Turvallinen ja edullinen langaton yhteys BP:llä Ohiossa

Wireless-pilottiprojekti Ohion BP:llä

BP ylläpitää USA:ssa lukuisia jalostamoita.

Ohion toimipaikassa insinöörit ja teknikot käynnistivät wireless-pilottiprojektin. Haluttiin selvittää, onko luotettava langaton tiedonsiirto mahdollinen häiriösäteilyn voimakkaasti kuormittamassa ympäristössä.

Sovellus

Tavoitteena oli välttää korkeita kaapelointikustannuksia, joita syntyy kaukana toisistaan olevien säiliöiden vuoksi.

Langattomilla reiteillä kulkee suurjännitejohtoja voimakkailla häiriökentillä. Niiden vaikutus tiedonsiirron laatuun piti tutkia. Asiaa hankaloitti, että raakaöljysäiliöiden sijaintipaikoissa ei ole omaa sähkönsyöttöä.

Testikohteeksi valittiin kaukana sijaitseva pohjavesipumppu.

Siellä tuli mitata taso ja, kun raja-arvo saavutettiin, antaa hälytys. Pumppu mittaa ultraäänellä tason ja antaa sen analogisena signaalina. Kun ylempi raja-arvo saavutetaan, raja-arvokytkin antaa lisäksi digitaalisen hälytyssignaalin.

Ratkaisu

 Phoenix Contactin langaton tiedonsiirtojärjestelmä  

I/O-tietojen langaton siirto kentällä

Pumppuun asennettiin Phoenix Contactin langaton tiedonsiirtojärjestelmä. Se mahdollistaa I/O-tietojen langattoman koonnin kentällä ja tietojen luovutuksen ohjaukseen RS-232-liitännän kautta.

Enintään kahdeksan analogista ja digitaalista laajennusmoduulia voidaan liittää asemaa kohden, ja voidaan näin valita kunkin käyttötarkoituksen mukaan. Ohjauspuolella tiedot voi analysoida yksi (point-to-point) tai useampi (multipoint-to-point) kenttäasema Modbus-protokollalla.

Master voi käyttää enintään 255 kenttäasemaa. Koko laitteiston sähkönsyöttö tapahtuu itsenäisesti aurinkopaneelin, akun tai lataussäätimen avulla.

Johtopäätös

Langaton yhteys toimi tässä voimakkaasti kuormitetussa ympäristössä todella luotettavasti.

Myös taloudellinen etu tutkittiin. Laitteiston kaapelointi olisi edellyttänyt kaivuutöitä ja kaapelien asentamista noin 700 metrin pituuteen. BP:n mukaan konkreettisessa tapauksessa tämä olisi tarkoittanut noin 80 euroa/metri. Kaikkiaan voitiin näin säästää yli 56 000 euroa.

BP-konserni on positiivisten testien jälkeen integroinut Phoenix Contactin langattomat tiedonsiirtojärjestelmät Ohio Riverin tuotantolaitokseen. Siellä varustettiin 16 raakaöljysäiliötä järjestelmällä.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje