IP67-kytkimet nopeuttavat asennus- ja koestuslaitteistojen käyttöönottoa

Yleistä

Asennus- ja tiiviyskoelaitteisto  

Laitteistot räätälöidään komponenttikohtaisesti

  • KMS Automation GmbH rakentaa autoteollisuudessa käytettävät asennus- ja tiiviyskoelaitteistot käyttäjän yksilöllisten tarpeiden mukaan.
  • IP67-kytkimet yhdistävät laitteistoissa olevat yksittäiset työasemat toisiinsa.
  • Kompaktit laitteet helppopääsyisine kaapelikanavineen nopeuttavat asemien liittämistä Ethernet-verkkoon.

Asiakasprofiili

KMS Automation GmbH:n toimipaikka  

KMS Automation GmbH:n toimipaikka sijaitsee Schramberg-Waldmössingenissä Schwarzwaldin keskiosassa

KMS Automation GmbH kehittää ja valmistaa muun muassa asennus- ja tiiviyskoelaitteistoja, jotka räätälöidään autoteollisuuden ja sen alihankkijoiden valukomponentteihin, esim. vaihteistoihin ja moottoreihin. Omistajavetoinen yritys työllistää noin 60 henkilöä.

Sovellus

Asennus- ja koestuslaitteisto  

Hajautettu IP67-kytkin on asennettu suoraan laitteiston työaseman kelkkaan

Osasta riippuen valukomponentit käyvät läpi useita työvaiheita, joissa suoritetaan asennus ja toistuvia tarkastuksia. Erityisen tärkeä on painetiiviyden tarkastus. Haasteena siinä on, että tarkastettavien komponenttien asennus ei ole vielä valmis, ja niissä on useampia aukkoja. Jotta tiiviyskoe voidaan toteuttaa komponenttitasolla, komponentit on kiinnitettävä asemaan kuhunkin geometriaan optimaalisesti sovitettuina. Sen jälkeen tiiviyskoelaitteisto paineistaa ne koepaineeseen, minkä jälkeen tarkastetaan, pysyykö paine.

Erilaisten teknisten komponenttien – kuten ruuviohjaukset, kamera-anturit, voima-liikemittausjärjestelmät ja ohjauspaneelit – integroimiseksi yksittäisiin työasemiin KMS Automation käyttää teollisuuden Ethernet-verkkoa. Samalla standardi muodostaa perustan modulaarisen valmistuskonseptin tiedonsiirrolle.

Ratkaisu

FL Switch 1605 M12  

FL Switch 1605 M12 tarjoaa viisi Ethernet-porttia roiskevesisuojatussa versiossa

Jotta tekniset komponentit voidaan liittää helposti ja suoraan verkkoon, Factorylinen IP67-kytkimet on asennettu työasemien kelkkoihin. FL Switch 1605 M12 -laitteet on varustettu viidellä Ethernet-portilla roiskevesisuojatussa M12-versiossa d-koodattuna. Esikalustetut kaapelit mahdollistavat Ethernet-komponenttien liitännän paikan päällä työasemassa. Kytkimien tehonsyöttö tapahtuu M12 Power -liittimen kautta, joka toimittaa 24 V DC aseman telineestä. Kapean rakenteensa ansiosta FL Switch 1605 M12 voidaan integroida tilaa säästäen, ja se tarjoaa samalla helppopääsyiset kaapelilähdöt. Se kiinnitetään kahdella M6-ruuvilla kelkkaan. Yksittäisten työasemien tilajärjestys voidaan yleensä määrittää vain ehdollisesti. Suora pääsy asemien välisiin liitäntöihin M12-pistoliittimien kautta on tässä eduksi.

Vaikka KMS Automationin pitää toteuttaa laitteistot asiakkaan tietojen pohjalta, yritys pyrkii tehokkuussyistä käyttämään mahdollisimman paljon standardoitua tekniikkaa. Siksi koneenrakentaja valitsee komponentteja ja konsepteja, joita voidaan käyttää ja yhdistellä nopeasti ja monipuolisesti. Sekä Ethernet-verkotuksessa että myös anturien ja toimilaitteiden liitännässä työasemiin käytetään esikalustettuja kaapeleita. I/O-tason liitäntä suoritetaan työaseman pöydällä SACB-anturi-/toimilaiteyksiköiden M12-pistoliittimien kautta. Työaseman teline sisältää tarvittavan kytkentäkaapin – erillistä kaappia ei tarvita. SFN-kytkimet, jotka on kiinnitetty asennuskiskoon ohjauksen viereen, kytkevät Ethernet-verkon telineessä.

Johtopäätös

Daniel Infantone, sähköasennuspäällikkö, KMS Automation  

Daniel Infantone, sähköasennuspäällikkö, KMS Automation

KMS Automationissa sähköjärjestelmistä vastaava osastopäällikkö Daniel Infantone arvostaa hajautetun IP67-kytkimen plug & play -periaatetta: "Phoenix Contactin M12-kytkimet helpottavat komponenttiemme Ethernet-liitäntää. Lisäksi työasemat voidaan liittää joustavasti, mikä nopeuttaa loppuasiakkaan käyttöönottoaikaa".

Valukomponenttien laatutiedot arkistoidaan ylempitasoiseen tietokantaan Ethernet-verkon kautta. Teknisten komponenttien parametreja voidaan tarkastaa ja muuttaa työaseman ulkopuolelle asennetun huoltoliitännän kautta ilman suojalevyn avaamista.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Lisätietoa

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje