Industrial Bluetooth tehokkaita käärintäkoneita varten

Yleistä

Octopus-käärintäkone  

Kestävä tiedonsiirto liikkuvien koneenosien kanssa (lähde: Oy M. Haloila Ab)

Oy M. Haloila Ab on maailman johtava lavankäärintäkoneiden valmistaja ja se kuuluu kansainväliseen Signode Industrial Group -konserniin. Suomalaisyrityksen tunnetuin merkki on Octopus-käärintäkone.

Tämä modulaarinen lavankäärintäkone on maailman ensimmäinen kehärakennetta hyödyntävä käärintäkone, jota voidaan täydentää asiakkaan tuotantokapasiteetin, tuotteiden suojauksen ja stabiliteetin asettamien vaatimusten mukaiseksi.

Phoenix Contactin langattomat Bluetooth-järjestelmät ovat luotettava ja sujuva ratkaisu keskusohjauksen ja pyörivien koneenosien väliseen tiedonsiirtoon.

Sovellus

Lavat asetetaan käärintäkoneeseen kuljetustekniikan avulla. Käärintäkehä pyörii lavan ympäri ja kelmuttaa sen. Lopuksi kelmu liimataan ja lava kuljetetaan pois.

Lavankäärintäkoneen ohjaus edellyttää tietojen vaihtoa koneen pääkytkentäkaapissa sijaitsevan ohjauksen sekä pyörivien koneenosien toimilaitteiden välillä. Tiedonsiirto tapahtuu PROFINETin tai EtherNet/IP:n kautta. Aiempi virtakiskon välityksellä tapahtunut tiedonsiirto ei riitä Ethernetille.

Ratkaisu

Phoenix Contactin Bluetooth EPA-moduuli  

Luotettavaan tiedonsiirtoon Industrial Bluetooth: FL BT EPA Phoenix Contactilta

Luotettavan ja sujuvan tiedonsiirron mahdollistamiseksi keskusohjauksen ja liikkuvien koneenosien välillä käytetään virtakiskon sijaan Phoenix Contactin Industrial Bluetooth -tiedonsiirtoratkaisua.

Bluetooth EPA-moduulit on suunniteltu erityisesti ohjaustietojen siirtoa varten. Kestävien moduulien suojausluokka on IP65 ja ne soveltuvat vaativaan teollisuusympäristöön. Integroidulla antennilla varustettu järjestelmä siirtää langattomasti myös automaatioprotokollia, kuten PROFINET ja EtherNet/IP™, helposti ja luotettavasti.

Bluetooth on tähän tarkoitukseen sopiva langaton tekniikka, koska taajuushyppely ja WLAN Channel Blacklisting varmistavat häiriöttömän rinnakkaiskäytön muiden WLAN-verkkojen kanssa 2,4 GHz -taajuuskaistalla.

Johtopäätös

Haloilan teknisen johtajan Janne Koskelan mukaan Phoenix Contactin Industrial Bluetooth -ratkaisu parantaa koneen käyttövarmuutta ja vähentää huoltotarvetta.

"Octopus-koneiden rakenteesta johtuen koneen kiinteissä rakenteissa sijaitsevan ohjausjärjestelmän ja liikkuviin osiin sijoitettujen toimilaitteiden välinen tiedonsiirto on ollut varsin rajallista. Langaton ratkaisu lisää mahdollisuuksia ja parantaa luotettavuutta. Olemme tyytyväisiä sekä Phoenix Contactin tuotteisiin että yritykseltä saamaamme asiantuntevaan palveluun", Koskela lisää.

Lisäksi FL BT EPA -Bluetooth-moduulin helppo käyttöönotto vakuutti. Edistyksellisestä ja sujuvasta ratkaisusta saatujen hyvien kokemusten vuoksi moduuli otetaan Janne Koskelan mukaan nyt käyttöön kaikissa Octopus-sarjan käärintäkoneissa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer: