Luotettava teholähde kirjansidontakoneisiin

Yleistä

Kirjan sidonta  

Kirjansidonnan asiantuntija Kolbus

Painettujen medioidesi yksilöllinen ulkoasu on painotuotteiden jatkokehityksen parissa työskenteleville asiakkaille itsestäänselvyys. Älykästä koneenrakennusta tarvitaan, jotta kalenterien, kirjojen tai lehtien samanaikainen teollinen valmistus saataisiin toteutettua edullisesti.

Westfalenin Rahdenissa toimiva Kolbus GmbH & Co. KG kehittää ja valmistaa tuotteitaan näille dynaamisille kansainvälisille markkinoille. Kirjansidontakoneiden ja -laitteiden markkinajohtaja kova- ja pehmeäkantisia painotuotteita edelleenkehittävässä teollisuudessa työllistää lisäksi yli 1 000 työntekijää.

Sovellus

Kolbusin liimasidontakoneet  

Kolbus-kirjansidontakone

Kolbus-koneet on suunniteltu modulaarisesti. Tällä tavalla työntekijät voivat koota kirjasitomon laitteet joustavasti asiakkaan toiveiden mukaan. Sitä paitsi osalaitteistot voidaan rakentaa ja testata yksin. Kolmivaiheinen syöttöverkko kulkee koko koneen läpi. Integroidut kytkentäkaapit yhdistyvät koneeseen tilaa säästäen. Siksi Kolbus tarvitsee kompakteja teholähteitä, sillä kytkentäkaapissa käytettävissä oleva tila on kallista. Rakenteen lisäksi hyötysuhde on erittäin tärkeä verkkolaitteen ominaisuus.

Lisäksi Kolbus on vientiin suuntautunut yritys, joten myös eteläisten maiden äärimmäiset ympäristölämpötilat on otettava huomioon. Tätä taustaa vasten teholähteiden on toimittava luotettavasti myös korkeissa ympäristölämpötiloissa, eikä niiden itsestään kuumeneminen saa olla voimakasta.

Aiemmin Kolbus käytti koneissaan pienjännitemuuntajia 24 V:n tasavirran aikaansaamiseksi. Laitteet pystyivät tuottamaan tarvittavan suuren virran, mutta jakeluverkkojen suojakatkaisimet laukesivat muutamassa millisekunnissa. Viime vuosina muuntajat on korvattu ensisijaisilla teholähteillä, joilla yleensä on useita etuja. Nämä laitteet eivät usein kuitenkaan pysty oikosulkutilanteessa tarjoamaan yleisen jakeluverkon suojakatkaisimen laukaisemiseen tarvittavaa virtaa.

Ratkaisu

QUINT Power -teholähteet kytkentäkotelossa  

QUINT POWER -teholähde sarjanidontakoneessa

Kolbus-laitteiden modulaarinen rakenne vaatii yhtenäisen kolmivaiheisen verkkolaitevalikoiman. QUINT POWER -laitteita saa 24 V:n käyttöjännitteellä ja 5, 10, 20 ja 40 A:n virralla. 48 V:n jännitteellä tuotevalikoimassa on teholähde, jonka lähtövirta on 20 A.

20 A:n verkkolaitetta käytetään esimerkiksi sarjanidontakoneessa, joka mahdollistaa pienellä säätötyöllä rulla- tai taittokoneiden taitettujen arkkien sekä yksittäisten arkkien, postikorttien ja kuoriin pakattujen CD-levyjen lisäämisen. QUINT POWER -teholähteen pieni asennussyvyys mahdollistaa asennuksen integroituun kytkentäkoteloon. Lisäksi QUINT POWER -verkkolaitteiden ominaisuuksiin kuuluu yli 94 prosentin hyötysuhde ja niiden erittäin pieni hukkateho. Verkkolaitteet, joiden lämpötila-alue on -25–70 °C, on optimoitu käyttöön kaikkialla maailmassa.

Koska juuri kansainvälisessä käytössä voi esiintyä verkkovikoja, QUINT POWER -laitteiden ominaisuuksiin kuuluu turvallinen käyttö jopa yhden vaiheen puuttuessa. Integroidun SFB-tekniikan (Selective Fuse Breaking) ansiosta hakkuriteholähteet laukaisevat normaalit jakeluverkon suojakatkaisimet luotettavasti ja nopeasti. Näin vialliset virtapiirit katkaistaan selektiivisesti, vika saadaan rajattua ja koneen tärkeät osat pysyvät toiminnassa.

Johtopäätös

QUINT POWER -teholähteet  

QUINT POWER -teholähteet koneiden parhaan käytettävyyden takaamiseksi

Kolbusin sähköteknisten komponenttien käytöstä vastaava Jörg Niemann:

"Laitteidemme suuri käytettävyys ja pitkä käyttöikä ovat meille erityinen sydämen asia. Olemme markkinajohtajia muun muassa siksi, että pyrimme tekemään jokaisesta yksityiskohdasta täydellisen. Ilman SFB-tekniikkaa verkkolaitteet laukeavat lämmön vaikutuksesta, tai pahimmassa tapauksessa eivät lainkaan. Tämä voisi aiheuttaa kaapelinippujen sulamisen. Sellaista ei ole vielä koskaan tapahtunut, mutta me emme anna sen tapahtua. Teholähteen luotettavuus riippuu laitteiston yksittäisten komponenttien käytettävyydestä ja siten siitä, toimivatko monimutkaiset järjestelmämme moitteettomasti."

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje