Takaisin

Innovatiivista projektisuunnittelua Bambergin Frankenlukissa

Kytkentälaitteistot äärimmäiseen luotettavuuteen

Frankenluk Energieanlagenbau GmbH:n sähköisten energiakeskusten tuotantokeskus on Bamberg - vanhassa piispankaupungissa, joka on UNESCOn maailman kulttuuriperintökohde.

Frankenlukin kytkentälaitteistoja löytyy kaikkialla, missä vaaditaan sähköisen energiansyötön äärimmäistä luotettavuutta ja korkeita energian tiheyksiä.

Sovellus

Frankenlukin energialaitteistojen ala valmisti Münchenin lentokentän laajennuksen yhteydessä lähes 900 kytkintaulua kytkentälaitteistoille kokoojakiskon nimellisvirralla 4 000 A. Ilman tietokoneavusteista projektisuunnittelua ja projektinohjausta näin vaativia tehtävänkuvia ei voi hallita. Sähkösuunnittelussa FRANKENLUK käyttää siten kauttaaltaan EPLAN 5.40 -suunnittelutyökalua yhdessä CLIP PROJECT 4.0 -ohjelmiston kanssa.

CLIP PROJECT on projektisuunnitteluohjelma täydellisten liitinkiskojen nopeaan suunnitteluun. Interaktiivinen ja värillinen graafinen katselutoiminto takaa selkeän käytön ja CLIP PROJECT Professional -versiossa voidaan toteuttaa yhtenäinen tiedonvaihto CAE-järjestelmien EPLAN 5.30, EPLAN 5.40 ja EPLAN 21 kanssa.

Ratkaisu

Kytkentälaitteistojen modulaarisen rakenteen ansiosta asiakkaalle voidaan laatia nopeasti teknisesti edistykselliset ja taloudelliset ratkaisut. Järjestelmäratkaisut tukevat ST-Mini-jousivoimaliittimiä:

  • Kompaktilla rakenteella korkea johdotustiheys
  • Yhtenäinen siltaura kaikille liitintyypeille takaa nopean ja joustavan potentiaalijaon

Suuri liitäntätila johdinten liittämiseksi pääteholkilla tai ilman sitä
Silta- ja merkintäuran yhtenäinen järjestys jopa erilaisille liitintyypeille mahdollistaa erilaisten liitäntätekniikoiden yhdistelmän.

Samoilla tarvikkeilla voidaan ilman muita kustannuksia käyttää esimerkiksi ST-COMBI-jousivoimaliitintä signaalin- ja tehonsiirtoon. Tällä liittimellä voidaan johdottaa 2,5 mm²:n nimellishalkaisijan johtimet enintään 500 voltin jännitteille ja enintään 24 A:n virroille.

Johtopäätös

Frankenluk käyttää tiedusteluihin ja kokonaisten liitinkiskojen tilauksiin sähköpostia. Näin vältetään monet yksittäistilaukset ja varastonpito helpottuu. CLIP PROJECT -ohjelmistossa käytetyt tuotetiedot voidaan päivittää koska tahansa Internetissä. EPLAN-käyttäjät voivat ladata riviliitinten ajankohtaiset tuotekantatiedot.

Frankenlukin alajohtaja Jürgen Glöckner: "Markkinoilla menestymisen avain on aina innovatiiviset ratkaisut. Phoenix Contactin CLIP PROJECT -ohjelmiston käyttäminen kannatti todella. EPLANin ja CLIP PROJECTin yhdistäminen teki tarpeettomaksi työlään ja aikaa vievän liitinkiskojen kokoonpanon. Liitinkiskojen luominen EPLANin liitinsuunnitelmasta ja siirtäminen ohjelmistoon tarkoittaa kytkentälaitteison valmistajalle valmiiksi merkityn ja asennuskiskolle kiinnitetyn liitinkiskopiirrosta".

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje