Signaalien räätälöity ristikytkentä säästää tilaa kytkentäkaapissa

Signaalien räätälöity ristikytkentä säästää tilaa kytkentäkaapissa

Tilaa säästävä

Tee kytkentätilaa järjestelmätekniikan kompaktirakenteisten ristikytkentäkonseptien avulla.

Edut

  • Kytkentäkaappien vähentäminen säästää ristikytkentäkustannuksia jopa 20 prosenttia
  • Projektikohtainen suunnittelu- ja asennustuki
  • Koko signaalien ristikytkentäkonsepti yhdeltä toimittajalta
  • Vain yksi toimittaja kaikille komponenteille

Sovellus

Järjestelmäteknisissä sovelluksissa tavanomaiset analogi- ja binaarisignaalit ovat edelleen yleisimmin käytettyjä signaalimuotoja. Tämä signaalinsiirtotapa on helpoin käsitellä ja sen diagnostiikka on yksinkertaisin, mutta perinteinen rinnakkaisjohdotus vaatii eniten tilaa kytkentäkaapissa.

Järjestelmästä riippuen kentällä kerätään muutamia satoja tai tuhansia signaaleita, jotka liitetään yksittäisillä johdinpareilla keskeisen ohjaustekniikan IO-korteille. Yksittäiset anturi- tai toimilaitekaapelit kootaan kenttäliitäntäkoteloihin (ns. Junction Boxes) ja vedetään moninapaisten pääkaapelien kautta keskitettyyn kytkentätilaan. Sinne on asennettu ristikytkentäkaapit tai -telineet, jonne pääjohdot erilaisine signaaleineen viedään. Ristikytkentä tapahtuu signaalityypistä riippuvien Interface-moduulien kautta DCS-järjestelmän erilaisille IO-korteille. Sekä Interface-moduulit että ohjaustekniikan IO-kortit sijaitsevat useimmiten erillisissä kaapeissa tai telineissä.

Nopeasti käy selväksi, että signaalien tehokkaassa ristikytkennässä on huomioitava erittäin monia yksityiskohtia. Kompaktirakenteiset ristikytkentäkonseptit kiinnostavat yhtä lailla järjestelmän käyttäjiä, suunnittelutoimistoja ja ohjaustekniikan toimittajia. Kytkentäkaappien määrä halutaan minimoida ja siten pienentää koko kytkentätilan kokoa ja kustannuksia. Lisäksi on huomioitava jälkiasennusmahdollisuus.

Esimerkki luonnostaan turvallisten signaalien ristikytkentärakenteesta

Esimerkki luonnostaan turvallisten signaalien ristikytkentärakenteesta

Ratkaisu

Järjestelmäteknisen sovelluksen kytkentätila  

Järjestelmäteknisen sovelluksen kytkentätila

Oikea tai väärä ristikytkentäkonsepti riippuu olennaisesti olosuhteista ja ohjaustekniikasta. Vuosikymmenien kuluessa ristikytkentämahdollisuudet ovat kehittyneet huomattavasti, erityisesti signaalitiheyden osalta.

Kaikkien ohjausjärjestelmän ja kentän välisten komponenttien toimittajana Phoenix Contactilla on kansainvälistä kokemusta yhteistyöstä useiden loppuasiakkaiden ja DCS-järjestelmätoimittajien kanssa. Näin voimme tarjota laajan valikoiman mitä erilaisimpia ristikytkentäkomponentteja, joissa signaalitiheys voidaan valita vapaasti.

Signaalien räätälöity ristikytkentä säästää jopa 20 prosenttia tilaa  

Signaalien räätälöity ristikytkentä säästää jopa 20 prosenttia tilaa

Olemme jo vuosikymmenien ajan kehittäneet erityisiä Interface-moduuleja ja kaapelointiratkaisuja, jotka sopivat sekä suurimpien ohjaustekniikkatoimittajien erilaisiin IO-komponentteihin että myös käyttäjän paikallisiin vaatimuksiin.

Rivi- tai ristikytkentäliittimien sekä passiivisten Interface- ja relemoduulien lisäksi valmistamme myös kaikkia aktiivisia Interface-komponentteja, kuten esim. SIL-sertifioituja syöttöerottimia, IS-signaalitoistimia, venttiiliohjausmoduuleja, ylijännitesuojia ja turvareleitä.

Kaikki laitteet on nykyaikaisimpia tekniikoita käyttämällä suunniteltu lämpötilaoptimoidusti ja erittäin kapeiksi. Esimerkiksi jopa 1024 analogista tuloa voidaan erottaa ja ristikytkeä luonnostaan turvallisesti 80 x 80 cm:n kaapissa. Tämä säästää 20 prosenttia tilaa. Laitteet asennetaan helposti ja tilaa säästäen kestävän Termination Carrier -alustajärjestelmän avulla kaappiin ja liitetään käden käänteessä järjestelmäpistokkeella.

Asiakaspalvelusta toimitukseen - kaikki yhdeltä toimittajalta

Kytkentäkaappi, jossa korkea liitäntätiheys  

Kytkentäkaappi, jossa korkea liitäntätiheys

Tuotteitamme käytetään ympäri maailman lähes kaikissa järjestelmätekniikan sovelluksissa yhdessä kaikkien yleisten ohjausjärjestelmien kanssa. Tätä tietotaitoa hyödyntämällä suunnittelemme oikean ristikytkentäkonseptin kytkentäkaappiisi – uusiin järjestelmiin, pieniin laajennuksiin ja jälkiasennuksiin.

Valitsemme yhdessä kanssasi oikeat tuotteet, autamme sähkösuunnittelussa ja kokoamme toimituksen kumppaniemme avulla yhteen – ota meihin yhteyttä.

Tuotteemme

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje