BASF luottaa innovatiiviseen kytkentäreleeseen

Rele- ja optokoplerit BASFilla Ludwigshafenissa

Kytkentäreleiden alalla ei yleisen käsityksen mukaan ole enää tilaa aidoille innovaatioille.

Luonnollisesti yleiskäyttöisiä ja kestäviä apuvälineitä käytetään miljoonittain teollisuudessa. Ne täyttävät ohjauksen ja laitteiston välillä tehtävänsä käytännössä näkymättömästi: signaalien sovittaminen, galvaaninen erotus ja moninkertaistaminen.

Kytkentäreleiden uusi sukupolvi kuitenkin auttaa merkittävästi myös kustannusten hillitsemisessä. BASFilla Ludwigshafenissa luotetaan Phoenix Contactin innovatiiviseen rele- ja optokoplerijärjestelmään.

Sovellus

Perustamisestaan lähtien BASFin Ludwigshafenin tehdas on kehittynyt maailmanlaajuisesti pinta-alaltaan suurimmaksi yhteenliitetyksi kemianyritykseksi.

Esimerkki tuotantovalikoimasta on vitamiinitehdas, jossa valmistetaan rasvaliukoisia vitamiineja A ja E. Lähes kaikki aikaa vievän synteesin esiasteet valmistetaan itse ja toimitetaan putkistoa pitkin suoraan vitamiinitehtaaseen. Tuotannon ohjauksesta huolehtivat modernit prosessinohjausjärjestelmät, joiden signaalijohdot kulkevat standardisoidun ristikytkentäpisteen kautta.

Signaalien vahvistamiseksi antureihin käytetään vain 6,2 mm leveitä Phoenix Contactin PLC-INTERFACE-järjestelmän kytkentäreleitä. Kenttäpuolen vastaussignaalien sovittamisesta ohjaukseen huolehtivat rakenteeltaan yhtenäiset PLC-INTERFACE-moduulit.

Ratkaisu

Phoenix Contactin PLC-INTERFACE  

Phoenix Contactin PLC-INTERFACE

Etuna on erityisesti rele- ja optokoplerin pistokeliitettävyys. Jokainen kanava voidaan sovittaa jännitteen, tehon ja kytkentätaajuuden mukaan optimaalisesti sovellukseen.

Mikäli muuttuneet olot vaativat releen sijaan optokopleria: Tällöin sovittaminen on mahdollinen myös jälkeenpäin ja haluttaessa sekoitetusti, muutamassa sekunnissa ilman johtojen irrottamista.

Kaikkia tavanomaisia ohjausjännitteitä sisältäviä rakennussarjoja on saatavana joko jousivoima- tai ruuviliitäntätekniikalla.

Järjestelmä täydentyy hyödyllisillä tarvikkeilla, kuten erilaisilla silloilla, erotuslevyillä, syöttöliittimillä ja laitemerkintäkilvillä Phoenix Contactin vakioriviliitinohjelmasta.

Johtopäätös

PLC-INTERFACE-järjestelmä säästää kustannuksia: kokonaistilantarve, johdotuskulut, ajantarve ja asennuskulut vähenevät. Samalla selkeys paranee ja turvallisuus kasvaa.

Avain tähän on pistokeliitettävä, tärinävarma PLC-siltajärjestelmä. Turvallinen erotus tulon/lähdön välillä sekä releen suojausluokka IP67 olivat kaksi tärkeää kriteeriä, joiden perusteella BASF valitsi Phoenix Contactin PLC-INTERFACE-järjestelmän.

Sillä turvallisuus on kemianteollisuudessa kustannustietoisuudenkin yläpuolella.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260