Takaisin

Voimaloiden merkintäjärjestelmä KKS monipuolisiin ja kestäviin merkintöihin

Yleistä

Käyttövälineiden merkintä RWE:llä  

Käyttövälineiden merkintä RWE:llä

  • RWE Power AG:n Neurathin voimala sijaitsee Reininmaan ruskohiilialueella – yhtenä neljästä voimalasta.
  • Kuten kaikissa voimaloissa myös Neurathissa kaikkien käyttövälineiden tarkka ja pysyvä merkintä on olennaisen tärkeää. Virheet johtaisivat arvaamattomiin seurauksiin.
  • Voimaloiden merkintäjärjestelmä KKS on säännellyt merkintöjä 1980-luvun alkupuolelta lähtien. RWE Power AG:n merkintäratkaisut perustuvat Phoenix Contactin LED-UV-tulostimiin.

Asiakasprofiili

RWE Power AG:lla on neljä voimalaa Reininmaan ruskohiilialueella: Frimmersdorf, Neurath, Niederaußem ja Weisweiler – niiden kokonaisteho (brutto) on yli 10 gigawattia. Vuonna 2009 Neurathin voimalayksiköiden D ja E ohjaustekniikka uudistettiin niiden tehokkuuden ja joustavuuden parantamiseksi.

Sovellus

Koska Neurathin ohjaustekniikan uudistustöiden yhteydessä piti merkitä uudelleen myös lukuisia runkokaapeleita, haluttiin mahdollisimman vähän energiaa kuluttava ja hiljainen tulostusjärjestelmä. Tulostuslaadun lisäksi tärkeää oli määrätty kilpikoko, joka sopi voimalayksikössä jo oleviin kilpipidikkeisiin.

Voimaloiden merkintäjärjestelmä (KKS) toimi tässä ohjeistuksena. Se tukee järjestelmänrakentajia ja voimaloiden toiminnanharjoittajia käyttövälineiden selkeässä merkinnässä ja yksilöinnissä. 15–17 merkin pituisista kirjain- ja numeroyhdistelmistä koostuvat KKS-merkinnät määritellään VGB B105- ja B106 -normistoissa. Niiden pohjalta yksilöidään ja merkitään kaikki käyttölaitteet ja -välineet.

Ratkaisu

KKS-koodi, jossa lähtö- ja päätepiste sekä kaapelityyppi  

KKS-koodi, jossa lähtö- ja päätepiste sekä kaapelityyppi

Soveltuvaa tulostusratkaisua etsiessään suunnitteluosasto valitsi ensin Phoenix Contactin BLUEMARK LED -järjestelmän. Sen seuraajamalli BLUEMARK CLED voi tulostaa jopa 120 kilpeä tunnissa. Lisäksi se on ympäristöystävällinen ja hiljainen.

Selkeässä kaapelimerkinnässä on lähtö- ja päätepisteen lisäksi KKS-numero ja kaapelityyppi. DIN EN 62491:n mukaan kaikki kaapelit merkitään molemmissa päissään.

Viivakoodi helpottaa yksilöintiä  

Viivakoodi helpottaa yksilöintiä

Kaikissa RWE Power AG:n Reininmaan ruskohiilialueella sijaitsevien voimaloiden prosessiteknisissä merkintäkilvissä on KKS-koodin ja lyhyen tekstin lisäksi myös viivakoodi. Sitä voidaan käyttää mobiilin kunnossapidon yhteydessä esimerkiksi vahinkoilmoitukseen.

Vaativassa voimalaympäristössä kestävät ja pitkäikäiset merkinnät edellyttävät etenkin korkeaa tulostuslaatua ja lämpötilankestävyyttä.

Materiaalimerkintä DIN 2403:n mukaan  

Materiaalimerkintä DIN 2403:n mukaan

Neurathin voimalan uudistustöiden jälkeen RWE Power AG päätti ottaa tulostusjärjestelmän käyttöön myös Niederaußemin ja Weisweilerin voimaloissa. Tulostimien ja kilpien lisäksi Phoenix Contact toimittaa myös lisätarvikkeita, kuten kilpipidikkeet, materiaalivärit ja kiinnityskomponentit.

Nykyään myös muut RWE-toimittajat, kuten Siemens AG, käyttävät Phoenix Contactin voimaloiden merkintäjärjestelmää.

"Phoenix Contactin merkintäjärjestelmän avulla voimme merkitä kytkentälaitteistot nopeasti ja joustavasti RWE-määräysten mukaan", kertoo Patrick Schmidt, Siemens AG Essen / Power and Gas -projektipäällikkö. Yritys on jo varustanut muutamia kytkentälaitteistoja Weisweilerin voimalassa Phoenix Contactin KKS-kilvillä. "Täälläkin käytämme RWE-standardin mukaisia kilpiä."

Johtopäätös

Merkintäprojektin yhteenvedossa suunnitteluosasto tuo esiin myös kustannusaspektin. Lisäksi ylempitasoinen CLIP PROJECT -ohjausohjelmisto auttaa säästämään sekä materiaali- että henkilöstökuluja. Ohjelmisto tarjoaa avoimet rajapinnat helppoon tiedonvaihtoon ylempitasoisten dokumentointijärjestelmien kanssa.

Alan lisääntyvä kustannuspaine ja siitä johtuva tehokkuuden kasvu tekee merkintäjärjestelmistä entistäkin tärkeämpiä tulevaisuudessa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje