Raakaöljyputken turvallinen mittaustietojen keruu Venäjällä

Transneft ylläpitää maan raakaöljyputkiverkkoa

Transneft on Venäjän valtion Moskovassa sijaitseva yritys, joka ylläpitää maan raakaöljyputkiverkkoa.

Yritys perustettiin vuonna 1993 ja nykyään se omistaa maailman suurimman putkijärjestelmän, jonka kokonaispituus on lähes 50 000 kilometriä.

Sovellus

Yksi Transneftin ylläpitämistä putkijärjestelmistä on raakaöljyputki ESPO (Eastern Siberia Pacific Ocean). Sen pituus on 2 757 kilometriä ja se toimittaa vuosittain 15 miljoonaa tonnia öljyä Kiinan Daqingiin.

Tulevaisuudessa on suunniteltu virtauskapasiteetin nostamista 30 miljoonaan tonniin ja öljyn kuljettamista kaikkiaan 4 700 kilometriä Tyynenmeren alueelle Japaniin ja Etelä-Koreaan. Sitä varten tarvitaan yhteensä 32 pumppuasemaa ja 13 säiliövarastoa.

Transneft käyttää Phoenix Contactin luonnostaan turvallisia signaalimuuntimia prosessitietojen siirtämiseksi kentältä asemien valvomoihin.

Ratkaisu

Monipuolinen ja luotettava: PLC-relemoduulit  

Monipuolinen ja luotettava: PLC-relemoduulit

Yleiskäyttöiset lämpötilamittausmuuntimet muuntavat vastuslämpömittarien ja termoelementtien lämpötilasignaalit 4…20 -mA-signaaleiksi. Niiden tehonsyöttö tapahtuu Ex-i-syöttöerotusvahvistimilla.

Tuloerotusvahvistin siirtää analogiset signaalit valvomoon turvalliselle alueelle. Innovatiivisen kytkentätekniikan ansiosta vain 12,4 mm leveät Ex-erottimet käsittelevät siignaalit tarkasti (lineaarisuuspoikkeama < 0,1 %) vähäisellä tehohäviöllä (syöttöerotin: enint. 1,3 W).

Tulot, lähdöt ja verkkolaitteet on erotettu toisistaan galvaanisesti. Kaikki käytössä olevat erottimet siirtävät Hart-protokollan kaksisuuntaisesti. Erottimet on ATEXin mukaan hyväksytty luonnostaan turvallisiksi käyttölaitteiksi alueelle 0.

Konseptillamme Ex-erotus voidaan yhdistää tuloliittimiin. Siten voidaan säästää kokonainen asennuskisko riviliittimineen: huomattavasti vähäisemmän tilantarpeen lisäksi myös mahdolliset virhelähteet voidaan minimoida.

Integroidut erotusveitset ja koestusrasiat mahdollistavat Ex-i-johdinten vaivattoman erotuksen. Tämä helpottaa huomattavasti käyttöönottoa. Lisäksi Ex-i-moduulien pistokeliitettävyyden ansiosta toimintoja voidaan sovittaa myöhemminkin.

Ex-i-moduulien lisäksi Transneft käyttää muita Phoenix Contactin komponentteja, esimerkiksi teholähteitä, esikalustettuja järjestelmäkaapeleita sekä PLC-releitä.

Johtopäätös

Process Interface PI -järjestelmä antaa Transneftille innovatiivisen ratkaisun luonnostaan turvallisille virtapiireille pistokeliitettävillä elektroniikkamoduuleilla ja yhdellä perusliittimellä.

Etu: toiminnallisuus on elektroniikkamoduulissa, ei perusliittimessä. Vähäisen rakenneleveyden ansiosta voitiin säästää lisäksi 30 prosenttia tilaa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje