Takaisin

Kytkentäkaappien varustelu Stadtwerke Wolfenbüttelissä

Kotitalouksien sähkönsyöttö 306 km:n alueella

Stadtwerke Wolfenbüttel GmbH:n 20 kV - keskijänniteverkkoon syöttää sähköä kaksi toimittaja E.ON Avaconin (ennen HASTRA) muuntamoa. Toimitusalue on Wolfenbüttelin kaupunki, jossa on noin 55 000 asukasta.

Verkkovalvomo valvoo ja ohjaa energialaitoksen 20 kV -keskijänniteverkkoa (140 km). 191 muuntaja-asemalla sähkö syötetään sitten 1 kV -tason pienjänniteverkkoon – 400/230 V. Kokonaispituudeltaan 306 km:n verkko syöttää liitettyihin kotitalouksiin sähköä.

Sovellus

E.ON Netz käyttää Wolfenbüttelin muuntamossa Phoenix Contactin uusimman sukupolven virta- ja jännitemuuntajaliittimiä.

Koska sähkönenergian edellytetään olevan jatkuvasti käytettävissä, energiahuoltoyrityksiltä vaaditaan korkeaa joustavuutta ja varmuutta sähkön tuotannossa ja jakelussa. Tämä koskee erityisesti myös passiivisia liitoselementtejä, jotka muodostavat tärkeän sidoksen energiatekniikassa.

Tämän pohjalta Phoenix Contact zon yhdessä suurten saksalaisten energiahuoltoyritysten kanssa toteuttanut uuden kytkettävien liittimien sukupolven. Siinä on huomioitu virtamuuntajien toisiopiirien monipuolisia kytkentätyyppejä koskevat valllitsevat vaatimukset, joita energiantuottajalla, -toimittajalla ja -jakelijalla on.

Ratkaisu

E.ON Avaconin, Hannoverin E.ON Netzin ja Phoenix Contactin tiiviissä yhteistyössä Wolfenbüttelin muuntamon kytkentäkaappeihin suunniteltiin ja asennettiin uusimman sukupolven virta- ja jänniteliittimet.

E.ON:n tärkein koestuserotusliittimille asettama vaatimus oli VBG 4 -normien noudattaminen (tapaturmien torjunta). Sähkötapaturmien välttämiseksi alan ammattiliitot julkaisivat tapaturmien torjuntamääräykset, jotka käsittelivät sormisuojausta. Julkaisussa määrätään, että sähkölaitteen kosketusvaarallisia osia ei saa päästä koskettamaan VDE-testisormella IEC 529/DIN VDE 0470-1:n mukaan. Tämä käyttöhenkilöstön korkea turvallisuustaso täytetään uuden sukupolven virta- ja jännitemuuntajaliittimissä kaikilla alueilla.

Siten poikittais- ja pitkittäiskytkennän käyttöosat ja kaikki lisätarvikkeet, kuten kytkentäsillat ja koestusrasiat, on sormisuojattu ja niitä voidaan käyttää vaihdellen liittimen eri tasoilla. Kaikki kriteerit täytetään aukottomasti liitinalueella käytettävällä URTK-sarjalla sekä myös lisätarvikkeissa. Suunnitteluprosessia tuki merkittävästi CLIP PROJECT -ohjelmisto.

Edut

CLIP PROJECT huomioi tuotevalinnassa aktiivisesti riviliittimien johdotusta ja toiminnallisuutta koskevat vaatimukset. Tuotekuvan välitön näyttö auttaa sen lisäksi käyttäjää. Täydellisten liitinkiskojen suunnittelu käy helposti ja nopeasti valintasuuntautuneilla ehdotuksilla tarvittaviksi kansiksi, päätypuristimiksi ja kytkentäsilloiksi. Logiikkatarkastuksessa CLIP PROJECT mahdollistaa lopputarkastuksen liitinkiskon täydellisyyden ja sovelluksen oikean asennuksen varmistamiseksi.

Korkealaatuiset valmistusdokumentit ovat E.ON:ille kytkentäkaappien ja laitteistojen joutuisan ja virheettömän asennuksen edellytys. CLIP PROJECT tarjoaa siihen ammattimaisen ratkaisun. Suunniteltu liitinkisko näytetään ja tulostetaan CLIP PROJECT -ohjelmistoon kuuluvassa CAE-ohjelmassa EPLAN Eview täysimittaisena. Tämä piirros voidaan viedä AutoCAD.dxf-formaattiin ja sitä voidaan käyttää kaikissa CAE-ohjelmissa. Suunniteltujen liitinkiskojen osaluettelot voidaan liittää hiiren napsautuksella MS-Word- ja MS-Excel-ohjelmiin. CLIP PROJECT -ohjelmistossa suoritettu liitinkiskon merkintä otetaan suoraan CMS-Mark-Win-merkintäohjelmistoon.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje