Takaisin

Hybridiliittimet modulaarisille Energy Neighbor -akkujärjestelmille

Yleistä

Hajautetusti asennettu Energy Neighbor -akkujärjestelmä  

Energy Neighbor: uusiutuvien energioiden välivarastointi

  • Hajautetusti asennetut akut, jotka käyttävät uusiutuvia energioita tehokkaasti ja vakauttavat näin verkkoa, ovat keskeinen osa energiamuutosta.
  • Baijerin Mooshamissa sijaitsevan Energy Neighborin modulaarinen akkujärjestelmä liitetään helposti ja turvallisesti Phoenix Contactin suorakulmaisten hybridiliittimien avulla.

Asiakasprofiili

Hajautetusti asennettu Energy Neighbor -akkujärjestelmä  

Kahdeksan 13 moduulista koostuvan akkutelineen kapasiteetti on 200 kWh

Varta Storage GmbH on energian välivarastoinnin ammattilaisena erikoistunut yksityisissä ja teollisuuden sovelluksissa käytettäviin litium-ioni-akkuihin. Osana Varta Microbattery/Varta Storage -konsernia se osallistuu tutkimus- ja kehitysprojektien kautta tehokkaasti energiamuutokseen.

Sovellus

Akkumoduuli telineen kiinnityslokerossa  

Akkumoduulin nopea ja luotettava liitäntä

Tavanomaisissa akkujärjestelmissä akkumoduulien – lähes aina litium-ioni-akkujen – kaapelointi on työlästä. Kun sarjakytkentä suoritetaan liitosjohtojen kautta, plus- ja miinuskaapelit ruuvataan akkumoduuleihin.

Kun kookas akkujärjestelmä otetaan käyttöön, johdotustyöt vievät paljon aikaa. Lisäksi akkumoduulien määrän lisääntyessä lisääntyvät myös asennusvirheiden riskit. Tämän vuoksi akkumoduulien liitäntään kannattaa kaapeloinnin sijaan käyttää pistoliittimiä. 200 kilowattitunnin kapasiteetilla ja 250 kW:n teholla akku voi huolehtia aurinko- ja tuulivoimaloiden tuotantohuipuista ja tasata verkkoon liitettyjen kotitalouksien kulutushuippuja.

Akkumoduulien helpon asennuksen ja nopean vaihdon varmistamiseksi asetetaan korkeita vaatimuksia myös suorituskyvylle ja liitäntäturvallisuudelle.

Ratkaisu

Akkumoduulit varustetaan Phoenix Contactin hybridiliitäntäjärjestelmällä, jolloin myös tiedonsiirto- ja teholiitännät muodostetaan automaattisesti, kun moduulit asetetaan paikoilleen. Joustava liitäntä mahdollistaa 100 A:n ja useamman sadan voltin tehon. Tämä paitsi parantaa turvallisuutta moduulien liitännässä, myös helpottaa ja nopeuttaa sitä.

Phoenix Contactin hybridiliittimet  

Pistoliittimen kosketingeometria estää asennusvirheet

Phoenix Contact on kehittänyt nämä vaatimukset täyttävän hybridiliittimen Varta Storagen kanssa. Pistoliitin perustuu VARIOCON-tuoteperheeseen. Se on kompakti suorakulmaisten pistoliittimien järjestelmä IP67-suojausluokassa, joka sopii laitteisiin, liitinkoteloihin ja kytkentäkaappeihin myös vaativassa teollisuusympäristössä.

Pistoliitinjärjestelmän suunnittelussa voitiin käyttää muissa akkuprojekteissa testattuja pistoliittimiä. Sähköisten akkujen merkitys kasvaa jatkuvasti paitsi sähköverkon vakauttamisessa, myös mobiileissa työvälineissä, koneissa ja sähköajoneuvoissa.

Energy Neighborille suunnittelussa versiossa on yhteensä 13 kosketinta: viisi teho- ja kahdeksan signaalikosketinta. Korkea liitäntätiheys asettaa erityisiä vaatimuksia toleranssin tasaukselle. Tässä pistokkeen erityinen muotoilu pääsee oikeuksiinsa: 13 kosketinta on ohjaustappeineen sijoitettu kelluvaan kosketinosaan. Ohjaustapit ulottuvat koskettimien ulkopuolelle ja varmistavat akkumoduulin pistokeosan oikean kohdistuksen liitännän yhteydessä.

Johtopäätös

Phoenix Contactin modulaariset suorakulmaliittimet muodostavat liitännän energialle ja datalle Varta Storage GmbH:n akkujärjestelmissä. Liitäntätekniikan ja akkumoduulien yhteistoiminta nopeuttaa suurakun käyttöönotto- ja vaihtoaikaa huomattavasti, koska yksittäisiä moduuleja ei tarvitse johdottaa manuaalisesti.

Näin voidaan suunnitella käyttövalmiita, verkosta riippumattomia ja kapasiteetiltaan vaihtelevia akkuratkaisuja, jotka ovat ympäristöystävällinen ja edistyksellinen vaihtoehto olemassa oleville dieselgeneraattoreille. Varta Storagen prototyypinomainen Energy Neighbor -akkujärjestelmä on todistanut kykynsä käytännössä vuoden 2015 lopusta alkaen.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje