Oikea paine: luonnostaan turvalliset signaalierottimet MAN Turbolla

MAN Turbo Zürich: kompressoreita öljy- ja kaasuteollisuudelle

Noin 50 000 työntekijällään MAN-konserni on maailman johtava hyötyajoneuvojen, moottorien ja muiden koneen- ja laitteistorakennustuotteiden valmistaja.

Zürichissä on MAN Turbo AG Schweiz. Siellä työskentelee 700 asiantuntijaa muun muassa öljy- ja kaasuteollisuudelle tarkoitettujen kompressorien kehittelyssä ja tuotannossa.

Sovellus

Kompressorit ovat välttämättömiä öljyn ja kaasun taloudelliseen kuljetukseen putkissa.

Prosessitietojen signaalinsiirtoon räjähdyssuojatulta alueelta turvallisella alueella olevaan ohjaukseen valmistaja käyttää Phoenix Contactin luonnostaan turvallisia sarjan MACX Analog Ex liitäntämoduuleja.

Moduuleja käytetään muun muassa öljynjalostamossa Turkmenistanissa sekä öljynporauslautalla Brasiliassa.

Ratkaisu

MAN-kompressori Phoenix Contactin INTERFACE-moduuleilla  

MAN-kompressori Phoenix Contactin INTERFACE-moduuleilla

Erotusvahvistin lämpötilatietojen siirtämiseksi räjähdysherkältä alueelta tarvittiin kytkentäkaappeihin: MAN Turbo on valinnut Tagelswangenin Phoenix Contactin luonnostaan turvalliset lämpötilamittausmuuntimet MCR-EX-SL-RTD-I MACX-tuoteperheestä.

Analog-Ex-moduulit sisältävät kokonaisen perheen yksi- ja kaksikanavaisia signaalinerottimia Ex-alueelle: Analog In, Analog Out, Digital In, Digital Out, lämpötila ja lisätarvikkeet.

Innovatiivinen asennuskiskoliitin helpottaa asennusta, syöttöä ja diagnoosia.

Tyypillisiä käyttökohteita vain 12,5 millimetriä leveille moduuleille ovat esimerkiksi paineen, virtausnopeuden, kosteuden ja lämpötilan mittaus sekä säätöventtiilien ja venttiiliryhmien ohjaus lähettimen avulla.

Laitteet on hyväksytty Ex-i-virtapiireille Ex-alueelle 0 (kaasu) ja 20 (pöly) asti sekä asennukseen Ex-alueelle 2 (ATEX, IECEx, UL).

Innovatiivinen kytkentäkonsepti takaa tarkat siirto-ominaisuudet ja erittäin vähäisen virrankulutuksen. SIL-hyväksynnät (turvallisuuden eheystaso) mahdollistavat käytön turvallisuutta edellyttävissä sovelluksissa.

Lisäksi moduulit voidaan yhtenäisesti standardisoidun liitännän FDT/DTM (Field Device Tool/Device Type Manager) ansiosta konfiguroida helposti.

Johtopäätös

"Projektin aikana saimme erinomaista tukea Phoenix Contactin ammattilaisilta niin, että projekti saatiin valmiiksi nopeasti ja ilman pidempiä keskeytyksiä", kertoo MANin vastaava insinööri. "Nimenomaan ulkomailla toteutettavissa monimutkaisissa projekteissa tämä on äärimmäisen tärkeää."

MANin insinööri aikoo käyttää Phoenix Contactia myös tulevissa projekteissa, kuten muissa kaasun kompressorilaitteistoissa. Hän on erittäin tyytyväinen: "Suosittelen tätä pätevää toimittajaa sisäisesti edelleen."

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260