Takaisin

Turvallista energiansiirtoa Energie AG:ssa Itävallassa

Johtava infrastruktuurikonserni Ylä-Itävallassa

Energie AG on johtava infrastruktuurikonserni Ylä-Itävallassa. Tytäryhtiöiden ja osakkuuksien kautta konserni toimii energian (sähkö, kaasu, lämpö), jätehuollon ja vesihuollon aloilla.

Ydintoimiala sähkössä yrityksellä on yli 410 000 asiakasliittymää ja sähköä toimitetaan noin miljoonalle henkilölle. Energian liiketoimialalla Energie AG:lla on 1 800 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto noin 835 miljoonaa.

Sovellus

Eräs Energie AG:n projekteista on Sattledtin muuntamo. Muuntamon kautta sähköenergiaa toimitetaan Sattledt/Wels-alueelle. Energie AG:lle sähköntoimituksen turvallisuus ja luotettavuus on toimintojen keskipisteessä.

Laitteiston elinikä on 40 - 50 vuotta. Vastaavasti Sattledtin muuntamon turvallisesta energiansiirrosta vastaavat tekniset komponentit toteutettiin korkealaatuisina. Suojaus-, liitäntä- ja ohjaustekniikassa Energie AG käyttää ST-sarjaa Phoenix Contactin CLIPLINE complete -riviliitinjärjestelmästä.

Ratkaisu

Jousivoima-alan vallankumous on ST-sarja, joka pienemmän rakennemuotonsa ansiosta säästää huomattavasti tilaa. Tällaisia tilaa säästäviä komponentteja käyttämällä koko laitteisto voidaan suunnitella pienemmäksi.

Jousivoimatekniikalle ominaista on etuliitäntä, jonka ansiosta johdin voidaan viedä yläkautta liitinpaikkaan. Näin kaapelikanavat voidaan asettaa suoraan liitinkiskoille, mikä säästää entisestään tilaa kytkentäkaapissa.

Tunnusomaista jousivoimaliitinsarjalle on mini-spring-jousivoimajärjestelmä, joka pienentää rakennekokoa huomattavasti. Kuitenkin tässä uutuudessa huomioitiin olemassa olevat laatutekijät, kuten:

  • Kookas merkintä
  • Maksimaalinen liitäntätila
  • Joustava pistosiltajärjestelmä

ST-tuoteperhe on saatavana nimellisliitäntähalkaisijoilla 1,5 - 35 mm². Koska jousivoimatekniikassa vain yksi johdin/liitinpaikka on mahdollinen, toimittaa voidaan myös vastaavia monijohdinliitinmalleja. Vakioläpimenoliitinten lisäksi kolmi-, neli- sekä kaksikerrosliittimet täydentävät tuotevalikoimaa. Monijohdinliitinten avulla saavutetaan korkeampi johdotustiheys.

Muut potentiaalin jaot tai monikertaistamiset on helppo toteuttaa pistosiltajärjestelmällä.

Edut

Energie AG:n laitteistorakennuspäällikkö Gerald Loy: "Käyttökohteemme ovat pääasiassa energian jakelussa ja ohjauksessa. Valitsimme Phoenix Contactin jousivoimaliittimet, koska parametrit, kuten silloitus- ja merkintämahdollisuudet, materiaalit tai liitäntähalkaisijat on huomioitu. Meidän sovelluksiimme läpimenevä, kaksinkertainen siltaura oli juuri oikea. Sen avulla voimme toteuttaa ketjusilloituksen vain yhdellä siltatyypillä, mikä tietenkin helpottaa varastonpitoa.

Nyt käytössä olevan T-liittimen etuina ovat myös liitäntäläpimitta ja etumerkintä. Liitäntäläpimitta voidaan toteuttaa nimellisläpimittana pääteholkilla tai ilman sitä, ja suurikokoinen keskellä oleva merkintä auttaa estämään asennusvirheitä. Jos virhe kuitenkin tapahtuisi, meidän on oltava varmoja siitä, että vain korkealuokkaisia liittimiä käytetään. Siksi vain itsestään sammuva V0-materiaali UL 94:n mukaan tuli kysymykseen.

Käytämme nykyään ainoastaan Phoenix Contactin liittimiä olemassa olevissa laitteistoissa, joissa tehdään suurempia muutostöitä, sekä uusissa laitteistoissa. Ottaen huomioon 40 - 50 vuoden elinikä olemme tällä valinnalla löytäneet ratkaisun seuraaviksi vuosikymmeniksi."

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje