Teollisuusverkon rakenteen uudistaminen parantaa käytettävyyttä ja joustavuutta

Yleistä

Täyttölaitteisto Bode Chemiessä  

Puolivalmisteet täytetään 50 ml - 5 l:n säiliöihin.

  • Bode Chemien yritysverkko on jaettu toimisto- ja teollisuusverkkoon. Tiedonvaihtoa ohjataan palomuurin kautta.
  • Historiallisista syistä teollisuusverkko rakennettiin matalaksi ja redundanttiseksi rengasrakenteeksi. Siksi kaikki laitteet kommunikoivat yhteisen Ethernet-verkon kautta.
  • Bode Chemien työntekijät ovat laatineet yhdessä Phoenix Contactin kanssa konseptin, joka segmentoi teollisuusverkon aliverkoiksi.

Asiakasprofiili

Euroopan johtaviin kuuluva Bode Chemie valmistaa Hamburg-Stellingenissä yli 400 tuotetta desinfiointiin, puhdistukseen, hoitoon ja ihon antiseptiikkaan. Vuodessa valmistetaan noin 18 000 tonnia irtotavaraa. Kattavaa tuotevalikoimaa käytetään kaikkialla maailmassa.

Sovellus

Bode Chemien yritysverkko on jaettu toimisto- ja teollisuusverkkoon. Molempien verkkojen tiedonvaihtoa ohjataan palomuurin kautta. Historiallisista syistä teollisuusverkko rakennettiin matalaksi ja redundanttiseksi rengasrakenteeksi. Siksi kaikki laitteet - kuten PC:t, HMI-laitteet, ohjaukset ja etälaitteet - kommunikoivat yhteisen Ethernet-verkon kautta.

Tässä mallissa kuitenkin on vastavuoroisten vaikutusten riski. Tietopaketit, jotka esimerkiksi lähetetään broadcasteina kaikille laitteille, varaavat resursseja, joita tarkoituksenmukainen ja aikakriittinen prosessitiedonsiirto ei voi käyttää. Matalarakenteinen Ethernet-verkko voi lisäksi olla altis viruksille ja muille haittaohjelmille. Bode Chemien verkkorakenne on lisäksi vapaiden IP-osoitteiden ja järjestelmän huollettavuuden kannalta saavuttanut rajansa.

Ratkaisu

Bode Chemien verkkorakenteen topologia  

Bode Chemien verkkorakenne

Tämän vuoksi Bode Chemien työntekijät ovat laatineet yhdessä Phoenix Contactin kanssa konseptin, joka segmentoi teollisuusverkon aliverkoiksi. Ne rakennetaan fysikaalisten rengasrakenteiden ja Smart Managed Switch -kytkimien avulla niin, että käytettävyys paranee.

Pitkien etäisyyksien vuoksi tuotantolaitosten väliset renkaat on toteutettu gigabit- ja valokuitutekniikkaa käyttäen. Fysikaaliset rengasrakenteet muunnetaan loogisiksi linjakonsepteiksi redundanttisella MRP-protokollalla (Media Redundancy Protocol). Ethernet-laitteet yhdistetään alempitasoisiin tuotantolaitoksiin nopeilla Ethernet-kupariyhteyksillä.

Layer 3 -kytkimet Bode Chemien tietokonekeskuksessa  

Tietokonekeskuksen Layer 3 -kytkimet muodostavat teollisuuden tukipylvään

Teollisuusalueet ja ylempitasoiset yritysprosessit vaihtavat tietoja redundanttisesti kupariyhteyden kautta. Kaksi Layer 3 -kytkintä huolehtivat yhdistämisestä. Ne muodostavat teollisuuden tukipylvään ja antavat kukin virtuaalisen reititinliittymän eri aliverkkojen ja toimistoverkon käyttöön. Tukipylväs asennetaan keskeiselle paikalle yrityksen tietokonekeskukseen. Tukipylväässä käytettävien Layer 3 -kytkimien modulaarinen rakenne avaa paljon mahdollisuuksia järjestelmän myöhemmille laajennuksille.

Smart Managed Switch -kytkimet tukevat erilaisia käyttöliittymiä konfigurointi- ja diagnostiikkatietoihin pääsemiseksi. Kaikkia tarvittavia asetuksia voidaan valvoa laitteeseen integroidun web-palvelimen tai SNMP-protokollan (Simple Network Management Protocol) kautta. Sama koskee diagnostiikkatietojen hakua. Aliverkoissa, joissa prosessitietojen siirtoon käytetään PROFINETia, kytkimet toimivat PROFINET-laitteina. Tässä käyttötavassa IP-osoite ja PROFINET-nimi osoitetaan suoraan. SNMP-Trapit varmistavat nopean diagnostiikan. Tärkeät tapahtumat, kuten renkaassa olevien kytkimien redundanttisen tehonsyötön katko, lähetetään SNMP:n kautta keskitetysti asennettuun FL View -diagnostiikkaohjelmistoon.

Johtopäätös

Bode Chemien Martin Petzold, Markus Schmidt ja Dirk Schlüter  

Projektivastaavat Martin Petzold, Markus Schmidt ja Dirk Schlüter

Rakenteen uudistaminen on parantanut koko teollisuusverkon vakautta ja käytettävyyttä. Teollisuuden tukipylväs varmistaa selkeät vastuut ja nopeat reagointiajat Yhdessä diagnostiikkaohjelmiston kanssa kytkimien toiminnot ja reititetty verkkorakenne mahdollistavat lisäksi nopean ja kattavan diagnostiikan.

Järjestelmää voidaan laajentaa tai uudistaa modulaarisen mallin ja rakenteellisen tason vuoksi joustavasti. Tämä koskee myös järjestelmän suunniteltua suojaamista hajautetusti asennetuilla palomuureilla, joka ei vaadi erillistä konfigurointia.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje