Ylijännitesuojaus rajuilmoille alttiisiin Hainanin laitoksiin

Hainan Kiinassa: styroporin tuotantolaitos

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company perustettiin styroporin globaalien valmistuskapasiteettien ja lyhytaikaisesti rajoitetun tuotannon kehityksen myötä.

Yritys muodostettiin Hainan Shihua Petrochemical Companyn ja Jiansu Jiasheng Chemical Companyn yhteisyrityksestä.

Tavoitteena oli perustaa FCC-kuivakaasulaitteisto (Fluid Catalytic Cracking) 80 000 tonnin vuotuisella styreenituotannolla. Lisäksi tarkoituksena oli asentaa putkiverkosto molempien emoyhtiöiden välille.

Projektin kokonaisinvestointi oli 390 miljoonaa RMB ja tuotto 1 miljardi RMB.

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company nosti myös koko teollisuudenhaaran tuottoa. Tämä tarkoittaa, että se tuottaa 100 000 tonnia styroporia vuodessa.

Sovellus

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company sijaitsee Kiinan eteläisellä rajalla. Alueen ominaispiirteisiin kuuluvat voimakkaat ukkoset ja myrskyt.

Ukkossuoja oli tärkeä teema jo suunnittelun alusta alkaen. Teknologiajohtaja Jiang päätti valita Phoenix Contactin ylijännitesuojalaitteet.

Ratkaisu

Ylijännitesuojaus Kiinan Hainanissa  

Ylijännitesuojaus yli 2 000 elementissä

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company toteutti Phoenix Contactin ylijännitesuojauksen kaikissa kenttälaitteissa ja sähkölaitteistossa, valvontajärjestelmän laitteissa ja tehonsyöttölaitteissa.

Yhteensä yli 2 000 elementtiä varustetaan Phoenix Contactin ukkos- ja ylijännitesuojalaitteilla

FLASHTRAB FLT -salamasuojat varmistavat tehonsyötön suojauksen. Tuoteperheiden VALVETRAB VAL ja PLUGTRAB PT ylijännitesuojalaitteet turvaavat valvontakeskuksen. PLUGTRAB S-PT -ylijännitesuojat suojaavat luonnostaan turvallisena versiona herkkien mittaus-, ohjaus- ja säätötekniikan tietojen siirron kenttäasennuksessa.

Johtopäätös

Etyleenibentseenin valmistuslaitosten on pitänyt kestää ukkosia ja myrskyjä useita kertoja. Phoenix Contactin suojalaitteiden asentamisen jälkeen mitään ongelmia ei ole enää ollut.

Jiang kertoi: "Tämä on osoitus ylijännitesuojalaitteiden korkeasta laadusta. Valintamme oli ehdottomasti oikea. Toivoisin, että Phoenix Contact keskittyisi enemmänkin kemianteollisuuden turvallisuusoperaatioihin."

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260