Takaisin

Energianmittauksen uudistaminen Vattenfallissa Puolassa

Vattenfall: 1,1 miljoonaa sähköasiakasta Puolassa

Vattenfall on neljänneksi suurin sähköntuottaja ja suurin lämmöntuottaja Euroopassa. Vattenfallin visio on olla Euroopan johtava energiayritys. Tällä hetkellä yritys toimii Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Puolassa. Vattenfall on aktiivinen koko sähkön jalostusarvoketjussa (tuotanto, siirto, jakelu ja myynti). Vattenfallilla on aktiivinen rooli myös sähkökaupassa. Lisäksi Vattenfall tuottaa, jakaa ja myy lämpöä.

Konsernissa on hieman yli 32 000 työntekijää. Ruotsin valtio omistaa yksin emoyhtiö Vattenfall AB:n. Puolassa toiminta koostuu enimmäkseen lämmön tuotannosta ja myynnistä. Vattenfallin markkinaosuus on noin 27 prosenttia. Sähköä myös tuotetaan pienempiä määriä. Jakelu omistaa ja ohjaa sähköverkkoja sekä jakaa sähköä 1,1 miljoonalle verkkoasiakkaalle pääasiassa maan lounaisosassa. Vattenfallilla on noin 1,1 miljoonaa sähköasiakasta Puolassa.

Sovellus

Yritys myy 11 prosenttia sähköstä puolalaisella energiasektorilla ja omistaa 26 757 km sähköverkosta. Vattenfall Distribution Poland S.A.:lla on 9 000 sähkö- ja muuntaja-asemaa.

Jotkin niistä olivat vanhentuneita ja kaipasivat modernisointia. Asiakas tarvitsi ratkaisun mittaripiirien lyhyen ja pitkän ajan energianmittaukseen.

Ratkaisu

Phoenix Contactin ratkaisu - kulutusmittarien mittaukset, mahdollisuus katkaista kolmivaiheiset jännitepiirit ja sulkea virtamuuntaja lyhytaikaisesti - täyttää kaikki Vattenfallin vaatimukset. Yleisliittimet on asennettu kiskoille ja peitetty täysin läpinäkyvällä kotelolla jännitepiirien suojaamiseksi. Tulos on asennusvalmis sarja. Se koostuu kiskoille asennetuista, kytkettävistä liittimistä (FIBOX)-kannella URTK 6-, URDK 6- ja UT 4-HESI -liittimillä, joissa on SB 2-8-T -kytkentäsillat, värillisistä merkintäliuskoista ja PSBJ-URTK 6 -koestuspistokkeista paremman 3-vaihe-eron varmistamiseksi.

Korkea turvallisuus, selkeä käyttö ja yleiskäyttöisyys – nämä ovat kytkettävien URTK 6- ja URDK 6 -liitinten leimalliset piirteet. Erityisesti sekundaariseen muunninvirtapiiriin tarkoitetuissa liittimissä on mahdollisuus integroida molemmin puolin kytkentäsillat ja koestusrasiat.

Edut

Puolan toimipaikkaan Dlugolekaan esiasennettu asiakaskohtainen Phoenix Contactin ratkaisu tarjoaa Vattenfallille kytkettävistä liittimistä koostuvan asennusvalmiin sarjan. Suunnittelija voi suorittaa helposti tilauksen osanumeron perusteella. Myös muut sähkönjakelijat Puolassa käyttävät nyt tätä asennusta.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje