Power Innovation: edullista latausenergiaa akkuvaraajista

Yleiskatsaus

Power Innovation GmbH akkuvaraaja  

Akkuvaraaja optimoi latausprosessia ruuhka-aikoina

  • Power Innovation GmbH on johtava valmistaja teholähteiden kytkentälaitteille.
  • Latauskenttien energiasuunnitelman ja resurssien jakamisen optimoimiseksi yritys panostaa latausasemien liittämiseen akkuvaraajiin.
  • Latauskenttien lyhytaikainen korkeampi energiantarve voidaan kattaa helposti energiavaraajien avulla.
  • Tämä mahdollistaa High Power Charging (HPC) -latauksen jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuilla latausasemilla.

Asiakasprofiili

Diplomi-insinööri Bernhard Böden, Power Innovation Stromversorgungstechnik GmbH:n toimitusjohtaja  

Diplomi-insinööri Bernhard Böden, toimitusjohtaja

"Uusiutuvan energiamuodon syöttö mahdollistaa energiavaraajiemme alhaisemman liitäntätehon", kuvaa diplomi-insinööri Bernhard Böden, Power Innovation Stromversorgungstechnik GmbH:n toimitusjohtaja. "Näin mahdollistetaan järkevästi latauskenttien energianjakelu myös ruuhka-aikoina."

Sovellus

Kytkentäkaappi energiantoimitukseen ja -jakoon  

Modulaarisesti rakennettu ja älykkäästi liitetty tehoelektroniikka

Mikäli sähköisestä liikenteestä on tarkoitus tehdä menestystarina, tulee lähitulevaisuudessa sähköajoneuvojen lataamisen olla huomattavasti nopeampaa. Koska tätä varten tarvittavat suuret liitäntätehot eivät ole saatavilla kaikkialla, suoritetaan niiden kallis asennus usein jälkikäteen. Tällöin kiinnostavaksi vaihtoehdoksi nousee energiavaraajina toimivien akkujen käyttö.

Jotta latausinfrastruktuurin asentaminen olisi edullista, tulee korkeiden liitäntätehojen käyttöönottoa ja niihin liittyviä kustannuksia alentaa.

"Energiavaraajina toimivat akkumme sopivat juuri tähän tarkoitukseen", selvittää Böden. "Akkuvaraaja toimii ensisijaisesti vaihtovirran syöttäjänä ja sekundaarisesti latausasemien tasavirran toimittajana". Varaaja tuottaa lataustapahtumaan tarvittavan energian ja latautuu jälleen täyteen kapasiteettiinsa alhaisen ensiötehon johdosta.

Ratkaisu

EV Charge Control Professional  

EV CC Professional muodostaa keskeisen osan latausaseman tiedonsiirtoa ja ohjausta varten

Kytkinlaitteeseen verrattuna akkuvaraajan edut näkyvät sähkökuluissa. Kytkinlaitteen suuresta liitäntätehosta maksetaan korkeampi perushinta, mutta hinta kilowattituntia kohden on alhainen. Akkuvaraajan pienemmän liitäntätehon johdosta on myös perushinta edullisempi, kilowattituntia kohden laskettavat kustannukset ovat kuitenkin korkeat. "Saman investointiluokan varaava malli on silti käytössä taloudellisempi", sanoo Böden, "sillä lainavähennyksillä voidaan saavuttaa korkeampia summia kuin suoraan keskijännitejärjestelmästä syöttämällä."

Korkeatehoista latausinfrastruktuuria voidaan yhdistellä ja hallita useilla eri tavoin. Jokaista latauspistettä voidaan ohjata niin, että saatavilla oleva energia jakautuu liitäntätehon mukaan. Tehon jakautuminen on epätasainen, mikäli kahdessa latauspisteessä käytetään CCS2-sähköajoneuvoa (Combined Charging System Typ 2) ja kahdessa muussa latauspisteessä pikalatautuvaa CCS2-HPC (High Power Charging)-sähköajoneuvoa.

Tähän tuo avun skaalattava ja useasta moduulista koostuva tehoelektroniikka. Se voi koostua esimerkiksi 15 yksiköstä, jolloin jokaisen teho on 75 kW. Kummallekin CCS2-ajoneuvon latauspisteelle ohjataan kaksi 75 kW:n moduulia ja loput 13 moduulia jäävät pikalatautuvien ajoneuvojen käyttöön. Älykäs matriisi ohjaa tällöin yhdelle latauspisteelle kuusi ja toiselle jäljelle jäävät seisemän moduulia.

Tämänkaltainen energianohjaus vaatii älykkäitä tiedonsiirtoelementtejä, kuten Phoenix  Contact E-Mobility GmbH:n kehittämä, tuottama ja markkinoima DC-latauskontrolleri EV CC Professional. Se muodostaa keskeisen osan tämänkaltaista latausinfrastruktuuria ja kommunikoi yksittäisten elementtien, kuten akkuvaraajan ja tehoelektroniikan, kanssa.

Yhteenveto

Juoksevia kuluja saadaan laskettua entisestään, kun akku kytketään jo olemassa olevaan aurinko- tai tuulivoimalaan. Lopuksi haluamme korostaa, että High Power Charging ei ole enää utopiaa latausasemilla. Akkuvaraajan, tehoelektroniikan ja ohjaustekniikan liittäminen latausinfrastruktuuriin – ja mahdollisuuksien mukaan uusiutuviin energioihin – tekee HPC-latausasemista tai -parkkipaikoista soveltuvia tekemään sähköisestä liikenteestä entistä käytännönläheisempää.

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer: