Digitaalinen muutos – avoin arkkitehtuuri

Digitaalinen muutos – avoin arkkitehtuuri

Avoin, varma, skaalautuva

Prosessiteollisuuden älykkäiden valvonta- ja seurantaratkaisujen yhteydet.

Alati kasvavat vaatimukset paremmasta turvallisuudesta, käytettävyydestä, luotettavuudesta ja tehokkuudesta edellyttävät nykyisin enemmän teknologioilta, joiden integroiminen perinteiseen automaatiopyramidiin on vaikeaa. Prosessiautomaation digitalisaatio avaa siksi mahdollisuuksia uusille teknologioille ja ratkaisuille.

Phoenix Contactin "Enhanced Connectivity" ei tarkoita vain fyysistä liitäntää, vaan yhteyttä, joka sisältää niin logiikan kuin kattavan, avoimen, turvallisen ja digitaalisen tietoliikenteen. Näin syntyvät edellytykset sille, että voidaan ottaa käyttöön uusia ratkaisuja, kuten NAMUR Open Architecture (NOA) ja Open Process Automation (OPA).

Edut

  • Kestävät prosessilaitteistot monivuotisen toimialaosaamisen ja edistyksellisten trendien, kuten NOA:n ja OPA:n, ansiosta
  • Tiedonkeruun yksilöity ratkaisu kohdejärjestelmään asti järjestelmästä riippumattomalla automaatiotekniikalla
  • Vältä suunnittelemattomat järjestelmäseisokit verkottamalla nykyiset ja lisädiagnostiikkatiedot ennaltaehkäisevää huoltoa varten

Standardit avoimille automaatiojärjestelmille

Verkotetut tiedot prosessilaitteistossa  

NAMUR Open Architecture ja Open Process Automation

NAMUR Open Architecture (NOA) määrittää, miten perinteiseen automaatiopyramidiin voidaan helposti integroida nopeasti muuttuvia IT-komponentteja kenttätasolta liikkeenjohtoon asti laitteiston käytettävyyttä ja turvallisuutta heikentämättä.

OPA:n (Open Process Automation) käyttö menee vielä pitemmälle: pyrkimyksissä täydelliseen avoimeen automaatioon voidaan luopua prosessiautomaation perinteisestä pyramidista.

Phoenix Contactin avoimessa, turvallisessa ja skaalautuvassa ekosysteemissä avoimuus, joustavuus ja ketterät ratkaisut yhdistyvät prosenssiteollisuuden ydinteemoihin, kuten kestävyyteen, turvallisuuteen ja luotettavuuteen.

NAMUR Open Architecture

Automaatiopyramidi – NOA ja PLCnext Technology  

Älykkäät valvonta- ja optimointitoimet NOA:n ja PLCnext Technologyn avulla

Avoin, Linux-pohjainen PLCnext Technology -ohjausympäristö mahdollistaa HART-tietojen ja muiden protokollien lukemisen rinnakkain ja vaikuttamatta prosessiohjaukseen. Tiedot voidaan siirtää OPC UA -palvelimen ohjauksen kautta raakatietoina tai esikäsiteltyinä pilveen, kuten Phoenix Contactin PROFICLOUDiin tai Microsoft Azureen.

Ohjausympäristön avoimuuden vuoksi järjestelmään voidaan integroida myös kolmannen osapuolen, kuten sensori- ja toimilaitevalmistajien, sovelluksia.  Älykkäät algotrimit analysoivat kerätyt tiedot ja luovat niistä hyvin harkittuja huoltokonsepteja.

PLCnext Technology mahdollistaa valvonta- ja optimointitoimet sekä ennaltaehkäisevät huoltotoimet ydinprosessiin vaikuttamatta.

Open Process Automation

OPA:n tavoitteena on yksinkertaistaa ohjausjärjestelmien siirtoa ja edistää avointa, standardeihin perustuvaa käyttöä.  PLCnext Technology -ekosysteemi tukee tätä avointa käyttöä toimimalla DCN:nä (Distributed Control Node) turvallisine ja redundantteine yhteyksineen uuteen reaaliaikaiseen palveluväylään sekä yhteytenä nykyisiin ja uusiin kenttälaitteisiin (I/O:ihin). Lisäksi PLCnext Technology täyttää myös OPA:n ensisijaisen tehtävän mahdollistamalla ulkoisten ohjelmistojen isännöimisen ja suorittamisen samassa laitteistossa.

Graafinen yleiskatsaus: Vision Open Process Automation (lähde: O-PAS™)  

Yhdysvaltalaisen, maailmanlaajuisen Open Group -teknologiayhteenliittymän standardi, joka on kehitetty Open Process Automation™ Forumissa (OPAF). Lähde: O-PAS™

PLCnext Technology voitti Achema Innovation Award 2018 -palkinnon

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – palkittu Achema Innovation Award 2018 -palkinnolla

PLCnext Technologypalkittiin  heinäkuussa 2018 Achema Innovation Award -palkinnolla kategoriassa MSO-tekniikka ja prosessiautomaatio. Viidestä shortlist-ehdokkaasta yhteensä kahdeksasta eri kategoriasta ja kolmesta erikoiskategoriasta valittiin kustakin innovatiivisin kehittely.

Juhlavan palkintojenjaon yhteydessä Phoenix Contact sai diplomin sekä monien tavoitteleman tunnustuksen uudesta, innovatiivisesta ohjausympäristöstä. Kiitämme ja olemme erittäin iloisia tästä tunnustuksesta.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje