Sähköajoneuvot ja ympäristönsuojelu: latausasemat, joilla on erinomainen CO2-tase

Yleistä

Sähköajoneuvojen latausjärjestelmät, joiden kotelointitekniikassa käytetään betonia  

Sähköajoneuvojen latausjärjestelmät, joiden kotelointitekniikassa käytetään betonia

  • Sähköajoneuvojen latausinfran pitää kattavuuden ja käytännöllisyyden lisäksi täyttää myös muut ekologiset kriteerit.
  • Velocity Aachen GmbH:n ja Pion Technology AG:n suunnittelemassa ratkaisussa latauspylväässä käytetään kotelojärjestelmää, jonka ekotase on erinomainen.
  • Ratkaisussa käytetään pienhiukkasia suodattavaa betonia sekä lukuisia Phoenix Contactin komponentteja.
  • Pian Aachenin kaupunkialueella käytettävänä on jopa 1000 sähköpyörää.

Asiakasprofiili

Velocity Aachen GmbH kehittää yhteistyössä RWTH:n ja paikallisten teollisuusyritysten kanssa vuokraperusteista liikkuvuusjärjestelmää kaupunkikäyttöön. Sen tuloksena Aacheniin syntyy intermodaalisia latausinfrakeskuksia sähköpyörille ja sähköautoille. Sähköautojen kuljettajat voivat myös vaihtaa sähköpyörään ja näin keventää keskustan liikennekuormitusta.

Sovellus

Phoenix Contactin teholähteet kytkentäkotelossa  

Teholähteet käytössä

Sähköajoneuvot ovat nykyaikaa - ne ovat merkittävä tekijä energiamuutoksessa ja ympäristönsuojelun edistämisessä. Tarvittavan latausinfran rakentaminen etenee kuitenkin hitaasti: korkeat investoinnit ja pitkät kuoletusajat saavat monet sijoittajat epäröimään. Kattavan latausinfran puuttuminen haittaa sähköajoneuvojen yleistymistä ja vaikuttaa ostopäätöksiin. Yhteistyössä hanaulaisen Pion Technology AG:n kanssa toteutettava Velocity Aachen -projekti on mahdollinen ratkaisu tähän ongelmaan.

Erilaisten tariffivaihtoehtojen – online-kertamaksusta aina työmatkalaisille ja paljon ajaville tarkoitettuun vuosisopimukseen saakka – tarkoituksena on varmistaa monipuolinen ja kohderyhmän tarpeisiin sopiva valikoima. Näin Velocity Aachen täyttää kaksi sähköisen liikenteen menestyskriteeriä: korkea käytettävyys yhdistettynä kestävään liiketoimintamalliin. Tämä edellyttää järjestelmien jatkuvaa huolellista ylläpitoa ja käyttövalmiutta.

Ratkaisu

Betonista valmistettu latauspiste myös sähköautoille  

Betonista valmistettu latauspiste myös sähköautoille

"Annamme asiakkaillemme liikkuvuuslupauksen ja pidämme järjestelmän korkeaa käytettävyyttä erittäin tärkeänä", kertoo Dennis Brinckmann, Velocity Aachenin toimitusjohtaja. "Koska energiatehokkuus on tärkeässä asemassa, koko tekniikan - myös toimittajiemme tekniikan - pitää puhaltaa yhteen hiileen."

Innovatiivinen kotelotekniikka on Pion Technology AG:n tukena – latauspylväiden kotelomateriaalina käytetään betonia. Materiaalin fotokatalyyttiset ominaisuudet suodattavat pienhiukkaset ympäristöilmasta.

Asemat parantavat näin aktiivisesti ympäristöilman laatua. Vaikutus on jatkuva eikä se heikenny ajan kuluessa. Betonista irtoavat pienhiukkaset huuhtoutuvat sateen mukana. Velocity-vastuuhenkilöt hyödyntävät toistakin Pion-innovaatiota: Lataustekniikan alalla luontaisesti ilmastoituva koteloyksikkö varmistaa korkean prosessiturvallisuuden, koska aktiivisia, vioittumisherkkiä jäähdytyselementtejä ei tarvita korkeammissakaan lataustehoissa", Brinckmann kertoo.

Latausohjaus IEC 61851 Mode 3  

Latausohjaus IEC 61851 Mode 3

Phoenix Contact toimittaa latausteknisiä järjestelmiä myös Pionille. "Etsiessämme valmistajaa, jolla piti olla laaja tietotaito sähköajoneuvojen alalla, otimme yhteyttä Phoenix Contactiin", muistelee Edgar Klug, Pion Technology AG:n hallituksen puheenjohtaja. "Phoenix Contact on tukenamme ohjaustekniikassa samoin kuin latausliittimissä."

Velocity Aachenille suunnitellun, sähköpyörille tarkoitetun mallin lisäksi hanaulainen yritys tarjoaa vastaavasti muotoiltuna myös Mode 3 -latausasemia sähköautoille. Käytössä on Phoenix Contactin kompakti Mode 3 -ohjaus EVCC Basic, joka perustuu IEC 61851 -standardiin. Ohjauslaite on sijoitettu tilaa säästäen latausaseman jalustaan. Latausaseman toteutuksesta riippuen – se on varustettu joko socket outletilla (IEC 61851:n liitäntätapa B) tai kiinteällä kaapelilla (liitäntätapa C) – käytetään kyseiseen sovellukseen optimoitua piirikorttiratkaisua. Pion käyttää Phoenix Contactin tiedonsiirtokomponentteja latausasemien integroimiseksi pilvipohjaisiin laskutusjärjestelmiin.

Johtopäätös

Klug ei paljasta betonin koostumusta, mutta hiekan, sementin ja veden kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin verrattavissa olevat metalliset tai muoviset kotelokonseptit. Brinckmann ja Klug uskovat liikkuvuuskonseptinsa menestymiseen, ja tähänastinen palaute tukee heidän käsitystään. Ratkaisevaa on käytettävien tekniikoiden yhdistelmä. Kestävä liiketoimintamalli, monipuolinen ja kohtuuhintainen latausinfra sekä käytettävien materiaalien ekotase muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka lisää sähköajoneuvojen vetovoimaa ja hyväksyttävyyttä.

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje