Takaisin

ABB Ruotsi: lisää verkkostabiliteettia amerikkalaisille asiakkaille

ABB Ruotsi: tuotteita sähkönsiirtoa varten

ABB-konserni toimii noin 100 maassa ja sen palveluksessa on noin 130 000 työntekijää. ABB:lla on Ruotsissa 8 700 työntekijää ja toimintaa 35 eri toimipaikassa.

Ruotsissa ABB on johtava sähkönsiirron sekä prosessi- ja teollisuusautomaation tuotteiden ja järjestelmien toimittaja.

Västerås pyöreästi 4 500 ja Ludvika noin 2 400 työntekijällä ovat suurimmat toimintakeskukset. ABB varmistaa asiakasläheisyyden ja asiakashyödyn 10 Business Centerillä.

Sovellus

Termi FACTS (Flexible AC Transmission Systems) käsittää useita tekniikoita, jotka lisäävät sähkönsiirtoverkkojen turvallisuutta, kapasiteettia ja joustavuutta. FACTS-ratkaisujen avulla verkon ylläpitäjät voivat lisätä olemassa olevia siirtoverkkokapasiteetteja säilyttämällä verkon stabiliteetin kannalta olennaiset käyttöparametrit tai parantamalla niitä. FACTS-ratkaisuilla käytössä olevilla sähköverkoilla voidaan siirtää enemmän energiaa – kaikki tämä minimaalisella ympäristövaikutuksella. Huomattavasti lyhyemmät projektin toteuttamisajat ja alemmat investointikustannukset vakuuttavat suhteessa vaihtoehtoisesti uusien siirtojohtojen tai voimaloiden rakentamiseen.

ABB on maailmanlaajuinen markkinajohtaja FACTS-alueella ja tarjoaa kansainvälisille asiakkailleen kattavan FACTS-valikoiman. Osa FACTS-aluetta ovat Static Var Compensator -asemat (SVC) verkon stabiliteetin ja luotettavuuden parantamiseksi.

Ratkaisu

ABB Ruotsi käyttää monella tavalla Phoenix Contact -komponenttien etuja. CLIPLINE-riviliittimien lisäksi käytössä ovat QUINT POWER -teholähteet, LAN-kytkimet, paneeli-PC:t ja pistokejärjestelmät FACTS-sovellusten toteuttamiseksi.

ABB FACTS -järjestelmät käyvät luovutuksen yhteydessä läpi perusteelliset testit ja tarkastukset. Jotta ne voidaan toteuttaa joustavasti ja aikaa säästäen, ABB käyttää kaikissa virtapiireissä erotusliittimiä.

Kun SVC-asemia toteutettiin American Electric Powerille (AEP, Teksas, USA), ABB:n piti kuitenkin huomioida, että AEP:n antamien ohjeiden mukaan erotustoiminnolla varustetut riviliittimet olivat sallittuja vain laukaisuvirtapiireissä. Lisäksi AEP:n ohjeiden mukaan liitinten välistä silloitusta ei saanut toteuttaa kaapelisilloilla (tavanomaista USA:ssa).

Yksinkertainen ratkaisu: riviliittimet UT 4-MT ja UT 4-TG erotuspistokkeella P-DI ja läpimenoliittimellä P-FIX CLIPLINE complete -ohjelmasta. ABB toteutti laukaisuvirtapiirit UT 4-MT -veitsierotusliittimillä. Muiden virtapiirien, joissa vain läpimenoliittimet oli sallittu, rakenne toteutettiin UT 4-TG -liittimillä ja P-DI-erotuspistokkeilla. Koko SVC-sovelluksen loppukokeen jälkeen ABB korvasi P-DI-erotuspistokkeet erotuspaikkaan UT 4-TG kiinteästi lukittuvalla P-FIX-läpimenoliittimellä.

Johtopäätös

Laukaisuvirtapiirit voidaan avata testitoimenpiteitä ja myöhempiä koestuksia varten määritetysti UT 4-MT -veitsierotuspaikkaa kohden. Kun P-DI korvataan PFIX:llä, läpimenoliittimet, joita loppuasiakas AEP ei vaatinut laukaisuvirtapiireille, toteutetaan nopeasti ja turvallisesti.

UT-sarjan kaksinkertainen siltaura mahdollistaa yleissilloituksen pistosiltaa kohden. Näin kaapelisiltoja ei tarvita.

Etuina ovat lisäksi riviliittimien suuret merkintäpinnat ja CLIPLINE complete -ohjelman yleiskäyttöiset järjestelmätarvikkeet.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje