Monitoimiset turvareleet juotoslaitteiden taloudelliseen automaatioon

Yleistä

Juotosallas  

Juotosallas on osa juotosmoduulia

  • Koska turvatekniikalla on Ersa GmbH:lle olennainen merkitys, yritys on modularisoinut selektiivisten juotoslaitteidensa turvakonseptit.
  • Asiakkaidensa valmistusprosessien parantamiseksi juotosalan ammattilaisen pitää reagoida joustavasti vaatimuksiin.
  • Monitoimisia PSR-MXF-turvareleitä voidaan käyttää yksinkertaisissa koneissa samoin kuin modulaarisissa turvakonsepteissa.

Asiakasprofiili

Sähkösuunnittelija Edgar Diener  

Sähkösuunnittelija Edgar Diener koestaa kytkennät demotaululla

Wertheimilainen Ersa GmbH on Euroopan suurin valmistaja juotostekniikan alalla.

Kansainvälisesti toimiva selektiivisten ja aaltojuotoslaitteiden valmistaja tarjoaa palveluja ja ratkaisupaketteja asiakkaidensa tuotantoprosessien optimoimiseksi.

Sovellus

Selektiivinen juotoslaite Versa-Flow  

Monitoimisia PSR-MXF-turvareleitä käytetään selektiivisessä Versa-Flow-juotoslaitteessa

Selektiivinen juotos on usein ainoa mahdollinen menetelmä, kun molemmin puolin johdotetut komponentit on juotettava ja perinteinen aaltojuotos ei enää ole mahdollinen komponenttiryhmän toisella puolella.

Perinteiseen aaltojuotoslaitteeseen verrattuna selektiivinen juotoslaite vaatii useimmiten huomattavasti vähemmän tilaa. Minimikokoonpanossa laite koostuu ohjelmoitavasta tarkkuussuulakkeesta sulatteen levittämiseksi sekä esilämmitys- ja varsinaisesta juotosmoduulista.

Asiakkaan vaatimuksista riippuen selektiivisen juotoslaitteen toimintaa voidaan laajentaa ylimääräisillä esilämmitys- ja juotosmoduuleilla. Tällainen konsepti edellyttää kompakteja laitteita, jotka ovat helppokäyttöisiä ja voidaan mukauttaa joustavasti kulloisiinkin käyttöoloihin.

Ratkaisu

Juotoslaitteen kytkentäkaappi  

Ersa käyttää juotoslaitteen automaatiossa turvareleen lisäksi monia muitakin Phoenix Contactin komponentteja.

Kuvattujen vaatimusten vuoksi Ersa käyttää Versa-Flow-sarjassa Phoenix Contactin monitoimisia PSR-MXF-turvareleitä. Vain 22,5 mm kapea turvalaite voi käsitellä kaksi paikallista anturipiiriä ja yhden ylempitasoisen anturipiirin Performance Level PL e- tai Safety Integrity Level SIL CL 3 -tasolle saakka. Pieni koko mahdollistaa muun muassa kolmikerroksisen MEmax-kotelon ja yhteensä 24 kontaktipisteen käyttämisen Phoenix Contactin tuotevalikoimasta.

Työkaluton Push-in-liitäntätekniikka oli toinen tärkeä kriteeri, jonka perusteella selektiivisten juotoslaitteiden sähkösuunnittelusta vastaava Edgar Diener valitsi PSR-MXF-turvareleet. "Haluaisin tästä lähtien käyttää ainoastaan suorapistotekniikalla varustettuja komponentteja niiden helpon ja nopean johdotuksen vuoksi", Diener kertoo.

Kuten selektiivinen juotoslaite osoittaa, patentoitua konseptia, joka koostuu kahdesta riippumattomasta poiskytkentätasosta yhdistettynä kahteen paikalliseen ja yhteen ylempitasoiseen turvatoimintoon, voidaan käyttää modulaaristenkin konekonseptien toteuttamiseen. Turvareleisiin integroidut toiminnot vähentävät merkittävästi turvaratkaisun verifiointi- ja validointitarvetta perinteisiin konsepteihin verrattuna.

Edgar Diener: "Jatkossa tuotesarjassa merkittävän osan muodostavassa perusversiossa tarvitaan vain yksi turvarele kolmen sijaan". Juotoslaitteen muut moduulit, joissa on omat kytkentäkaappinsa, mukautuvat saumattomasti valmiiseen kytkentäkonseptiin, koska kaikki seuraavat kytkentäelementit lähettävät suulakemoduulin ylempitasoisen hätäpysäytyssignaalin. Turvallisuuden arvioinnin aikana laitteet lisäksi määrittävät, että yksittäisten toimintoyksikköjen suojaovilukitukset vaikuttavat aina edeltäviin ja seuraaviin moduuleihin.

Johtopäätös

Ersan automaatioammattilaiset valitsivat monitoimisen PSR-MXF-turvareleen, koska selektiivinen Versa-Flow-juotoslaite on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja mahdollisimman joustavaksi. Konfiguroitavan turvakytkentälaitteen käyttö olisi tarkoittanut ohjelmiston yksilöllistä mukauttamista aina moduuleja laajennettaessa. Tästä syystä juotoslaitteiden asennuskonseptin on oltava mahdollisimman tehokas. Ersan tuotantolinjalta valmistuu uusi juotoslaite yhdeksässä neljä tuntia kestävässä tahdissa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje