Turvallinen etähuoltoratkaisu minimoi CNC-koneiden seisokkiajat

Yleistä

  • Kitkattoman tuotantoprosessin ja korkean käytettävyyden varmistamiseksi 24/7-huolto on välttämätön koneenvalmistajalle.
  • Turvallinen etäpääsy käyttöpaikalle asennettuun järjestelmään on huoltokonseptin olennainen osa.
  • Uuden etähuoltokonseptin ytimenä Pfiffnerin työstöasemissa on Phoenix Contactin turvareititin FL mGuard RS4000 TX/TX VPN.

Asiakasprofiili

Pfiffnerin CNC-kone tarkkuusosien sarjavalmistukseen  

Pfiffnerin CNC-kone tarkkuusosien sarjavalmistukseen

K.R. Pfiffner GmbH:n suunnittelemat CNC-koneet valmistavat kukin yli 300 000, jopa nyrkin kokoista työkappaletta vuodessa.

Yrityksellä on maailmanlaajuisesti 450 työntekijää rakentamassa työstöasemia, joita käytetään esimerkiksi autoteollisuuden tarkkuusosien sarjavalmistukseen.

Sovellus

Tobias Halbritter, Pfiffnerin kone-IT ja ohjelmistokehitys  

Tobias Halbritter, Pfiffnerin kone-IT ja ohjelmistokehitys

Kitkattoman tuotantoprosessin ja korkean käytettävyyden varmistamiseksi 24/7-huolto on välttämätön koneenvalmistajalle. Vain näin voidaan vikatilanteessa ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin niin, että työstöasemien seisokkiaika jää mahdollisimman lyhyeksi. Turvallinen etäpääsy käyttöpaikalle asennettuun järjestelmään on huoltokonseptin olennainen osa.

"Alunperin etähuolto toteutettiin analogisten modeemiyhteyksien kautta. Suorituskyky ei kuitenkaan vastannut enää vaatimuksiamme. Lisäksi usein esiintyi yhteysongelmia", kertoo Tobias Halbritter, joka hoitaa Pfiffnerin etähuoltojärjestelmää ja suureksi osaksi vastasi turvallisiin VPN-yhteyksiin (Virtual Private Network) perustuvan rakenteen toteuttamisesta.

Ratkaisu

Turvareititin FL MGuard RS4000 TX/TX VPN kytkentäkaapissa  

Turvareititin varmistaa turvalliset VPN-yhteydet

Uuden etähuoltokonseptin ytimenä on turvareititin FL mGuard RS4000 TX/TX VPN, joka on asennettu työstöasemiin. "Koska käytössämme on jo integroidulla palomuurilla varustettu mGuard-tekniikka järjestelmien yhdistämiseksi asiakasverkkoon, käytämme laitetta myös turvalliseen etäpääsyyn", Halbritter jatkaa. Asentajalle VPN-yhteys tarkoittaa lähes järjestelmän ääressä olemista. Reagointiajat lyhenevät huoltotapauksessa. Lisäksi työ paikan päällä ei useimmiten enää ole tarpeen, mikä säästää huomattavasti huoltokustannuksia.

Käyttäjä muodostaa IPsec-tunnelin yhteyden Pfiffnerin etähuoltokeskukseen avainkytkimellä. Tämän jälkeen asentajalla on pääsy järjestelmään. Toiminnanharjoittaja valvoo näin pääsyä sovellukseen. Tässä yhteydessä valinnainen ulkoinen FL mGuard -konfigurointimuisti on avuksi. Koska Pfiffnerin työntekijät eivät usein tunne asiakasverkon IP-parametreja ennen koneen toimitusta, tarvittava konfigurointi voidaan siirtää myöhemmin helposti SD-kortin avulla.

Etähuoltojärjestelmän portaalirakenne  

Etähuoltojärjestelmän portaalirakenne

VPN-keskusta ei ole tietoisesti integroitu Pfiffner-yritysverkkoon, vaan sitä käytetään omalla Internet-yhteydellä varustettuna portaalijärjestelmänä. Näin Pfiffner voi antaa myös ulkoisille toimittajille turvallisen pääsyn tarvittaviin asiakasjärjestelmän osiin reitittämättä sitä oman tiedonsiirtoverkon kautta.

Verkkoteknisesti asiakasjärjestelmät on tyypillisesti konfiguroitu identtisillä osoitealueilla, jotta yksittäisiin järjestelmäosiin päästään aina samalla IP-osoitteella. Jotta osoitekonfliktia ei synny, kun useampia CNC-koneita huolletaan samanaikaisesti, osoitteet on virtualisoitava tai kuvattava itsenäisillä osoitealueilla. Tämä vaatimus täytetään mGuard-reitittimissä 1:1-NAT-tekniikalla (Network Address Translation) VPN-tunnelissa.

Johtopäätös

Internet-pohjaisen etähuollon ja turvallisten VPN-yhteyksien käyttö tuo sekä valmistajalle että Pfiffner-työstöasemien käyttäjille etuja. Näitä ovat esimerkiksi suoran pääsyn mahdollistama nopeampi reaktioaika vikatilanteessa ja näin seisokkiaikojen minimointi, sekä alhaisemmat huoltokustannukset, koska kalliita huoltokäyntejä paikan päällä ei vaadita. Nämä ovat ratkaisevia kriteerejä etenkin CNC-koneella suoritettavassa sarjavalmistuksessa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje