Plug'n Charge: design-latauspylväiden tekniikka pienessä tilassa

Yleiskatsaus

Plugn Charge GmbH latausasema  

Plug'n Charge GmbH:n latausasemilla on omaperäinen ja toiminnallinen design

  • Plug'n Charge valmistaa sähköautojen ja sähköpyörien latausasemia Saksan Bad Emstalissa, lähellä Kasselia.
  • Latausasemat on tarkoitettu toimimaan moderneina "kaupunkikalusteina" ja täyttämään toiminnallisuuden lisäksi myös designin tuomat vaatimukset.
  • Ratkaisu piilee lataustekniikan suunnittelussa, joka muotoilun näkökulmasta tulee mahtua pieneen tilaan.
  • Phoenix Contactin komponenteilla ja tietotaidolla varustettujen latausasemien poikkeuksellinen muoto ja yhtenäinen muotoilu tekevät niistä helposti tunnistettavia.

Asiakasprofiili

Tri Christian Kahl, Plugn Charge GmbH:n toimitusjohtaja  

Tri Christian Kahl, Plug'n Charge GmbH:n toimitusjohtaja Saksan Bad Emstalista käyttää Phoenix Contactin latausratkaisuja

Plug'n Charge kehittää ja myy latausasemia niin asiakaskohtaisina kuin myös sarjatuotantoversioina. "Yhteys laskutusjärjestelmään on tärkeässä roolissa", tarkentaa toimitusjohtaja Christian Kahl. "Lisäksi panostamme tuotteiden ympäristöystävällisyyteen ja käytämme erikoisbetonia rungon rakennusaineena."

Käyttö

Alan asiantuntijat Plug'n Chargesta ovat yrityksen nimen mukaisesti keskittyneet ainoastaan olennaiseen. Tavoitteena oli ainutlaatuinen muotoilu ja kytkentä sekä lataus ensisijaisina toimintoina. Toteutuksessa oli lukuisia kehitysasteita. "Alussa meillä oli hankala ja kallis kaupunginjohtajan latausasema", muistelee toimitusjohtaja Kahl. "2011 vaihdoimme suuntaa ja annoimme latausinfrastruktuurille sekä latauspylväille täysin uuden ilmeen."

Panostimme latauspylvään optiseen ja esteettiseen ulkomuotoon. "Tyylikkyys piilee pelkistetyssä ulkomuodossa", selventää Kahl. "Latausasema tulee olla tunnistettavissa heti ensisilmäyksellä. Olemme valinneet synapsinmuotoisen mallin sekä värin, joka herättää mielikuvan sähköstä. Pylväiden tulisi olla älykkään verkkovirran synapseja." Tavoitteena oli toteuttaa firman nimeen pohjautuvaa Plug'n Charge -filosofiaa: kytke pistoke ja lataa.

Ratkaisu

Plugn Charge GmbH:n latausasema  

Latauspistokkeen sijainti ja korkeus tukevat latausta RFID-kortin tai QR-koodin kautta.

Tämän päivän sähköajoneuvon kuljettaja seisoo helppokäyttöisen, verkotetun ja korkealaatuisesta erikoisbetonista valmistetun design-aseman edessä. Jo vuodesta 2016 lähtien Plug'n Charge toimittaa sähköajoneuvojen ja sähköpyörien sarjavalmiita tuoteperheitä aina wallbox-malleista e-mobiileihin pysäköintipaikkajärjestelmiin.

Tarjontaa täydentävät kattava asennuspalvelu, käyttöönotto, korjauspalvelu ja huolto. "Backend-ratkaisumme tarjoavat asiakkaillemme tiedonhallintaa, verkkovalvontaa ja laskutuksen, sisältäen verkkovierailun kattavana kokonaisuutena", toteaa Kahl.

Latausasema näkyy älypuhelimella WLAN-yhteytenä  

Myös sähköpolkupyörien latauksessa latausasema näkyy älypuhelimella WLAN-yhteytenä.

Bad Emstalerin tiimi on keksinyt myös käyttöön upeita ratkaisuja. "Useilla markkinoilla olevilla latausasemilla sähköajoneuvon kuljettaja iloitsee toimivasta käyttöopastuksesta", tuumaa Kahl, "mutta toistuvilla käyttökerroilla hän ei kuitenkaan halua joutua edes tekemisiin sen kanssa". Ainoastaan sähköpolkupyörille tarkoitettu usean latausaseman järjestelmä tarvitsee käyttöopastusta. Käyttö tapahtuu älypuhelimella ja tästä syystä latausasema tarjoaa WLAN-yhteyden. Käyttäjä valitsee älypuhelimen langattomaksi verkoksi "Plug'n Charge" ja aseman käyttösivu avautuu.

Latausaseman sisäpuolella on vikavirtavalvonta, mitta-anturi, lock release ja latausohjaus EV Charge Control  

Latausaseman sisäpuoli

Sähköautojen latausasemien sydän sykkii EV Charge Control Basic -asemassa, joka on Phoenix Contactin IEC 61851-1:een perustuva kompakti Mode 3 -latausohjaus. Premium-mallin latausasemassa on käytetty EV Charge Control Advanced -tekniikkaa, joka on tehokas Ethernet TCP/IP:llä varustettu IEC 61851-1-latausohjaus. EEM-350-DMCB MID on MID -sertifioitu RS-485:lla käytettävä energiamittari.

Plug'n Charge -tiedonsiirron ohjauslaite CPOC (Charge Point Operation Controller) muodostaa loogisen liitännän kaikkien laitteiden ja backendin välille. Ohjauslaite on avoin tuleville Phoenix Contactin ISO/IEC 15118:n mukaisille ohjauslaitteille. Koko tekniikka on koteloitu standardin EN 61439-2/-3 mukaisiin SVi-runkoihin.

Yhteenveto

Markkinoilta saatu palaute tukee Bad Emstalerista kotoisin olevaa yritystä. Kustannuksilta kohtuullisen ja modulaarin latausinfrastruktuurin huolella harkittu, kokonaisvaltainen ja hyvän ekotaseen omaava konsepti kerää kannatusta.

Kestävyyden ja hyvien termisten ominaisuuksien lisäksi betonipylväällä on vielä yksi etu: Plug'n Charge -asiakas voi itse valita sen värin – esimerkiksi muistomerkkien yhteyteen sopivan hiekkakiven värin. Tällä hetkellä sähköistetään Saksan satutien (Deutsche Märchenstraße) paikkakuntia ja alueita Plug'n Charge -latausasemilla aina Hanausta Hessenin Bad Karlshafeniin.

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Palvelut

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje