Relejärjestelmä vähentää jyrsimien tilan- ja johdotustarvetta

Yleistä

Jyrsintää huippunopeudella  

Jyrsimien lastuamisnopeus on jopa 1 000 metriä minuutissa

  • Röders TEC GmbH:n huippunopeita jyrsimiä käytetään, kun lastuamisteholle ja pinnan laadulle asetetaan korkeita vaatimuksia.
  • Koneiden ohjauksessa käytetään lukuisia kytkentäreleitä, jotka on asennettava ja johdotettava tehokkaasti.
  • RIFLINE complete -tuoteperheen releet lyhentävät asennusaikaa ja säästävät tilaa kytkentäkaapissa.

Asiakasprofiili

Röders TEC:in päätoimipaikka  

Röders TEC:in päätoimipaikka Soltaussa

Röders TEC GmbH:n huippunopeita jyrsimiä, joita on asennettu yli 2000 yli 50 maahan (tila 2014), käytetään muun muassa tarkkojen muottien valmistamiseksi lääkintätekniikan ja rahapajojen käyttöä varten.

Yrityksellä on tytäryhtiöitä Kiinassa, Ranskassa, USA:ssa ja Vietnamissa.

Sovellus

Viisiakselinen jyrsin  

Geometrian kompensointi varmistaa parhaan tarkkuuden

Röders TEC käyttää jyrsimien ohjaukseen useita kytkentäreleitä, koska toteutettavana on erilaisia kytkentätehtäviä. "Käytämme nopeaa RIF-0-relettä ohjauksen ja kentän välisten signaalien kytkentään. Tällainen signaali voi olla esim. ulkoisen pölynimulaitteen OK-signaali, joka on ainoastaan 24 V:n ja muutaman mA:n suuruusluokkaa.

Signaalien toistamiseen käytämme RIF-2-relettä, koska se antaa käyttöön jopa neljä vaihtokosketinta", kertoo Olaf Hartmann, joka vastaa koneiden sähkösuunnittelusta. Korkea lastuamisnopeus asettaa erityisiä vaatimuksia karalle, jota sen vuoksi huolletaan kolmen sekunnin välein öljy-/ilmaseoksella. Solid-state-rele kytkee öljypumpun, joka syöttää voiteluseoksen. Rele työskentelee kulumattomasti ja mahdollistaa näin koneen luotettavan käytön.

Ratkaisu

Push-in-liitäntätekniikka  

Push-in-liitäntätekniikka lisää käyttömukavuutta

Koska jyrsimet sisältävät useita kytkentäreleitä, moduulit on asennettava ja johdotettava tehokkaasti. "Myös tästä syystä valitsimme RIFLINE complete -releet", Olaf Hartmann lisää. "RIFLINE-releiden johdotus sujuu helposti ja nopeasti". Tämä johtuu innovatiivisesta Push-in-tekniikasta, jonka avulla jäykät ja pääteholkilla varustetut taipuisat, jopa 0,34 mm2:n johtimet voidaan liittää turvallisesti, nopeasti ja ilman työkaluja. Liitäntävoimat ovat 50 prosenttia pienemmät. Vähäisempi voimantarve lisää käyttömukavuutta ja nopeuttaa johdotusta, mikä puolestaan alentaa kustannuksia. Johdin irrotetaan käyttämällä oranssia painiketta, joka vapauttaa jousen.

RIFLINE-tuotevalikoima käsittää 6,2 mm kapeita, yhdellä vaihtokoskettimella varustettuja releitä sekä tehoreleitä, joissa on kaksi, kolme tai neljä vaihtokosketinta. Lisäksi saatavana on minirelettä muistuttavia relemoduuleja. Valikoiman täydentävät kiinnikkeet sekä pistoliitettävät toimintomoduulit, joissa on valonäyttö, napaisuussuoja sekä suojakytkentä. Mikäli kytkentätiheys on korkea, RIF-0- ja RIF-1-kantaversioissa voidaan käyttää myös kulumattomia puolijohdereleitä. Tuotevalikoiman kohokohta on kapea, pistoliitettävä aikarele, jonka toiminnot ovat päällekytkentäviive, hipaisukosketin ja vilkku. Aikaväliksi voidaan asettaa 0,5 sekuntia - 100 minuuttia. RIFLINE completen aikareleeksi laajentava moduuli voidaan yhdistää kaikkien rakenteeltaan vastaavien vakiomoduulien tavoin jokaiseen RIF-1 - RIF-4 -versioon.

Johtopäätös

RIFLINE complete käyttää Phoenix Contactin suositun CLIPLINE complete -riviliitinvalikoiman pistosiltoja, merkintämateriaaleja ja koestuspistokkeita. Tämä vähentää suunnittelutarvetta sekä komponenttien hankinta- ja varastointikustannuksia.

"Yhteisestä lisätarvikevalikoimasta on todellista hyötyä, koska olemme käyttäneet jo kauan Push-in-liitäntäisiä riviliittimiä", Hartmann toteaa lopuksi. Liitäntätekniikan edut näkyvät monissa muissa komponenteissa, kuten ohjauksissa, I/O-järjestelmässä, erotusvahvistimissa tai hybridimoottorinkäynnistimissä.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje