tällöin HART-tiedot suoraan.

Ratkaisuesityksen topologia, uudet järjestelmät

Esimerkkiratkaisu uusille järjestelmille

Haluatko saada lisätietoja ratkaisumme käytöstä prosessijärjestelmässäsi?

Annamme mielellämme lisätietoja ja kerromme projektikohtaisista vaatimuksista.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje