Takaisin

Moinitoimisuojaus Habinghorstin muuntamolle

RWE huolehtii sähköntoimituksen pitkäaikaisesta turvaamisesta

Kansainvälisenä energiayrityksenä RWE AG on yksi Euroopan suurimmista energiantoimittajista. Yli 64 000 työntekijällä RWE toimittaa miljoonille asiakkaille veteen, sähköön ja maakaasuun liittyviä palveluja.

Liberalisointi, kansainvälistyminen ja uudet teknologiat muuttuvilla energiamarkkinoilla asettavat myös RWE:lle uusia vaatimuksia. Yksi merkittävä tehtävä on sähköntoimituksen pitkäaikainen turvaaminen. RWE on käynnistänyt tätä varten kattavan ohjelman.

Sovellus

Habinghorstin muuntamossa 110 kV -jännite muunnetaan edelleenjakelua varten 10 kV:ksi. 10 kV-kokoojakiskojärjestelmien kautta ympäröiville paikkakunnan osille ja teollisuusalueille toimitetaan sähköenergiaa.

Kytkentälaitteistojen modernisoinnin myötä koko sekundaaritekniikka muodostettiin uudelleen. Kaikkien tehokytkinten ja paikallisohjauksen kytkentätilojen sekä kokoojakisko- ja maadoituserottimen kytkinasentoilmoituksen etäohjauksen ja valvonnan lisäksi 10 kV -kaapeliverkko on etualalla. Verkkosuojaus varmistaa johdinten ja kytkentälaitteisto-osien valvonnan. Häiriötapauksessa vioittuneet laitteisto-osat kytketään välittömästi ja valikoivasti pois päältä turvareleen avulla.

Kun sähkömekaaniset turvareleet vaihdettiin digitaaliseen monitoimisuojaukseen, Habinghorstissa uudistettiin myös ohjaus- ja suojauspöytien koko johdotus. Niissä Phoenix Contactin ruuviliittimet olivat palvelleet luotettavasti yli 30 vuotta.

Ratkaisu

Uusiin suojaus- ja ohjauspöytiin RWE on valinnut Phoenix Contactin CLIPLINE complete -riviliitinohjelman. Ilmoitus- ja kytkentätilasignaalien johdotukseen RWE käyttää tyypin QTC 1,5 ja QTC 2,5 pikaliittimiä.

QTC-pikaliitäntätekniikalla voidaan johdottaa jäykkiä ja joustavia, enintään 2,5 mm²:n johtimia ilman niiden kuorimista ennalta. Liitettävä johdin viedään leikkausliitäntään - kosketus muodostuu ruuvinvääntimellä ja yhdellä helpolla kääntöliikkeellä.

Aikaa säästävän johdotuksen lisäksi myös helppo potentiaalinjako pistosilloilla sekä kompakti rakennemalli olivat tärkeitä kriteereitä QTC-perheen valinnassa. Kytkintauluissa käytetään lisäksi vaadittavia veitsierotus- ja komponenttiliittimiä pikaliitäntätekniikalla.

Edut

RWE on valinnut jousivoimatekniikan yli 2,5 mm²:n johdinhalkaisijoille. Veitsierotusliitin ZRTK 4 sopii virtamuuntajan sekundaaripiirien eritysvaatimuksiin. Tällä koestus- ja erotusliittimellä mittausmuunninpiirien koestuskytkennät voidaan muodostaa yksilöllisesti. Kaikki kytkentäelementit - esimerkiksi kytkentäsillat muuntimen oikosululle - on toteutettu sormisuojattuina BGV A 2:n mukaan. Myös 4 mm:n koestusrasiat erotuspaikan molemmin puolin täyttävät nämä vaatimukset. Mittaus- ja ilmoitusjännitteiden rengasjohdot on asennettu jokaisessa kytkintaulussa enintään 6 mm²:n jousivoimaliitinkiskolla. ST-liitinsarjan suuri johdintila mahdollistaa nimellisläpimitan jäykkien ja joustavien johtimien vaivattoman johdotuksen myös eristetyillä pääteholkeilla.

Dietmar Vogt, RWE Westfalen-Weser-Ems / verkkopalvelut: "Kokemuksemme Phoenix Contactin CLIPLINE completesta ovat osoittaneet, että olemme löytäneet oikean ratkaisun kaikkiin kytkentätehtäviin."

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje