Takaisin

Ohjaustekniikan modernisointi RWE Westfalen-Weser-Emsissä

Alueellinen toimitus 5,5 miljoonalle asukkaalle

RWE Westfalen-Weser-Ems AG, jonka toimipaikka on Dortmundissa, on RWE Energyn alueellinen yritys. RWE Westfalen-Weser-Ems toimittaa asiakkailleen sähköä, kaasua, vettä ja niihin liittyviä palveluita.

Se huolehtii turvallisesta toimituksesta 5,5 miljoonalle asukkaalle. Kaikkiaan 76 000 kilometrin pituisen sähköverkon ja 20 000 kilometrin pituisen kaasuverkon kautta kulkee yli 24 TWh sähköä ja 52 TWh kaasua.

RWE Westfalen-Weser-Emsin palveluksessa on noin 2 700 työntekijää.

Sovellus

Jakeluverkon ylläpitäjänä RWE Westfalen-Weser-Ems turvaa alueen taloudellisen energiahuollon. Energiahuollon optimointi asettaa jatkuvasti uusia haasteita ohjaus- ja automaatiotekniikalle.

Yritys käyttää 110 kV -asemiensa modernisoinnissa Siemensin etäkäyttötekniikkaa. Phoenix Contactin tyypin PLC-Interface Solid-State-releiden vähäisemmät johdotustyöt auttavat säästämään tilaa pienissä kytkentäkaapeissa ja alentavat kustannuksia.

Ratkaisu

Modernisoinnin yhteydessä Siemens Energy Automation GmbH & Co. KG uudistaa RWE:n toimeksiannosta 20 - 25 vuotta vanhan ohjaustekniikan miehittämättömillä 110 kV -asemilla. Käyttöön otetaan Siemensin automaatiojärjestelmä AK 1703 ACP. Se antaa paljon mahdollisuuksia etäkäyttöön, tietoliikenteeseen ja automaation etälaitteiden yhdistämiseen energiantoimitusverkkoihin.

Etäkäyttötekniikan tehtävänä on kerätä kytkinten käyttötilatietoja sekä virtojen ja jännitteiden hetkellisiä arvoja ja siirtää ne turvallisesti keskusvalvomoon. Lisäksi etäkäyttötekniikan pitää ohjata laitteistoa valvomosta käsin käskyjen ja asetusarvojen avulla. Laitteisto- ja etäkäyttötekniikan välisenä liitäntänä toimivat Phoenix Contactin tyypin PLC-Interface moduulit.

Digitaalisten signaalien keräämisessä PLC-Interface-moduulien kautta laitteistopuolen signaalijännitteet 220 V DC muunnetaan signaalijännitteeksi 60 V DC, jota voidaan käyttää etäkäyttötekniikassa. Signaalijännitteet erotetaan tässä yhteydessä toisistaan galvaanisesti PLC-Interface-komponenteilla. Etäkäyttötekniikassa tätä kutsutaan eristämiseksi.

Modernin etäkäyttötekniikan avulla vikatilanteet näytetään ja tietojen perusteella käynnistetään toimenpiteet. Automaatioasteen kasvaessa miehittämättömillä asemilla PLC-Interface huolehtii ensiö- ja toisiopuolen signaalijännitteiden teknisestä ja taloudellisesta erottamisesta. Siten moduuleista tulee tärkeä kytkentäelementti prosessi- ja etäkäyttötekniikan välillä.

Edut

Etäkäyttöjärjestelmän ja PLC-Interfacen yhdistelmällä tilaa säästävä ja yksinkertainen kaappiratkaisu prosessin valvontaan ja ohjaukseen on mahdollinen jopa suurilla jakeluasemilla.

Vain 6,2 mm:n rakenneleveydellä PLC-Interface säästää tilaa jopa 75 prosenttia. Koska kytkentätasoja ei ole, kytkentäkaappien mitat pienenevät huomattavasti. Kun samalla käytetään silloitusmahdollisuuksia integroitujen siltaurien avulla, johdotuksessa voidaan säästää merkittävästi. Nämä ominaisuudet auttavat säästämään kustannuksia kauttaaltaan. PLC-Interfacen asennus ja dokumentaatio ovat integroitu osa etäkäyttökaappia.

Toinen integroinnin etu on järjestelmän vastaanotto tehtaalla, koska tällöin koko sekundaariteknisen laitteiston täydellisyys voidaan tarkastaa. Näin käyttöönotossa ei tarvita työläitä johdotuksia paikan päällä, mikä johtaa asennusaikojen ja -kustannusten alenemiseen. Näiden positiivisten ominaisuuksien ja hyvien kokemusten vuoksi komponentteja käytetään myös tulevissa projekteissa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje