Luotettavaa tiedonsiirtoa pakkauskoneissa

Katsaus

Optima Packaging Group  

Optima Packaging Group Schwabenin Hallissa

Vuonna 1922 perustettu Optima on erikoistunut punnitus-, täyttö- ja pakkauskoneisiin elintarvike-, hygienia- ja lääkealalla. Tällä hetkellä perheyritys työllistää maailmanlaajuisesti yli 1 300 työntekijää, jotka kehittävät ja toteuttavat innovatiivisia ratkaisuja.

Käyttäjät hyötyvät erityisesti resursseja säästävistä tekniikoista, joiden ansiosta materiaalikulutus saadaan kutistettua vaadittavaan minimiin ja siten säästetään käyttö- ja valmistuskustannuksissa.

Käytännön sovellus

Optima Packaging Groupin koneet  

Optima Packaging Groupin innovatiiviset pakkausratkaisut

Asiakaskohtaiset pakkauslinjat koostuvat hajautetuista koneyksiköistä, jotka puolestaan sisältävät vakiokomponentteja sekä tuotekohtaisia konemoduuleja.

Koska kaikkien koneen rakenneosien on kommunikoitava keskenään, tarvitaan toimiva verkko. Yhtenäisen informaatiovirran takaamiseksi Optima on päätynyt Ethernet-pohjaiseen ratkaisuun. Se takaa tiedonvaihdon ja samanaikaisesti viestinnän ylemmän tason tuotannonsuunnittelujärjestelmän kanssa.

Maailmanlaajuisena toimijana yritys toimittaa koneet kansainvälisesti toimiville kulutushyödykevalmistajille. Tilausvaiheessa ei usein kuitenkaan vielä tiedetä, missä konetta käytetään. Siksi kaikkien järjestelmään asennettujen komponenttien on täytettävä niiden maiden vaatimukset, jotka tulevat käyttöpaikkoina kyseeseen.

Jotta rakennus- ja valmistuskulut olisivat mahdollisimman pienet, koneiden sisäisessä viestinnässä halutaan käyttää yhtenäisiä ja avoimia järjestelmiä. Sen vuoksi Optima käyttää pakkauslinjoissa mahdollisimman paljon samoja komponentteja ja kytkee ratkaisun verkkoon Profinetin tai Ethernet/IP-yhteyden kautta.

Ratkaisu

Kevyesti halittavat kytkimet  

Kevyesti halittavat kytkimet käytössä

Ethernet-pohjaisen tiedonsiirtorakenteen käyttö vaatii kuitenkin enemmän kuin pelkkää tietojen välittämistä – toisin kuin toimistokäytössä. Koneverkko, jossa kytkentäkaappiin asennetaan kytkimiä, asettaa taajuusmuuttajien tai muiden häiriönlähteiden fyysisen läheisyyden vuoksi korkeat vaatimukset sähkömagneettiselle häiriönsiedolle (EMC) sekä laitteiden lämmönsiedolle. Lisäksi kytkinten on tuettava teollisuusprotokollia, joita ovat esimerkiksi Profinet ja Ethernet/IP. Tämän vuoksi Ethernet/IP-yhteyden erityisesti kytkimille asettamat vaatimukset osoittautuvat korkeiksi.

Vaatimusten täyttämiseksi Optima käyttää Phoenix Contactin kevyesti hallittavaa kytkintä. Infrastruktuurikomponentit täyttävät EMC-vaatimukset vaivatta ja ylittävät vaadittavan lämmönkeston huomattavasti, sillä kytkimiä voi käyttää jopa 70 °C:n ympäristön lämpötilassa. Kansainvälinen käyttö ei myöskään tuota ongelmia, sillä verkkolaitteiden ominaisuudet ylittävät kaikki olennaiset hyväksyntävaatimukset.

Yhteenveto

Kevyesti halittavat kytkimet  

Kevyesti hallittavista kytkimistä on saatavana monenlaisia versioita

Ethernetiä käyttävän yhtenäisen koneverkon idean johdosta Optima on kehittänyt tulevaisuuteen suuntautuvan ratkaisun. Suunnittelusta pakkauskoneiden rakentamiseen ja käyttöönottoon asti työntekijät voivat hyödyntää yhtenäisen tiedonsiirtoperiaatteen etuja.

Automaatiojärjestelmän osana kevyesti hallittava kytkin on vakuuttanut Optiman vastuuhenkilöt etenkin luotettavilla lämmön- ja häiriönsieto-ominaisuuksillaan. Laajalti myönnettyjen hyväksyntöjen ja automaation vaatimuksiin suunnattujen ohjelmistotoimintojen perusteella laite on paras valinta, jos kytkentäkaappiin tarvitaan kompakteja Ethernet-kytkimiä.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje