Tehokas kenttäjohdotus liitäntäkoteloiden avulla

Tehokas kenttäjohdotus liitäntäkoteloiden avulla

Joustava asennuskonsepti

Modulaarisuus varmistaa parhaan käytettävyyden.

Edut

  • Kenttäjohdotuksessa pienempi tilantarve ja paino sekä alhaisemmat kustannukset
  • Eenemmän varakapasiteettia järjestelmän laajennuksia varten samalla tilantarpeella
  • Helppo ja varma tilausprosessi - yksiselitteiset tuotenumerot
  • Maailmanlaajuinen hyväksyntäpaketti ja käytettävyys
  • Projektikohtainen suunnittelu- ja asennustuki
  • Vain yksi kumppani edelleen kehitettäville konsepteille

Sovellus

Kenttäliitäntäkotelot kemiantehtaassa  

Kenttäliitäntäkotelot kemiantehtaassa

Menetelmäteknisissä järjestelmissä tavanomaiset analogi- ja binaarisignaalit ovat edelleen yleisimmin käytettyjä signaalimuotoja. Järjestelmästä riippuen kentällä kerätään muutamia satoja tai jopa tuhansia signaaleita, jotka liitetään yksittäisillä johdinpareilla keskeisen ohjaustekniikan IO-korteille. Tämä signaalinsiirto on helpoin käsitellä ja sen diagnostiikka on yksinkertaisin. Se kuitenkin vaatii perinteisen rinnakkaisjohdotuksen vuoksi eniten tilaa kenttäkotelossa.

Yksittäiset anturijohdot kootaan kenttäliitäntäkoteloihin (Junction Boxes) ja vedetään moninapaisten runkoväylien (Trunks) kautta keskitettyyn kytkentätilaan. Järjestelmän suunnittelijat ja käyttäjät kohtaavat kemiantehtaiden kenttäjohdotuksessa jatkuvasti uusia haasteita tilan ja kustannusten säästämiseksi. Sama koskee modulaaristen järjestelmien tai Offshore-lauttojen ja niin kutsuttujen FPSO-alusten suunnittelijoita ja käyttäjiä.

Lisäksi järjestelmäosien suunnittelussa on huomioitava painon säästö ja siitä huolimatta säilytettävä riittävä tilakapasiteetti järjestelmän myöhempiä laajennuksia varten.

Ratkaisu

Phoenix Contactilta on saatavana kaikkiin prosessiteknisiin sovelluksiin laajan riviliitinvalikoiman lisäksi nyt myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja koteloita, jotka on kehitetty erityisesti räjähdysvaarallisia alueita varten.

CLIPLINE complete  

Kapeampi rakenne säästää tilaa

Riviliittimet korkeaan liitäntätiheyteen ahtaimmassakin tilassa

CLIPLINE complete -riviliitinohjelma perustuu yli 90 vuoden kokemukseen. Prosessi- ja järjestelmätekniikan kenttäjohdotusta varten saatavana on luotettavan ruuviliitäntätekniikan lisäksi myös uusi innovaatio: Push-in-tekniikka.

Näiden riviliitinten avulla johdotus voidaan suorittaa selkeästi ja tilaa säästäen ahtaimmassakin paikassa. Virhekytkennät estetään ja esimerkiksi sarjan PT 1,5 /S… rasteriväli 3,5 mm tarjoaa vielä 1,5 mm²:n liitäntäkapasiteetin – tämä säästää tilaa asennuskiskolla ja vähentää kotelotarvetta.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo, jossa uusi laippakonsepti  

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo, jossa uusi laippakonsepti

Kotelo ruostumattomasta teräksestä - kun haluat vieläkin parempaa

Uusien, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen koteloiden ominaisuuksiin kuuluu maailmanlaajuisen hyväksyntäpaketin lisäksi muun muassa laaja lämpötila-alue - +140° C - -55° C. Voit valita erilaisten kotelotyyppien ja -kokojen (100 x 100 x 80 mm - 1000 x 1000 x 300 mm) sekä versioiden (0 - 4 laippaa, kansi, ovi) välillä.

Koteloiden uusi laippakonsepti on vähintään 10 prosenttia tavanomaisia koteloita kevyempi mutta stabiliteetti pysyy samana.

Esiasennetut ja liitäntävalmiit liitäntäkotelot  

All-in-one-ratkaisu säästää jopa 30 prosenttia tilaa

Esiasennetut ja liitäntävalmiit liitäntäkotelot

Toimitamme pyynnöstä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja koteloita myös kalustettuina valmisratkaisuina. Kotelot sisältävät vaatimusten mukaiset riviliittimet. Tämä yhdistelmä on noin 30 prosenttia tavanomaisia kenttäliitäntäkoteloita pienempi. Näin koko kenttäjohdotuksessa säästetään painoa, tilaa ja kustannuksia. Asiakkaan pitää ainoastaan valita tilansäästön (Offshore) tai järjestelmälaajennusten edellyttämän lisäkapasiteetin (esimerkiksi kemiantehtaat) välillä.

Suunnittelemme kanssasi optimaalisen kenttäjohdotuskonseptin ja halutessasi saat kaiken samalta toimittajalta (Single-/Multi-Vendor), maailmanlaajuisesti, sovittuna toimitusaikana ja omaan projektiisi räätälöitynä – ota meihin yhteyttä.

Tuotteemme

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje