Takaisin

Sveitsiläisen muuntamon kunnostus yhdessä ABB:n kanssa

ABB Schweiz: sähkön tuotanto, siirto ja jakelu

ABB on johtava energia- ja automaatiotekniikan toimittaja. Maailmanlaajuisessa konsernissa on yli 110 000 työntekijää noin 100 maassa.

Sveitsissä ABB:n palveluksessa on noin 5 700 työntekijää. Divisioona ABB Power Systems Schweiz toimii maailmanlaajuisesti sähkön tuotannon, siirron ja jakelun alalla.

Sovellus

Kraftwerke Hinterrhein AG ylläpitää Graubündenin kantonissa Sveitsin kolmanneksi suurinta suurpainevesivoimalaitosta.

Vesisähköenergian tuottamiseksi yhdistettiin kolmessa kaadevaiheessa eri laitoksia säännöstelemättömän virtausenergian ja säännöstelyaltaan energian tuottamiseksi sekä veden kausittaiseksi säännöstelemiseksi.
Merkittävä osa sähkönenergiasta toimitetaan Silsin muuntamon kautta Sveitsin suurjännniteverkkoon. Sils on 220 kV- ja 380 kV -jännitetason solmukohta Sveitsissä eurooppalaiseen UCTE-yhteiskäyttöverkkoon.

Silsin kautta vaihdetaan huomattavia energiamääriä Sveitsin, Italian, Itävallan ja Saksan välillä. Muuntamon ulkolaitokset muodostavat laajoja ulkoilmakytkentälaitteistoja ja suurmuuntajaryhmiä, joiden teho on 1 200 MVA.

Toiminnan turvaamiseksi tulevaisuudessa 1960-luvulta peräisin oleva muuntamo piti kunnostaa perusteellisesti. Toimeksiannon sai ABB Power Systems Schweiz. Toiminnan keskeytymättä uudistettiin lähes kaksi vuotta kestäneen kunnostuksen aikana ulkolaitteistot ja 74 niihin kuuluvaa kytkentäkaappia.

Ratkaisu

Aaretal, energiantuotanto, Quickon, QTC, sähkö, ABB  

QTC-pikaliitäntätekniikka

Uudet kytkentäkaapit varustettiin Phoenix Contactin riviliittimillä. Loppuasiakas, Kraftwerke Hinterrhein AG, vakuuttui QTC-pikaliittimestä. Pääargumentti QTC-riviliittimen puolesta oli leikkausliitäntätekniikan mekaanisesti selkeästi tunnistettava tila.

Patentoidun mekaniikan ansiosta johdinliitäntä ei pääse löystymään itsestään suljetussa asennossa. Toinen etu Kraftwerke Hinterrhein AG:lle: QTC-liitinperhe mukautuu saumattomasti CLIPLINE complete -järjestelmään. Näin kaikki lisätarvikkeet, kuten pistosillat ja koestuspistokkeet, sopivat kaikkiin muihin Phoenix Contactin liitäntätekniikoihin.

Aikaa säästyy ruuviliitäntään verrattuna 60 prosenttia, koska johdinten esikäsittelyä - kuten kuorintaa tai pääteholkkien puristamista - ei tarvita QTC-pikaliittimessä lainkaan. Johdin yksinkertaisesti pistetään liitäntäaukkoon ja painetaan ruuvinvääntimellä ja kevyellä liikkeellä terän päälle. Lukkomekanismi lukitsee johtimen liitinpaikkaan ja estää varmasti liittimen tahattoman avaamisen tai aukeamisen itsestään.

ABB Power Systems Schweiz on lisäksi valinnut Phoenix Contactin BLUEMARK-tulostimen. Huippunopea tulostin painaa standardisoidut UniCard-merkintäliuskat yksilöllisesti liitinten, johtimien ja laitteiden merkitsemiseen.

Johtopäätös

ABB Power Systems Schweiz hyötyi kytkentälaitteistoasentajana QTC-pikaliitäntätekniikan huomattavasta ajansäästöstä.

ABB Power Systems Schweiz vakuuttui UV-tekniikkaan perustuvan tulostusjärjestelmän helppokäyttöisyydestä sekä välittömästi hankauksen ja naarmutuksen kestävästä merkinnästä.

Kraftwerke Hinterrhein AG, ABB Power Systems Schweiz ja Phoenix Contact – täydellinen yhteys.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje