Takaisin

Laborelecin tietoliikenteen uudelleenkonfigurointi Belgiassa

Sähkön laadunvalvonnan palveluntarjoaja

Sähkön laadunvalvonta on yksi monista palveluista, joita osuuskunta Laborelec tarjoaa asiakkailleen. Laborelec, jonka päätoimipaikka on Belgian Linkebeekissä, on sähkön tuotantoon, jakeluun ja käyttöön keskittyvä kompetenssikeskus. Se tarjoaa tärkeimmälle osakkaalleen Electrabelille, muille osakkailleen (kaikki jakeluverkkojen ylläpitäjiä) ja muille asiakkaille erikoistuneita teknisiä palveluja sekä kotimaassa että ulkomailla.
Laborelecin vuotuinen liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 180 työntekijää.

Sovellus

Laborelec mittaa jaetun tai tulevan verkkojännitteen laadun asiakkaan toimeksiannosta ja laatii raportteja asiakkaan erityisvaatimukset huomioiden. Kaikkia jännitetasoja mitataan: asuinalueiden matalajänniteverkoista (230 V) teollisuuden yhdyspisteisiin ja aina voimavirtaverkkoihin (150 kV) saakka.

Tämä palvelu kohdistetaan enimmäkseen belgialaisille jakeluverkkojen ylläpitäjille sekä tärkeimmälle osakkaalle Electrabelille, joka tarjoaa palvelua teollisuusasiakkailleen. Tähän eivät kuulu pelkästään sähkön suurasiakkaat vaan myös pienkuluttajat, joille esimerkiksi jännitekuopilla voi olla kohtalokkaita seurauksia yrityksen kriittisissä prosesseissa.

Ratkaisu

Laborelec lukee modeemin avulla kerran tai kaksi päivässä päätietokoneelta mittaustiedot noin 600 kentällä olevasta mittauslaitteesta ja yli 500 mittauslaitteesta verkkojen ylläpitäjien matala- tai keskijänniteverkoista. Mittauksen aikaväli on noin 10 minuuttia mittausarvoa kohden. Kun mittausasemalla on käytössä analoginen puhelinlinja, tiedot luetaan PSTN:n kautta. Jos näin ei ole, tiedot luetaan GSM-verkon kautta.

Laborelec on hiljattain konfiguroinut koko päätietokoneen tietoliikenneasennuksen uudelleen. Uusi järjestelmä koostuu pelkästään Phoenix Contactin kiskoasenteisista teollisuusmodeemeista. Järjestelmä käyttää kahta modeemityyppiä: PSTN tai GSM. Tällä hetkellä tietojenkeruulaitteeseen on asennettu 24 PSTN- ja 11 GSM-modeemia. 15 bis 20 kentällä olevaa modeemia on liitetty jokaiseen näistä modeemeista, jotka muodostavat yhteyden valintaistunnolla tietojen lataamiseksi - näitä kutsutaan modeemipooleiksi.

Kaikkiin Laborelecin tietokeskuksen modeemeihin syötetään virtaa ainutlaatuisen T-väyläsilloitusjärjestelmän kautta, joka on modeemin kannassa. Käytettävän kytkentäkaapin leveyden ansiosta kahdeksan modeemia voidaan asentaa rinnakkain. "Käytämme T-väyläelementtejä heti koko leveydellä", kertoo Laborelecin tekninen assistentti Laurent Cloosen. "Jos haluamme lisätä modeemin, napsautamme sen kiinni T-väylään. Sitten meidän pitää enää yhdistää analogijohto ja RS-232 tietokeskuksesta. Näin asennuksesta tulee erittäin selkeä ja modulaarinen."

Edut

Eräs Phoenix Contactin PSI GSM/GPRS -modeemin tarjoamista mahdollisuuksista on sen GPRS-toiminto. General Packet Radio Service eli GPRS on palvelu, jossa tietoja voidaan vaihtaa pieninä paketteina GSM-puhelinverkossa. Tämä tekniikka pilkkoo tiedot pieniksi paketeiksi, jotka siirretään yksittäin edelleen vastaanottajan uudelleen yhdisteltäviksi.

GPRS-yhteyskustannukset muodostuvat lähetettyjen tietojen eikä yhteysaikojen perusteella. Siksi GPRS-modeemit voivat olla yhdistettyinä jatkuvasti ilman ylimääräisiä kustannuksia, eikä yhteyttä tarvitse ensin muodostaa. Tiedonvaihto käynnistyy heti.

Tällä hetkellä Laborelec testaa mittaustietojen digitaalista vaihtoa GPRS:n kautta. Laborelecin Laurent Cloosen tietää, miksi hän valitsi Phoenix Contactin modeemit uudelleenkonfigurointia varten: "Niiden käyttäjäystävällisyyden ja luotettavuuden takia. Phoenix Contact -modeemit ovat äärimmäisen käyttäjäystävällisiä. Puhelinjohdot kytketään helposti pistoliittimillä. Mahdollisissa häiriöissä modeemin LED:it osoittavat ongelman selvästi. Lisäksi syy on helppo tutkia, kun puhelinjohto kytketään modeemin etupuolelle."

Mittaustietojen keskitetty keruu maantieteellisesti hajallaan olevilla mittausasemilla on erinomainen esimerkki siitä, miten yritykset voivat keskittää, tallentaa ja käyttää tietoja raportin laatimista varten automaattisesti.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje