Takaisin

Trusted Wireless – langattomat I/O-järjestelmät Yallournin ruskohiilivoimalassa

Pitkäaikaista energiantuotantoa PHOENIX CONTACTIN tekniikalla

Yallournin ruskohiilivoimala kuuluu yritykseen TRUenergy (aiemmin Yallourn Energy), se on australialaisen Victorian osavaltion kolmanneksi suurin voimala ja sijaitsee 150 km itään Melbournesta Latrobe Valleyn alueella.

Voimala toimittaa noin 22 prosenttia Victorian sähköntarpeesta ja 8 prosenttia kansallisesta sähköntarpeesta.

Yallournissa on tuotettu sähköä jo vuodesta 1921 lähtien. Vuonna 2001 TRUenergy investoi 500 miljoonaa dollaria voimalan ja ruskohiilikaivoksen modernisointiin. Phoenix Contact valittiin Trusted Wireless -ratkaisun toimittajaksi.

Sovellus

Koska hiilen tuotanto Yallournin East Field -kaivoksesta olisi luultavasti käytetty loppuun vuonna 2007, ryhdyttiin viisi vuotta sitten ohjaamaan lähellä olevaa Morwell-jokea niin, että esteetön pääsy Maryvalen kaivosalueen hiilivarantoihin voitiin säilyttää.

Ilman tätä ohjaamista voimala olisi mahdollisesti pitänyt uudistaa perusteellisesti tai jopa sulkea. Morwell-joen ohjaamisen ja lisähiilen ansiosta kaivostoimintaa voidaan harjoittaa edelleen vuoteen 2032 saakka. Yallournin hiilenlouhintalaitteiston jälkiasennuksiin käytettiin Phoenix Contactin tuotteita.

Ratkaisu

Australia, IO-signaalit, Trusted Wireless, Yallourn, energiantuotanto  

Trusted Wireless -I/O-laitteet

RAD ISM 900 BD -moduuli on langaton lähetin-vastaanotin (lähetin- ja vastaanotinlaite) monipisteyhteyksien ja toistinkytkentöjen laajentamiseen, 900 MHz:n kaksisuuntaisille ja langattomille siirtojärjestelmille.

Phoenix Contactin RAD-lähetin-vastaanottimet piti ensin testata Yallournin voimalassa perusteellisesti ennen niiden käyttöönottoa.

TRUenergy päätti valita hiilentuotantolaitteiston jälkiasennukseen langattomat I/O-laitteet, jotta jatkuvia ongelmia aiheuttaneita kaapeleita ei enää tarvittaisi.

Hiilentuotantolaitteisto kuljettaa hiiltä louhintapaikan raakahiilibunkkerista voimalan bunkkeriin. Sen yhteydessä laitteita käytetään laitteiston 16 eri osuudella (8 kippibunkkerivaunua (BDW), 4 kuljetushihnaa ja 4 hiilitysvaunua). Ratkaisu sisältää 16 lähetin-vastaanotinsarjaa, 72 digitaalista syöttömoduulia, 72 digitaalista ulostulomoduulia sekä 18 analogista syöttö- ja 18 analogista ulostulomoduulia.

Tässä näytetään kuvia yhdestä asennetusta langattomasta I/O-järjestelmästä. Hajautetun I/O-kaapin ja kaukaisimman BDW:n välinen etäisyys on noin 250 m. Etuina olivat moninkertaiset liitäntäpisteet I/O-laitteita varten ja paneeli, jossa on riittävästi tilaa ylimääräisille RJ45- ja D-SUB-porteille. Phoenix Contactin teolliset Ethernet-pistoliittimet VARIOSUB RJ-45 kehitettiin Gigabit-Ethernetin siirtoa varten luokan 5e mukaan. VARIOSUB-pistoliitin on yhteensopiva tavanomaisten RJ45-pistokkeiden kanssa ja mahdollistaa nopean yhteyden yleisesti markkinoilla olevien liitäntäjohtojen kautta. Pistoliitin on täysin suojattu luotettavan tiedonsiirron varmistamiseksi EMC-ympäristöissä.

Johtopäätös

Kun analogisia ja digitaalisia I/O-signaaleita pitää siirtää pitkiä reittejä, Trusted Wireless on juuri oikea teknologia. Modulaarisesti rakennettu järjestelmä siirtää jopa 33 analogista tai 66 digitaalista signaalia.

Trusted Wireless on erityisesti kehitetty parhaimman siirtovarmuuden ja maksimaalisen häiriönkestävyyden varmistamiseksi. Se tarjoaa suunnittelijalle ja käyttäjälle erittäin luotettavan siirtoreitin teollisuuden käyttöjä varten. Signaalit, joita ei aiemmin voitu kerätä tai se oli hyvin työlästä, keruu on helppoa ja nopeaa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje