Kulumaton kytkentä kirjansidontakoneissa

Yleistä

H.-H. Schmedt e.K.:n rakennus  

H.-H. Schmedt e.K:n rakennus

H.-H. Schmedt e.K. on perustettu jo 1800-luvun lopulla. Alkuvuosina omistajat myivät kirjansidonnan tarvikkeita. Vuodesta 1968 lähtien Prägnant-kohopuristin on muodostanut perustan Prä-koneille, joita koko valikoiman tavoin myydään ympäri maailmaa.

Nykyään Schmedt työllistää 50 työntekijää kolmella eri paikkakunnalla. Nämä ovat 40 vuoden kuluessa kehittäneet erilaisia koneita kirjanvalmistuksen eri työvaiheisiin. Pitkäaikainen yhteistyö käsiteollisten kirjansitomoiden kanssa on tuonut H.-H. Schmedt e.K.:lle kattavan tietotaidon alalle ominaisten tehtävien toteuttamisessa.

Sovellus

PräForm-tyypin 55 moniasemainen kirjapaino- ja taittokone  

PräForm-tyypin 55 moniasemainen kirjapaino- ja taittokone

Tähän asti kirjansidontakoneiden kolmivaiheisten vaihtovirtainduktiomoottorien kytkentä ja suunnanvaihto ovat tapahtuneet kulumiselle alttiilla mekaanisilla releillä. Lisäksi Schmedtin työntekijät käyttivät moottorinsuojareleitä, jotka katkaisevat ylikuormitustilanteessa moottorista virran.

Präform-tyypin 55 kirjansidontakoneen kapasiteetti on noin 360 kirjaa tunnissa. Tavarakannattimen noustessa ja laskiessa se suorittaa siis viiden sekunnin välein katkaisuprosessin ennen seuraavan kirjan käsittelyä.

Vuoden aikana tapahtuu siten 1–2 miljoonaa sähköistä katkaisua. Mekaaniset releet tulevat näissä olosuhteissa nopeasti käyttöikänsä päähän, jolloin ne on vaihdettava.

Ratkaisu

CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet  

CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet yhdistävät neljä toimintoa yhteen laitteeseen

Tämän ongelman ratkaisevat CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet. Ensinnäkin moottorinkäynnistin yhdistää kaikki perinteisen relekytkennän toiminnot sekä hätäpysäytyksen vain 22,5 mm kapeassa laitteessa. Tämä pienentää tilantarvetta ja johdotustyön tarvetta huomattavasti. Laitteiden kompakti rakenne on erityisen tärkeää, sillä pienet kytkentäkaapit on yhdistetty suoraan kirjansidontakoneeseen.

Lisäksi CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet ovat jopa kymmenen kertaa pitkäikäisempiä kuin täysin mekaaniset kytkentälaitteet, minkä johdosta koneiden käytettävyys kasvaa merkittävästi.

CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistintekniikassa yhdistyvät kulumaton puolijohdeteknologia ja vankka reletekniikka, mikä mahdollistaa hellävaraisen kytkennän ja pienentää samalla huomattavasti relekosketinten kuormitusta.

Johtopäätös

CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet kytkentäkaapissa  

Kompaktit ja tilaa säästävät CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet

Mekaanisten releiden ja moottorinsuojareleiden vaihdolla H.-H. Schmedt e.K. pystyi hyödyntämään valtavan säästöpotentiaalin tilan ja johdotustyön tarpeen osalta.

Lisäksi CONTACTRON-moduulien sähköinen käyttöikä ylittää mekaanisten releiden käyttöajan moninkertaisesti. Kokemus todistaa, että hybridimoottorinkäynnistimiä ei tarvitse useimmiten lainkaan vaihtaa koneiden käyttöiän aikana.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje