GP Joule rakentaa mallina toimivan latausaseman Reußenkögeen

Yleiskatsaus

GP Joulen oma latausasema  

GP Joulen oma latausasema

  • GP Joule on erikoistunut uusiutuvaan energiaan – suunnittelusta ja laitteistojen asennuksesta aina käytön johtamiseen.
  • Tämä sisältää tarvittaessa myös suurten sähköajoneuvomäärien lataamisen uusiutuvalla energialla.
  • Ratkaisuna syntyi OCPP-taustasovellukseen liitetty energianhallintajärjestelmä, joka on yhteensopiva North-Tecin ja Phoenix Contactin järjestelmien kanssa.
  • Edistyksellinen ja avoin järjestelmä yhdistää liikkennekäänteen ja energiakäänteen. Järjestelmää voidaankin pitää mallina tuleville latausasemille.

Asiakasprofiili

GP Joule on erikoistunut uusiutuvan energian innovatiiviseen hyödyntämiseen ja toimii yritysten, kuntien ja eri alojen sijoittajien uusiutuvan energian kumppanina. GP Joule asentaa, markkinoi ja hoitaa maailmanlaajuisesti energiapuistoja, jotka ovat hyvin skaalautuvia ja joiden nimellisteho on useita satoja megawatteja.

Sovellus

Toht. Fabian Sösemann ja dipl.ins. (FH) Ralf Breckling  

Toht. Fabian Sösemann ja dipl.ins. (FH) Ralf Breckling

Liikenteessä tapahtuvaan muutokseen liittyy monia haasteita, kuten suurien ajoneuvomäärien lataaminen ilman nykyisten verkkoliitäntöjen valtaisaa laajentamista. "Valikoimaamme kuuluvat yksittäiset sähköisen liikenteen konseptit ja energiakonseptit elinkeinoharjoittajille, yrityksille ja kunnille", kertoo tohtori Fabian Sösemann, GP Joulen (Reußenköge) energiahuollon ja lakiasioiden aluejohtaja. "Sähköisen liikenteen käynnistämä liikennekäänne pitää koko järjestelmän muutosta yllä."

Yrityksen omaan ajoneuvokantaan kuuluu 28 perinteistä sähköautoa, joista yli kolmasosaa ladataan yrityksen kotipaikassa Reußenkögessä. Käytössä on lähes 1,5 MWp:tä aurinkoenergiaa sekä biokaasulaitos. "Suurena haasteena on kuormitusten energiansyöttö tilanteissa, joissa uusiutuvan energian potentiaalia käytetään maksimaalisesti", Sösemann sanoo ja jatkaa, "sekä se, että samalla perinteistä verkkoa rasitetaan mahdollisimman vähän." Siksi myös yrityksen oman sähköparkkipaikan latauskonseptin pitäisi syntyä vähällä resurssienkäytöllä.

Ratkaisu

Energianmittauslaitteet, RCM-moduulit ja latausohjaukset keskuskytkentäkaapissa  

Energianmittauslaitteet, RCM-moduulit ja latausohjaukset keskuskytkentäkaapissa

Ratkaisu on master-slave-järjestelmä, jossa lataustekniikka on keskuskytkentäkaapissa. Käyttöä ja prosesseja ohjataan kytkentäkaapista. Lataustapahtuman edellyttämä IEC 61851 -standardin Mode 3:n mukainen tiedonsiirto toteutetaan latauspisteisiin Phoenix Contactin EV CC Advanced -sarjan latausohjauksien avulla.

Sarjaväylän kautta suoraan latausohjauksiin liitetyt ja kalibroidut energianmittauslaitteet välittävät kuormituksenhallintaan tarvittavat tiedot todellisista tehomääristä. Latausohjauksien ja RFID-kortinlukijoiden väliset yhteydet muodostetaan käyttämällä Ethernet-verkkoa, jonka kautta tiedot lähetetään jatkokäsittelyyn Phoenix Contactin Axioline 1050 -keskusohjausjärjestelmään. Tämä keskusohjausjärjestelmä ohjelmoidaan IEC 61131 -standardin mukaisesti PC Worx -kehitysympäristön avulla.

Tehonhallinnan visualisointi keskuskytkentäkaapissa  

Tehonhallintaa havainnollistetaan kuvin keskuskytkentäkaapin näytössä

Bredstedtissä sijaitseva automaatiotekniikoiden ja biokaasulaitosten ohjausjärjestelmien asiantuntija North-Tec Maschinenbau GmbH on ollut mukana kehittämässä latausratkaisua. Säätöprosessit toteutetaan eriarvoisilla latauskorteilla ladattavan ajoneuvon käyttötarkoituksen ja käytettävissä olevan uusiutuvan energian mukaan. "Haluamme valvoa verkkoa jatkuvasti ja optimoida samalla tuottamamme sähkön käyttöä", selittää Ralf Breckling, North-Tecin toimitusjohtaja. "GP Joulen sähköparkkipaikka on paikallisen jakeluverkonhaltijan verkkolinjan päässä, mikä vastaa useiden parkkihallien oloja."

Sähköajoneuvojen lataustarpeen kasvu voi synnyttää pullonkauloja myös parkkihalleissa ja vaikuttaa taloudellisesti järkevien ja toteuttamiskelpoisten latauspalveluiden tarjoamiseen. "Latauskonseptiamme voidaan ilman muuta hyödyntää tällaisissa käyttötapauksissa"; selvittää Söseman ja viittaa siihen, miten tärkeää tiedot on tallentaa ohjausjärjestelmään keskitetysti. "Ohjaamalla kaikki signaalit yhteen ohjausjärjestelmään voimme lisäksi hyödyntää niitä tasesähkökaupassa."

Master-slave-järjestelmällä on vielä yksi etu: Vähemmän älykkäiden osien keskittäminen yhteen kytkentäkaappiin selkeyttää ja helpottaa laitteiston kunnossapitoa.

Yhteenveto

GP Joulen kotipaikassa Reußenkögessä sijaitsevaa omaa sähköajoneuvokantaa varten on luotu energianhallintajärjestelmä ja latausparkki master-slave-järjestelmän mukaisesti. Sösemann tiivistää: "Uusiutuvan energian asiantuntijana olemme edistyneet hyvin myös liikenteessä tapahtuviin muutoksiin liittyvien ratkaisujen kehittämisessä." Lataustekniikka ja laitteistoalusta energianjakelun algoritmien käsittelyyn ovat peräisin Phoenix Contactilta. Kehitysyhteistyökumppanimme North-Tecin kanssa olemme luoneet alan kehityksen suuntaisen ja avoimen järjestelmän, joka yhdistää tehokkaasti liikenteessä tapahtuvat muutokset energiakäänteeseen ja jota voidaan siksi pitää mallina tuleville latausasemille.

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje