Takaisin

Stadtwerke München on valinnut FAME-koestuspistokejärjestelmän verkon käytettävyyden parantamiseen

Yleistä

Testaus- ja koestusjärjestelmä FAME  

Stadtwerke München käyttää FAMEa testaukseen ja koestukseen

  • Stadtwerke München (SWM) kuuluu Euroopan suurimpiin kunnallisiin laitoksiin ja Saksan merkittävimpiin energiantoimittajiin.
  • Verkkoja uudistetaan, laajennetaan ja valvotaan jatkuvasti. Verkkojen ylläpidon, huollon ja laajentamisen helpottamiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi Stadtwerke München käyttää Phoenix Contactin testaus- ja koestusjärjestelmää FAME.
  • FAME modernisoi Stadtwerke Münchenin verkon ja lisää sen käytettävyyttä.

Asiakasprofiili

Stadtwerke München on toimittanut yli 100 vuoden ajan Baijerin pääkaupungissa ja sen ympäristössä oleville asiakkailleen muun muassa sähköä ja lämpöä. Kellonajoista riippumattoman toiminnan pitää olla turvallista ja sujuvaa.

Sovellus

Maximilian Gruner, sähkötekniikan tiiminvetäjä  

Maximilian Gruner, sähkötekniikan tiiminvetäjä

SWM pyrkii noin 50 Münchenissä ja sen ympäristössä sijaitsevalla laitoksellaan tuottamaan suuren osan energiastaan itse älykkäällä uusiutuvien energioiden ja ympäristöystävällisen lämpövoimalaitoksen yhdistelmällä. Korkean toimitusvarmuuden turvaavat joustavasti ohjattavat pienvoimalat, jotka soveltuvat sekä peruskuorman toimitukseen että kulutushuippujen käsittelyyn.

"Verkkomme sähkökaapelien pituus kaikilla jännitetasoilla on yli 12 000 km", kertoo Maximilian Gruner, SWM Services GmbH:n sähkötekniikan tiiminvetäjä. "Verkkoalueen pinta-ala on noin 400 km2."

Sähköverkkojen turvallisen ja luotettavan toiminnan edellytys on nopea viantunnistus ja sen mukainen verkkokaapeleiden vaihtokytkentä. Mittaussuureita on sen vuoksi valvottava jatkuvasti, ja siitä huolehtivat ns. digitaaliset verkkokontaktorit. Ne saavat virta- ja jännitemuuntajien mittaussuureet muuntoasemilta ja jakokeskuksista.

Ratkaisu

Testaus- ja koestusjärjestelmä FAME Phoenix Contactilta  

Phoenix Contactin testaus- ja koestusjärjestelmä FAME

Phoenix Contact on suunnitellut FAME-koestuspistokejärjestelmän tällaisten tehtävien helpompaan, selkeämpään ja ennen kaikkea turvallisempaan suorittamiseen. "FAMEn avulla kontaktorin kompleksi koestus voidaan suorittaa yhdellä kytkentäkerralla koestuslaitteeseen, ja kaikki tarvittavat kytkennät voidaan suorittaa turvallisesti ja automaattisesti."

Pistokkeen määräämänä kosketinsiltojen, erotusten ja liitäntöjen järjestys on aina oikein. Kytkentävaihtoehtoja on runsaasti: muuntimien erotusliittimiä voidaan kytkeä lukuisilla tavoilla sarjaan yhdessä, rinnakkain ohjatussa kytkennässä.

FAME säästää tilaa pää- ja varakontaktorien johdotuksessa  

FAME säästää tilaa pää- ja varakontaktorien johdotuksessa

Tällä tavoin työskentelemällä voidaan välttää monet virheet, kuten avoimet liitännät tai oikosulkusillan asetus virtamuuntajille. Asentaja voi keskittyä koestuspistokkeen kytkentään.

Myös huoltohenkilöstö voi suorittaa koestuksia huomattavasti helpommin. Napaluvuiltaan samojen koestuspistokkeiden virhekytkennän estämiseksi koestusrima ja koestuspistoke ovat koodattavissa muoviprofiileilla. Lisäksi erilaisia toimintoryhmiä voidaan johdottaa standardoidulla koestusrimalla.

Gruner: "Johdimme aluksi esim. pää- ja varakontaktorin kahdella erillisellä koestuspistokkeella varustetun koestusriman kautta, jolloin säästyi paljon tilaa."

FAME-tuotevalikoimaan kuuluu muitakin lisätarvikkeita, kuten ohituspistokkeita ja värillisiä, yksinapaisia pistokkeita. Yksinapaisen pistokkeen avulla voidaan suorittaa yksittäismittauksia tai erottaa suurjännitekytkimen laukaisukela kontaktorista nopeasti ja tehokkaasti.

Lisäksi FAME on kosketussuojattu sekä pistokevyöhykkeellä että liitäntäalueella. Virtamuuntajan nollapisteet voidaan haluttaessa toteuttaa myös pistosiltojen kautta suoraan koestusrimassa. Erillistä riviliitinkiskoa erotusliittimineen ei tarvita.

Johtopäätös

FAME-koestusjärjestelmä tuo Stadtwerke Münchenin toimintaan lisää joustavuutta, turvallisuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. "Järjestelmän etuina ovat yksiselitteinen kontaktipinta ja projektioptimoidut koestuspistokkeet. Näitä etuja ei kiertokytkinkään tarjoa", toteaa Gruner. "Etuihin kuuluu myös hyvä mekaaninen ohjaus kytkettäessä, joka myös estää pistokkeen joutumisen vinoon."

Kosketinjärjestykselle voidaan valita vapaasti kolme kytkentäaikaa: esimerkiksi pitkä kosketin pois-signaalille ja apusignaaleille, keskipitkä kosketin jännitemuuntajille ja lyhyt kosketin virtamuuntajille. Kuormittamaton kosketin toimii vapaana koskettimena.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje