Keskeytymätöntä tuotantoa modulaarisella asennuslinjalla

Yleistä

Koneenrakennusta Phoenix Contactilla  

Koneenrakennusta Phoenix Contactilla

Pitkälle automatisoidut asennuslinjat, jotka tuottavat laadultaan ensiluokkaisia komponentteja, vaativat koneenrakentajan, jolla on innovatiivisia ideoita, kattavaa osaamista sekä monen vuoden kokemus.

Siksi Phoenix Contactin oma koneenrakennusosasto kehittää ja valmistaa vastaavia järjestelmiä itse. Siellä suunnitellaan ja toteutetaan muun muassa nopeita asennusjärjestelmiä, joiden prosessiajat ovat lyhyitä.

Phoenix Contactin oma, 180 henkeä työllistävä alue tukee yhtiömme kaikkia liiketoiminta-alueita sekä kehitys- ja tuotantolaitoksiamme ympäri maailmaa.

Sovellus

Modulaarinen asennuslinja  

Modulaarinen asennuslinja mahdollistaa suuren joustavuuden valmistuksessa

Eräs esimerkki koneenrakennuksen innovaatiovoimasta on Inline-pistokkeille modulaarisesti rakennettu asennuslinja. Se tuottaa yli 200 erilaista versiota One-piece-flow-menetelmällä, jolla asiakkaan toiveesta voidaan tuottaa lyhyessä ajassa myös pieniä määriä.

Työvaiheet jakautuvat usean aseman kesken. Yksittäiset komponentit asennetaan täällä valmiiksi pistokkeiksi. Kamerat ja testilaitteet varmistavat sekä oikean asennuksen että tuotteiden asianmukaiset ominaisuudet.

Tämän kokoluokan asennuslinjan on toimittava yhtenäisesti, jotta se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Seisokkiaikojen välttämiseksi kaikkien rakenneosien luotettavuus on välttämätöntä. Sähkönsyötöllä on tässä erityinen merkitys, sillä mikäli ohjaus ei saa 24 V:n tasajännitettä, se sammuu ja kone pysähtyy.

Ratkaisu

QUINT POWER -teholähteet  

QUINT POWER -teholähteet laukaisevat jakeluverkon suojakatkaisimet nopeasti

Seisokkien välttämiseksi koneenrakennus käyttää sekä QUINT POWER -teholähteitä että keskeytymättömiä ratkaisuja.

Hajautetut kytkentäkotelot
Teholähteet sijoitetaan pieniin hajautettuihin kytkentäkoteloihin, jotka sijaitsevat suoraan koneen yhteydessä.

Integroidun SFB-tekniikan (Selective Fuse Breaking) ansiosta ensisijaiset teholähteet laukaisevat normaalit jakeluverkon suojakatkaisimet luotettavasti ja nopeasti. Näin vialliset virtapiirit katkaistaan selektiivisesti, vika saadaan rajattua ja koneen tärkeät osat pysyvät toiminnassa.

Ennakoiva toiminnan valvonta ilmoittaa kriittisistä toimintatiloista, ennen kuin laitteistoon tulee vikoja. Lisäksi staattinen varateho POWER BOOST mahdollistaa suuria käynnistysvirtoja vaativien kuormien luotettavan käynnistyksen.

Keskeytymättömät teholähteet  

Keskeytymätön teholähde syöttää sähköä myös silloin, jos verkkovirta katkeaa

Keskuskytkentäkaappi
Keskuskytkentäkaapin sähkönsyötössä koneenrakennusosasto päätyi käyttämään keskeytymätöntä teholähdettä QUINT DC-UPS.

Tietojen häviämisestä tai tuotannon keskeytymisestä aiheutuvat kustannukset ovat suuria, joten on järkevää valita keskeytymätön ratkaisu. Teholähde syöttää virtaa ohjaukselle ja teollisuustietokoneelle sähkökatkoksen sattuessa riittävän pitkään 24 V:n tasajännitteellä, niin että tärkeät prosessitiedot ehtivät tallentua ja teollisuustietokone ehtii sulkeutua hallitusti.

Johtopäätös

QUINT Power -teholähteet modulaarisella asennuslinjalla  

QUINT POWER -teholähteet kytkentäkaapissa

Jos sähkönsyöttö herkkiin rakenneosiin on tärkeää, QUINT POWER -teholähteet ovat paras ratkaisu korkean laatunsa ja toimivuutensa ansiosta.

Ne ovat välttämättömiä Inline-pistokkeiden asennuslinjalle, kun pyritään varmistamaan sovelluksen hyvä käytettävyys.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje