Turvallista paletointia konfiguroitavalla turvareleellä

Yleistä

Robottijärjestelmien valmistaja huw  

Robottijärjestelmien valmistaja huw

Perheyritys huw Roboter-Systeme Komplettlösungen GmbH on kehittänyt, suunnitellut ja valmistanut jo vuodesta 1984 lähtien eri aloilla käytettäviä robotteja. Talon oma laitteistorakennusosasto on erikoistunut paletointiin, paleteilta purkamiseen, tilausten keräilyyn ja koneiden täyttöön. 

huw:n ydinosaamista ovat lisäksi erikoisratkaisut, jotka on kehitetty erilaisten käyttötarkoitusten erityistarpeisiin. Blombergilaisen yrityksen asiakaskuntaan kuuluu lukuisia nimekkäitä konserneja.

Käytännön sovellus

Yksipylväinen huw-lavaaja  

Yksipylväinen lavaaja ESS 15/250

Uuden yksipylväisen ESS 15/250 -lavausrobotin suunnitteluvaiheessa turvatekniikalla oli suuri merkitys. Erityisesti koneiden ja laitteiden rakennuksessa toiminnallinen turvallisuus on tärkeässä osassa käyttöhenkilöstön vaaratilanteiden ja koneen vaurioiden välttämiseksi. Siksi sekä robotin vakiotoiminnan että turvatekniikan on täytettävä yksinkertaisuus-, joustavuus- ja laatuperiaatteiden asettamat vaatimukset, mutta kustannusten on samalla pysyttävä alhaisina.

Koska lavaajaa käytetään erilaisissa ympäristöissä, turvatekniikka on saatava muokattua nopeasti erilaisten vaatimusten mukaiseksi. Perinteisiä suojareleitä käytettäessä releiden määrä ja tyyppi riippuu huomattavasti lavaajan ympäristöstä sekä loppukäyttäjän järjestelmässä käytettävistä turvatoimista, kuten valoverhoista, suojaovista tai hätäpysäytyksestä. Järjestelmän vaatimusten mukaan on rakennettava erilaisia turvareleitä ja johdotettava ne kokoonpanossa asianmukaisesti. 

Suuri mukautettavuus ja laatuvaatimusten täyttäminen on mahdollista kustannuksia samalla pienentäen vain, jos robottijärjestelmä on suunniteltu joustavaksi niin, että kaikille asiakkaille voidaan rakentaa sama järjestelmä. Tämä ei ole mahdollista perinteisellä suojareleellä, joten huw-yhtiön kehittäjät etsivät yksipylväiseen ESS 15/250 -lavausrobottiin uutta turvaratkaisua, jolla asetetut tavoitteet voitaisiin saavuttaa.

Ratkaisu

PSR-TRISAFE  

PSR-TRISAFE-turvamoduuli käytössä huwilla

Siltä pohjalta huwin vastuuhenkilöt päätyivät Phoenix Contactin PSR-TRisafe-S-tuotteeseen. Ohjelmiston avulla konfiguroitavan turvareleen voi muokata yksilöllisesti kulloisiinkin ympäristön olosuhteisiin sopivaksi. 

PSR-Trisafe-S sopii käytännönläheisenä ratkaisuna erityisesti pieniin ja keskikokoisiin koneisiin ja laitteisiin, sillä turvamoduuli on yhtä helppokäyttöinen kuin releet, mutta yhtä joustava kuin turvaohjaus. Sen käyttö kannattaa jo, jos suojalaitteiden valvontaan on asennettava kolme tai neljä perinteistä suojarelettä. 

huw-yhtiön suunnittelijat ovat hyödyntäneet PSR-Trisafe-S-turvamoduulin joustavuuden tuomia etuja. Kun ESS 15/250 -lavaaja toimitetaan lopukäyttäjälle, sen turvalogiikka on esikonfiguroitu. Koska huwin työntekijöillä on laajaa kokemusta eri käyttösovelluksista, turvalogiikan lähtökonfiguraatio on valittu kattamaan asiakkaiden kaikki yleisimmät vaatimukset. 

Turvareleen kahdenkymmenen turvallisen tulo- ja neljän turvallisen lähtöliitännän älykäs kytkentä turvalogiikkaan helpottaa käyttöönottoa, sillä käyttäjän on kytkettävä PSR-Trisafe-S-järjestelmään ainoastaan hätäpysäytyspainike, suojaovi tai muu vastaava anturi. Lisäkonfigurointia ei yleensä enää tarvita. Näin blombergilainen robottijärjestelmien valmistaja tarjoaa asiakkaidensa käyttöön kattavan ratkaisun, jota asiakkaan ei tarvitse ohjelmoida eikä konfiguroida. 

Jos loppukäytöstä johtuvat erityisvaatimukset tai laitteiston laajentaminen edellyttävät turvalogiikan muuttamista, muutokset voi tehdä ongelmitta myös jälkikäteen maksuttomalla Safeconf-konfigurointiohjelmalla. Työlästä uudelleenjohdotusta ei tarvita. PSR-Trisafe-S on huw-työntekijöiden kokemusten mukaan paras ratkaisu ESS 15/250 -lavausrobotin turvajärjestelmien valvontaan.

Yhteenveto

Hans-Ulrich Wienke ja Michael Wienke  

Toimitusjohtaja Hans-Ulrich Wienke ja Michael Wienke

Robottijärjestelmiä valmistava huw etsi turvallisuusratkaisua liittääkseen uuden yksipylväisen ESS 15/250 -lavausrobottinsa helposti ja nopeasti loppukäyttäjän järjestelmäkokoonpanoon. 

Phoenix Contactin konfiguroitavat PSR-Trisafe-S-turvamoduulit vastaavat käsittelyä, joustavuutta, turvallisuutta ja taloudellisuutta koskeviin tiukkoihin vaatimuksiin.

"Meille Phoenix Contactin konfiguroitava PSR-Trisafe-S-turvamoduuli on optimaalinen ratkaisu", toteavat toimitusjohtaja Hans Ulrich Wienke ja hänen poikansa Michael Wenke, joka vastaa yrityksen Industrial Engineering -alueesta.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje